Címoldal

Szintet lépett a balinozás: a Tiszából is kifoghatja 2018 halát!

Szintet lépett a balinozás: a Tiszából is kifoghatja 2018 halát!

Harmincnyolc százalékkal nemhogy Az év hala, de parlamenti választást is simán lehet nyerni. Halország királya idén a balin.

A bioépítészeté lehet a jövő

szeged tv tartalom A vályogház sokkal nagyobb érték, mint gondolnánk – mondta egy előadó az Újszegedi Bioépítészeti Napokon, amit már a huszadik alkalommal rendeztek meg a Bálint Sándor Művelődési Házban. Az október végéig tartó programsorozatot a környezetbarát, energiatakarékos épületek és várostervezés jegyében szervezik. (videóval)

Megnyílt a szegedi szépmívesek tárlata

Megnyílt a szegedi szépmívesek tárlata

Idén 32. alkalommal rendezték meg Zentán a Szegedi Szépmíves Céh alkotótelepét, amelyen vajdasági művészek is részt vettek. Az augusztus elején készült alkotásokat a Bálint Sándor Művelődési Házban állították ki.

Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Július 6-tól három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenöt színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés ifjúsági színdarabot.

Rácz Attila bepereli Szabó Bálintot

Rácz Attila bepereli Szabó Bálintot

Jó hírnév megsértése miatt személyiségi jogi pert indít a Cserepes sori piac kft. nevében Szabó Bálint ellen Rácz Attila, a cég ügyvezető igazgatója. Mivel többszörösen, folytatólagosan és tudatosan hamis tényt állított azzal, hogy a piac bezár, ezzel folyamatosan és szándékosan kárt okoz a piacnak és az itt árusító kereskedőknek is – állítja Rácz Attila.

Kortárs magyar műveket mutatja be a Pinceszínház

Kortárs magyar műveket mutatja be a Pinceszínház

Kortárs magyar szerzők műveit mutatja be jubileumi, tizenötödik évadjában a Szegedi Pinceszínház. Az idei évad első premierje Müller Péter Szomorú vasárnap című zenés játéka lesz Ádám Tamás rendezésében.

Japánnal ismerkedhetnek a szegediek

Japánnal ismerkedhetnek a szegediek

szeged tv tartalom A napokban a japán kultúrával ismerkedhetnek meg a szegediek, és még csak nem is kell a Távol-Keleti országba utazni. Magyarországon két helyszínen, Szegeden és Kecskeméten Japán Kulturális Napokat tartanak, ahol kalligráfiákkal, népdalokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. (videóval)

Bemutatkozik a japán kultúra Szegeden

Bemutatkozik a japán kultúra Szegeden

Augusztus 24-én délután öt órakor Kozma József, a városi közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának az elnöke nyitja meg a Bálint Sándor Művelődési Házban a Japán Kulturális Napokat, melynek rendezvényei párhuzamosan futnak majd Szegeden és Kecskeméten.

Innovációs versenyen kapott különdíjat egy szegedi hallgató

Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) elsőéves, programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

Bálint Sándorra emlékeznek Szegeden

Először a néprajzkutató sírjánál, az alsóvárosi temetőben, majd szobránál, a Mátyás téren emlékeztek meg az 1980. május 10-én elhunyt Bálint Sándorról.

Korábbi híreink

Hammido Iskola kiállítása nyílt Újszegeden

Hammido Iskola kiállítása nyílt Újszegeden

szeged tv tartalom Kiállítás nyílt a Magyar Kultúra Napja alkalmából kedd este Újszegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek alkotásaiból. A szülők, barátok, nagyszülők végignézhették a tanítványok képző- és iparművészeti munkáit. (videóval)

Bálint András Heltai-estje betegség miatt elmarad

A Reök-palotába október 27-ére, keddre meghirdetett Bálint András önálló estje, a Heltai naplója című előadás a Kossuth-díjas színművész, színidirektor betegsége miatt elmarad.

Bálint András Heltai naplóját hozza el a REÖK-be

Bálint András Heltai naplóját hozza el a REÖK-be

A népszerű színművész, Bálint András Heltai naplóját hozza el kedden este Szegedre. A Radnóti Színház premierje előtt láthatják a REÖK nézői a kiadatlan ostromnaplóból született darabot.

Színészek népesítik be a Reök-palotát

Színészek népesítik be a Reök-palotát

Októberben újra beindul a kulturális élet a REÖK-ben. Egy hét múlva Bezerédi Zoltán versekkel, majd Bálint András egy premier előtti produkcióval érkezik a szecessziós palotába.

Swing esttel folytatódik a Muzsikáló udvar

Swing esttel folytatódik a Muzsikáló udvar programsorozata. Gájer Bálint és zenekara ma, szerda este fél 9-től lép fel a városháza neobarokk udvarán.

Négy szegedi érem Portugáliában

Négy érmet hoztak haza a szegedi versenyzők a Portugáliában rendezett korosztályos kajak-kenu világbajnokságról. Az algyői Kopasz Bálint egy aranyat és egy bronzot nyert az ifiknél, míg az u23-as mezőnyben az EDF DÉMÁSZ versenyzői Horváth Alexandra és Birkás Balázs is egy-egy bronzot szerzett.

Isten éltesse: Bálint gazda 95 éves

Minden felhajtást mellőzve, szerettei gyűrűjében ünnepelte tegnap kilencvenötödik születésnapját Bálint gazda, aki még mindig aktívan dolgozik. Azt mondja, ha újrakezdhetné az életét, akkor is mindent úgy csinálna, ahogy eddig.

Diákalkotók mutatkoznak be Újszegeden

Diákalkotók mutatkoznak be Újszegeden

Kiállítás nyílt a Magyar Kultúra Napja alkalmából kedden este Újszegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek alkotásaiból. A tárlatot február 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési ház nyitva tartási idejében.

10 éves a Szegedi Ősz Idősotthon

10 éves a Szegedi Ősz Idősotthon

Minél kevesebb a bútor, annál nagyobb a tér - kezdte mondandóját Sanyi bácsi a Szegedi Ősz Idősotthon első lakója. Ő a földszinti szobájában fogadta a vendégeket akik abból az alkalomból érkeztek, hogy ma tíz éves az intézmény. Az eseményen a résztvevőket a város nevében Szabó Sándor kabinetfőnök köszöntötte.

A mesebeli Frakk fája igenis létezett

Tudtátok azt, hogy a mesében szereplő Frakk valóban létezett? És azt, hogy a mese megálmodójának, Bálint Ágnesnek (†86) otthonában állt egy fa, amely a legendás kutyus kedvenc macskahajtóhelye volt?

Archívum