Címoldal

Bach h-moll miséje csendül fel a dómban

Johann Sebastian Bach h-moll miséje hallható október 21-én, szombaton 19 órakor a szegedi dómban. A koncert a Reformáció Emlékbizottság által szervezett hangversenysorozat szegedi állomása.

Rekord: 204 milliót fizettek ezért a festményért!

A Kieselbach Galéria kedd esti árverésén 170 millió, jutalékkal együtt 204 millió forintot, fizetett valaki egy Tihanyi Lajos-képért. - írja a Bors

Egymilliárdot ért a Bach-kotta

Két és félmillió fontért (egymilliárd forint) kelt el egy Johann Sebastian Bach (1685-1750) által írt kotta a Christie's aukciósház árverésén Londonban. A történelmi dokumentumot egy kínai licitáló vásárolta meg. - hirado.hu

Folytatódik az egyetemi Bach koncertsorozat

Folytatódik az egyetemi Bach koncertsorozat

Az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater közös szervezésű koncertsorozata március 3-án folytatódik. Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay termében a Bach sorozat II. koncertjét hallhatják az érdeklődők.

Hoffman a Belvárosi moziban mesél

Hoffman a Belvárosi moziban mesél

Offenbach Hoffmann meséi című operájával folytatódik január 31-én, szombaton este a New York-i Metropolitan Opera Live in HD elnevezésű nemzetközi közvetítéssorozata a Belvárosi moziban. Este 7 órától Bartlett Sher rendezésében láthatják a szegedi operabarátok a közvetítést. A Met három és fél órás produkcióját Yves Abel vezényli.

Hoffmann meséi beköltöznek a Nemzetibe

Hoffmann meséi beköltöznek a Nemzetibe

Operapremierrel ünnepli a költészet napját a Szegedi Nemzeti Színház. Pénteken este Jacques Offenbach szerzeményét, a Hoffmann meséit mutatják be Juronics Tamás rendezésében Pál Tamás vezényletével. Előkerült az opera eredeti partitúrája, így egy kicsit új megközelítésben viszik színpadra a háromfelvonásos darabot, amely a költészetről is szól.

Vígjáték és opera a repertoárban áprilisban

Vígjáték és opera a repertoárban áprilisban

Georges Feydeau A hülyéje című vígjátékát és Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operáját mutatja be áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház.