Címoldal

Korszerűsítik a Radnóti Gimnázium épületét is

Korszerűsítik a Radnóti Gimnázium épületét is

Szegeden és a környékbeli településeken működő köznevelési és oktatási intézményekben 2,12 milliárd forint összértékben indulnak fejlesztések. A Radnóti Miklós Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése 780 millió forintos támogatást nyert el.

A megszépült zsinagóga Szeged új ékszerdobozaFotógalériával

A megszépült zsinagóga Szeged új ékszerdoboza

– Megtisztult ég és föld felé forduló arca, hogy pompájával újra beragyogja Szegedet – mondta Botka László polgármester vasárnap este, abból az alkalomból, hogy a szegedi zsidó közösség visszakapta a közel egymilliárd forintból megújult zsinagógát. Az átadást követően a zsidó kulturális fesztivál keretében Illényi Katica, Illényi Csaba és Sárik Péter adott koncertet.

Milliárdokból fejlődhet tovább SzegedFotógalériával

Milliárdokból fejlődhet tovább Szeged

Szeged az előző pályázati ciklusban élen járt az uniós források elnyerésében és felhasználásában. A mostani ciklusban is több milliárd forint érkezik majd a városba - hangzott el az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű országos rendezvénysorozat második vidéki állomásán, a Szegedi Vadasparkban.

Innovációs Park: a kormány döntésére vár a város

Innovációs Park: a kormány döntésére vár a város

SZEGED TV - A város szerint ELI mellé tervezett innovációs park területét mielőbb közművesíteni kellene. A megye fejlesztési biztos inkább a befektetőkre várna. 70 hektár állami földről és 6-10 milliárd forintról van szó. (videóval)

Orbánék átverték a szegedi Fideszt

Június elején jelentette be a szegedi Fidesz, hogy a párt helyi elnökét, Gyimesi Lászlót jelöli a polgármesteri posztra az őszi helyhatósági választásokon. A múlt héten viszont kiderült, a párt országos elnöksége Kothencz Jánost támogatja, és a területi listát is teljesen átírta. A bejelentéskor nem voltak jelen a helyi fideszesek, és azt is homály lengi körbe, hogy miért biztosították támogatásukról az új jelöltet. Azt senki nem árulta el, többen nem is tudják, hogy vajon hol kapott gellert a helyi szervezet jelölése.

Átvették megbízólevelüket Szeged új országgyűlési képviselőiFotógalériával

Átvették megbízólevelüket Szeged új országgyűlési képviselői

Péntek délután a Városházán vette át megbízólevelét a Csongrád megye 1. választókerületében győztes Szabó Sándor (MSZP) és a Csongrád megye 2. választókerületében mandátumot szerzett B. Nagy László (Fidesz-KDNP).

Botka László: „szürreális” világban élünk!

Botka László: „szürreális” világban élünk!

Csakhogy mindenki értse, ilyen „szürreális” világban élünk! - kezdi legfrissebb Facebook bejegyzését Botka László, szegedi polgármester. A városvezető most annak kapcsán emeli fel szavát, hogy a megyei kormánymegbízott – mivel nem jött létre megállapodás az önkormányzat és a kormányhivatal között – határozatban fog dönteni a város ingatlanvagyonának birtokbavételéről.

Szeged nem írta alá a megállapodást

Szeged nem írta alá a megállapodást

A megye érintett települései közül egyedül Szeged nem írta alá a járási kormányhivatal kialakításával kapcsolatos megállapodást - közölte B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott szerdán a Tisza-parti városban.