Címoldal

Joób: A sport megtanított keményen dolgozniFotógalériával

Joób: A sport megtanított keményen dolgozni

A Baloldali páholy csütörtök esti vendégeként Joób Márton kilencgyerekes családapa, politikus, egykor élsportoló mesélt pályafutásáról és terveiről. A szocialista önkormányzati képviselő szeretne jó példával szolgálni azoknak, akik nem tudják még, hogy minden siker alapja a kemény, kitartó munka.

A kíváncsiság vitte el először KínábaFotógalériával

A kíváncsiság vitte el először Kínába

Ismert és népszerű vendége volt kedden este a Konfuciusz Teaháznak, ugyanis Vágó István „kvízprofesszorral” beszélgetett Mohr Richárd az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója.

Csütörtökön mutatják be a Tiszatáj májusi számát

Csütörtökön mutatják be a Tiszatáj májusi számát

Vladimir Nabokovról, irodalomról, sakkról, lepkékről, Lolitákról Turi Márton szerkesztővel, Szőke Katalin irodalomtörténésszel és Ilosvay György biológussal Mikola Gyöngyi irodalmár beszélget.

Nyerjen jegyet Stohl András estjére

Nyerjen jegyet Stohl András estjére

Május 6-án pénteken 18 órakor kezdődik a Belvárosi moziban a Művésztársalgó című beszélgetés, amelynek vendége Stohl András színművész lesz. A kérdező: Varjú Kálmán. Az estre a szeged.hu Facebook oldalán nyerhetnek belépőt.

Szalon-estek: Lélekbugyrok a szalonból

Szalon-estek: Lélekbugyrok a szalonból

Képzőművészeti-irodalmi beszélgetéssel folytatódik a Szalon-estek sorozat a szegedi Fekete házban: Orgovány Erika festőművész március 24-én, csütörtökön 18 órakor lesz a szalon vendége.

Kerekasztal: a válságok hatásairól az egyetemen

Kerekasztal: a válságok hatásairól az egyetemen

A világ különböző régióiban jelentkező pénzügyi, gazdasági krízisek továbbterjedésének sebessége rendkívüli módon felgyorsult az elmúlt évtizedekben – állapították meg egy szegedi kerekasztal-beszélgetés résztvevői.

Beszélgetések Konrád Györggyel

Beszélgetések Konrád Györggyel

Rácz Lajos, az SZTE JGYPK egyetemi tanára 2007 óta készít interjúkat Konrád Györggyel meglehetős rendszertelenséggel, ezek a beszélgetések tekinthetők életútinterjúknak, amelyeknek rendezőelve véletlenszerűen hol kronologikus, hol pedig tematikus.

Géza, Szeged ikonikus kínaijaFotógalériával

Géza, Szeged ikonikus kínaija

Rengeteg magyar barátja van, pedig csak két és fél éve él Szegeden Wang (Sihao) Géza, aki neve ellenére ízig-vérig kínai. A Közéleti Kávéház vendégeként arról is beszélt, hogyan kapta a keresztnevét, no és azt is megtudtuk róla, hogy evett-e már kutyahúst.

Nem csak olvassa, fordítja is a kínai szerzőketFotógalériával

Nem csak olvassa, fordítja is a kínai szerzőket

Igazán illusztris vendége volt a Konfucius Teaháznak szerdán este, hiszen a neves szegedi matematika professzor, Kalmár László lánya, Kalmár Éva sinológus, műfordítóval beszélgetett Mohr Richárd, a Konfucius Intézet magyar igazgatója.

Király Levente maszk nélkül a Kisszínházban

Király Levente maszk nélkül a Kisszínházban

Függöny előtt, maszk nélkül. Ezzel a címmel indított útjára nemrégiben beszélgetéssorozatot a Szegedi Nemzeti Színház. Király Levente, a Nemzet Színésze lesz az est következő vendége.

Korábbi híreink

Zenés beszélgetés a szegedi furulyavirtuózzal

Zenés beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg a muzsikakedvelők március 30-án, hétfő délután 5 órától a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében Néveri Bencével, aki a Virtuózok című tehetségkutató verseny középdöntőjében kimagasló teljesítménnyel szerepelt.

Tandori Dezső lesz a Tiszatáj Szalon vendége

A Tiszatáj Szalon újabb fejezetére várják a közönséget március 5-én, csütörtökön délután 5 órától a Reök-palotába.

Örkény István özvegye a Fekete házban

Örkény István özvegye a Fekete házban

Örkény István virág helyett egypercesekkel lepte meg szerelmét, Radnóti Zsuzsát randevúikon. Az öregedő író később feleségül vette a fiatal dramaturgot, akivel haláláig boldog házasságban éltek. Radnóti Zsuzsa a Fekete házban mesél Örkénnyel kapcsolatos emlékeiről november 13-án, szerdán délután fél 6-kor.

Szegeden biztonságban vannak a baleseti sérültek

Szegeden biztonságban vannak a baleseti sérültek

A nyári szünet után szerdán este folytatódott az Összefogás Szegedért Egyesület által létrehozott Kerek az asztal elnevezésű civil vitafórum, ahol téma volt már többek között az idegenforgalom és a szegedi színházi élet is. Most a szegedi baleseti sebészet került „terítékre”: a fórumon kiderült, a Tisza-parti városban az ellátást illetően biztonságban érezhetjük magukat.

"Dilettáns tobzódás zajlik az oktatáspolitikában"

Élesen bírálta a kormány oktatáspolitikáját a szocialista Kunhalmi Ágnes és az LMP-hez tartozó Osztolykán Ágnes azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet pénteken rendeztek a fővárosban.

Kerekasztal: a turisták Szeged hangulatát szeretik 

Kerekasztal: a turisták Szeged hangulatát szeretik 

Egy friss felmérés szerint városunkról a dóm és a Tisza jut eszébe a legtöbb turistának. Dobogós helyen szerepelnek még a szabadtéri játékok és a város fesztiváljai is, valamint természetesen a szegedi halászlé. Éttermeinkkel és szállodáink recepcióival viszont már kevésbé elégedettek vendégeink – derült ki a Kerek az asztal című civil fórum beszélgetésén szerda este.

Kerekasztal: „terítéken” Szeged idegenforgalma

Kerekasztal: „terítéken” Szeged idegenforgalma

Folytatódik május 29-én, szerdán délután 6 órától a „Kerek az asztal” című Szeged közéleti kérdéseiről márciusban indult civil fórum. Az Összefogás Szegedért Egyesület Földvári utcai székházában ez alkalommal Szeged vonzása és kínálata címmel a város idegenforgalmának múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetnek a vendégek.

Botka László: Nem létezik ezeréves királyság!

Botka László: Nem létezik ezeréves királyság!

Minden matematika végeredménye az, hogy 2014-ben legyőzhető az Orbán rezsim és helyreállítható Magyarországon a demokrácia. A Fidesz most azért igyekszik „kriminalizálni” a politikát, és azt a látszatot kelteni, legyőzhetetlenek, hogy elvegyék az emberek kedvét a szavazástól. Alacsony részvétel mellett ugyanis „újrázhatna” a kormány, akkor pedig Magyarországot kivezetnék Európából – mondta Botka László a Hét Olajfa Egyesület szerdai beszélgetésén.

Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne

Orbánnak megtetszik egy portugál ingatlana az Andrássyn, és a videó szerint rögtön arról kezd el beszélni, egy törvénnyel kell azt visszaszerezni. Nem is leplezi, hogy a magántulajdon szentsége nem biztosított ebben az országban.

"Nyakkendő nélkül" a Móra Ferenc Múzeumban

Különleges beszélgetésekkel várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum ezen a héten: kedden 17 órakor Dr. Thury Attila tart előadást a szív koszorúereinek vizsgálatáról, majd szerdán szintén délután 5 órakor nyakkendő nélkül ismerhetik meg Hetényi Magdolna geokémikust.

Archívum