Címoldal

Szegedi oktató: népbetegség lett a fogágybetegség!

Szegedi oktató: népbetegség lett a fogágybetegség!

Népbetegségnek tekinthető Magyarországon a fogágybetegség – mondta Tián Tamás, a Szegedi Tudományegyetem oktatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

A korábbiaknál nagyobb lehet az influenzajárvány

A korábbiaknál nagyobb lehet az influenzajárvány

A korábbiaknál elterjedtebb és "durvább lefolyású" megbetegedésekkel járó influenzajárványra kell számítani az idén - közölte a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Életet menthet a színváltó tetoválás

Az új amerikai fejlesztés jelzi a vércukorszint ingadozásait színváltozásaival, így életmentő lehet a cukorbetegek számára. - írja a hirado.hu

Hetedikeseknek ingyenes a HPV oltás

Hetedikeseknek ingyenes a HPV oltás

szeged tv tartalom 1800-ból közel 1400 hetedikes lány veszi fel a HPV elleni védőoltást idén Csongrád megyében. Ez az arány valamivel kisebb a tavalyinál, pedig a vakcina ingyenes, ráadásul több más betegség mellett ezzel megelőzhető a méhnyakrák. (videóval)

Van amikor minden másodperc számít

Van amikor minden másodperc számít

szeged tv tartalom Magyarországon évente több ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás miatt, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel a többségüket meg lehetne menteni. Az Újraélesztés Nemzetközi Napján a Dél-alföldi régió megyéinek több mentőállomásán is lehetőség nyílt az újraélesztés ismereteinek megtanulására, az életmentő mozdulatok gyakorlására. (videóval)

Vidéken nem éri meg betegnek lenni

Egyre fogy a népesség, és egyre többen húzódnak az ország közepére. Nem véletlenül, mert az Észak-Alföldön kétszer akkora a munkanélküliség, és akik dolgoznak, azok százezer forinttal kevesebbet keresnek. - írja az abcug.hu

Rengeteg allergén gomba van a levegőben

Rengeteg allergén gomba van a levegőben

szeged tv tartalom A meleg száraz időjárás mindenki szervezetét megviseli. Ilyenkor az allergiások tünetei is fokozódnak, nehezebben viselhetők. Igyekezzünk praktikus megoldásokkal enyhíteni a panaszokat, ügyeljünk a szellőztetésre és a rendszeres hajmosásra is. (videóval)

Folyamatosan emelkedik a cukorbetegek száma

Folyamatosan emelkedik a cukorbetegek száma

szeged tv tartalom A cukorbetegség csaknem félmilliárd embert érint világszerte, a betegek száma pedig egyre növekszik. A becslések szerint 2035-re a világ felnőtt népességének több mint 8%-át fogják diabétesszel kezelni. Magyarországon is egyre súlyosabb a helyzet 2003 és 2015 között megduplázódott hazánkban a cukorbetegek száma. (videóval)

Óvatosan a szökőkutak vizével

Óvatosan a szökőkutak vizével

szeged tv tartalom Súlyos betegségeket lehet összeszedni a köztéri szökőkutakból. Elsősorban gennykeltő baktérium okozhat betegségeket: furunkulusok, ótvar, gombásodás terjedhet ezeken a helyeken. Ezeknek komoly szövődményeik is lehetnek. A gyermekek kifejezetten nagy veszélynek vannak kitéve. (videóval)

Új helyre költözik a hajléktalanokat ellátó centrum

szeged tv tartalom Jelképes, évi 2000 Ft-os bérleti díjért adja át a szegedi önkormányzat a Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek az Alsó-kikötősori volt idősek otthona épületét. A szervezet hét éve végzi a szegedi hajléktalanok egészségügyi ellátását a Moszkvai körúton, de ott nem tudják bővíteni az ágyszámukat. Pedig igény lenne rá, mert egyre több a beteg, fedél nélküli ember. (videóval)

Korábbi híreink

A megyében is működik a kanyaró-figyelőszolgálat

A megyében is működik a kanyaró-figyelőszolgálat

Az alapellátásban és a fekvőbeteg-ellátó intézményekben is működik a kanyaró-figyelőszolgálat Csongrád megyében - tájékoztatta a megyei kormányhivatal sajtószolgálata kedden az MTI-t.

Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program indult

Ritka betegségek új diagnosztikai és terápiás eljárásait kidolgozó kutatási program indult uniós támogatással három vidéki orvosképző intézmény és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának összefogásával.

Kevesebb az influenzás Csongrád megyében

A múlt héten már csak 321-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A legtöbben még mindig Szegeden betegek, itt 197 embert döntött ágynak a vírus.

Anyagcsere-betegségeket kutató program indul Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csaknem 440 millió forint uniós és hazai támogatást nyert az anyagcserével összefüggő betegségek folyamatainak vizsgálatára - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

Hazánkban sokan küzdenek a cukorbetegséggel

Hazánkban sokan küzdenek a cukorbetegséggel

szeged tv tartalomMagyarországon több, mint hétszázezer ember él felismert cukorbetegséggel, és még félmillióra teszik azok számát, akik cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A megelőzés fontosságára a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete hívta fel a figyelmet a Diabétesz napon a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. (videóval)

Szaunázással is érdemes erősíteni az immunrendszert

Balaicza Erika belgyógyász szerint a téli időszak előtt fontos az immunrendszer felkészítése, amelyet szaunázással, valamint hideg-meleg váltott vizes zuhanyozással is meg lehet tenni. - írja a hvg

Súlyos beteg a Queen legendás gitárosa

Lemondta összes küszöbön álló fellépését Brian May, a Queen együttes legendás gitárosa. Állandó betegséggel küzd, amely, mint mondja, elszívja minden energiáját. - írja a Blikk

A Jóbarátok sztárja és híres barátai csúcstalálkozót tartottak

Courteney Cox és a többiek, azaz Reese Witherspoon, Jennifer Garner és Renée Zellweger egy jó ügy érdekében gyűltek össze a múlt hétvégén. - írja az Origo

Új hírek érkeztek Kulka Jánosról

Kulka János visszatért! Friss, vidáman mosolyog, és úgy tűnik, nyoma sincs a korábbi súlyos betegségének. - írja Blikk

Szívférgesség veszélyezteti a kutyákat

Szívférgesség veszélyezteti a kutyákat

szeged tv tartalomA szívférgesség a kutyák életét fenyegető, súlyos megbetegedés, amelyet az akár 30 cm hosszúra is megnövő szívféreg okoz. A parazita a kutya szívében, tüdejében és a tüdő nagyobb ereiben él, fejlődik, szaporodik. Szegeden a kutyák 10% lehet fertőzött, pedig van módszer a megelőzésre és a gyógyításra is. (videó)

Archívum

Szivós Márton elkezdte az úszóedzéseket

Szivós Máron szerdán elhagyhatja a kórházat

Bajor Imrének agydaganata van

Néhány fontos tudnivaló a cukorbetegségről

Még a kertek alatt sem jár az influenza

Kényszerbetegsége tette zsenivé Jobsot

Tavasz: indul a vérszívó paraziták támadása

Korszerű diagnosztikai rendszer a betegellátásban

Bohócdokik Mikulásoztak a gyermek onkológián

Szenvedélybetegségek: a megelőzésről Szegeden

A stresszt tartjuk a betegségek okozójának

Kórházba került a Pick Szeged svéd légiósa

Vasárnap este elmarad az André Chénier

Elmarad a Hedda Gabler a Kisszínházban

A rossz életmód miatt nem javul az egészségünk