Címoldal

Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet

Titokban Magyarország már befogadott 1300 menekültet. A Hír Tv szúrta ki a külügyminisztérium helyettes államtitkárának nyilatkozatát egy máltai lapban. Altusz Kristóf elárulta, miért nem hozták ezt nyilvánosságra. - írja a 24.hu

Két pici kandúr már boldogan dorombol

Cica-örökbefogadó napot tartott az Országos Állatvédelmi Alapítvány a szegedi Tesco Extra áruházban. Két csöppség hamar gazdára talált, emellett az állatbarát vásárlóknak köszönhetően csaknem 50 kilogramm tápadományt is összegyűjtöttek a szervezet munkatársai.

Doromboló négylábúaknak keresnek gazdit

Doromboló négylábúaknak keresnek gazdit

szeged tv tartalom Örökbefogadó napot tart mostantól minden hónap első keddjén a szegedi Mancstanya. Az alkalmakon nem csak gazdákat keresnek az állatoknak, de a felelős állattartásról is hasznos információkat tudhatnak meg a látogatók. Az örökbefogadások helyszíne a Szegedi Kisállat-Ambulancia, ahol a gazdára találó állatok rögtön helyben meg is kapják a szükséges oltásokat. (videóval)

Könyveket fogadtak örökbe a Somogyiban

Igazi könyvritkaságokat fogadott örökbe a Szegedért Alapítvány idei 4 díjazottja. A Somogyi-könyvtár ritkaságainak új tulajdonosai szakmájukhoz, hivatásukhoz és érdeklődési körükhöz szorosan illeszkedő köteteket kaptak, amelyben mostantól könyvjelző őrzi nevüket.

Díjazottak fogadnak örökbe könyveket

A Szegedért Alapítvány 2017. évi díjazottjai fogadnak örökbe jelképesen egy-egy könyvritkaságot a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből. Az ünnepség április 27-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik a könyvtár harmadik emeleti olvasótermében.

A királyi fametsző: könyv-örökbefogadás és kiállításmegnyitó a Somogyiban

A királyi fametsző – 110 éve született Buday György grafikus, illusztrátor című kiállítás megnyitója előtt, megemlékezéssel egybekötött könyv-örökbefogadás kezdődik a Somogyi-könyvtár harmadik emeleti olvasótermében, március 16-án, csütörtökön, délután háromnegyed 4-kor.

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Augusztus 14-én, vasárnap estig kutyák és cicák várják leendő gazdájukat az Árkád Bevásárlóközpontban. Az örökbefogadás mellett szórakoztató kutyabemutatókkal és érdekes előadásokkal várja az érdeklődőket a Tappancs Alapítvány csapata.

Díjazottak fogadnak örökbe könyveket

Díjazottak fogadnak örökbe könyveket

Muzeális értékű könyveket fogadnak örökbe a Szegedért Alapítvány idei díjazottjai a Somogyi-könyvtár ünnepségén. Az október 16-án, pénteken délután 4 órakor kezdődő rendezvény az Októberi Könyvtári Napok programsorozatába illeszkedik.

Szülői értekezlet volt a Vadasparkban

Szülői értekezlet volt a Vadasparkban

Közel 10 évre tekint vissza a Vadaspark örökbefogadási programja, amelyhez eddig már több mint 150 magánszemély, illetve cég csatlakozott. Ma őket várták az állatkertbe az Örökbefogadók napjára.

Könyveket fogadnak örökbe a díjazottak

Könyveket fogadnak örökbe a díjazottak

A hagyományokat folytatva a Szegedért Alapítvány díjazottjainak 2014-ben is könyvritkaságokat ajánlott fel örökbefogadásra a Somogyi-könyvtár. Az örökbefogadási ünnepség április 25-én, pénteken délután fél 5-kor kezdődik a Dóm téri épület első emeleti folyóirat-olvasótermében.

Korábbi híreink

Könyveket fogadtak örökbe a Somogyiban

Könyveket fogadtak örökbe a Somogyiban

A Szeged napja ünnepségsorozat hagyományossá vált eseménye, hogy a város frissen megválasztott díszpolgára a Somogyi-könyvtár muzeális gyűjteményének egy kötetét örökbe fogadja.