Címoldal

Új módszerek a bűnmegelőzésben

szeged tv tartalom Élmény- és művészetpedagógiával támogatják a bűnmegelőzést Szegeden. A Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ 16 millió forintot nyert arra, hogy egy éven keresztül több partner összefogásával, közösségi rendezvények szervezésével hívja fel a figyelmet a bűnmegelőzés lehetőségeire. (videóval)

Bűnmegelőzési Centrum a SZIN-en

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya is jelen volt az újszegedi partfürdőn tartott fesztiválon.

A SZIN-en lép színre a bűnmeglőzési kisbuszFotógalériával

A SZIN-en lép színre a bűnmeglőzési kisbusz

Mobil Bűnmegelőzési Centrumot adtak át hétfőn délelőtt Szegeden. A megyei rendőr-főkapitányság új, speciális gépjárművéből az országban mindössze három működik. A szegediek a SZIN-en láthatják majd először a bűnmegelőzési munkát segítő járművet.

Lezárult a főiskolások bűnmegelőzési kurzusa

Befejeződött a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szegedi főiskolásoknak tartott bűnmegelőzési kurzus. A hallgatók csaknem fele jeles eredménnyel végzett.

Ne adjon esélyt a bűnelkövetőknek!

Az elmúlt időszakban sajnálatos módon több vagyon elleni bűncselekménnyel összefüggésben érkezett bejelentés a megye rendőrkapitányságaira, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi óvintézkedésekre hívja fel a lakosság figyelmét.

Generációk biztonságáról a Vadasparkban

Generációk biztonságáról a Vadasparkban

szeged tv tartalom Generációk biztonsága címmel indítottak felvilágosító programot, amelyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon kívül, a Szegedi Vadaspark, a Szegedi Tankerület, valamint az Ágota Alapítvány vesz részt. A bűnmegelőzés egyik egyszerű módjának tartják a résztvevők, ha a gyerekek a felnőttekkel közös, hasznos elfoglaltságot űznek. (videóval)

Hódít a Kék-tér a Gedói iskolában

Hódít a Kék-tér a Gedói iskolában

szeged tv tartalom Új prevenciós bűnmegelőzési sorozatot indított a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A Gedói Általános Iskolát vonták be a Kék Tér elnevezésű programba, amelynek során a legfontosabb biztonsági ismereteket tanulják meg a harmadikosok. (videóval)

Szegedi diákoknak tartottak órát a rendőrök

Szegedi diákoknak tartottak órát a rendőrök

Új prevenciós mintaprogramot indított „Kék tér” elnevezéssel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Egy szegedi általános iskolában tartottak rendhagyó órát.

Folytatódik A jövő iskolája program

Folytatódik A jövő iskolája program

szeged tv tartalom A Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskolában tartották a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által korábban elindított programjának idei első rendezvényét. (videóval)

Elkészült a rendőrség idei prevenciós falinaptára

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság – követve az előző esztendők hagyományait – a 2017-es évre is elkészítette megelőzési témájú falinaptárát. Az idei év kalendáriumát a megyei Bűnmegelőzési Osztály a „biztonság” témakörében állította össze.

Korábbi híreink

Az adventi bevásárlások a bűnözőket is vonzzák

Az adventi bevásárlások a bűnözőket is vonzzák

Advent, a karácsonyvárás időszaka egyben a nagy bevásárlások ideje is. Tudják ezt a bűnözők is, akik ilyenkor a szokottnál is „aktívabbak”. Hogy a bajt sikerüljön megelőzni, ezért most áruházakban, vásárokban kampányolnak Szegeden az egyenruhások.

Az ünnepek alatt is vigyázzunk értékeinkre

Vasárnap gyújtjuk meg a második adventi gyertyát. Ez az időszak a készülődésről szól, a legtöbben ilyenkor szerzik be az ünnepi díszeket és szeretteik ajándékát. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a vásárlási dömpingben nagyobb eséllyel válhatunk lopások áldozatává.

Bűnmegelőzési kurzus egyetemistáknak

Újabb előadással folytatódott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett, „Fiatalok biztonsága, jövőnk záloga” című prevenciós kurzus.

Sikeres volt a rendőrség rajzpályázata

Rekordmennyiségű, csaknem 450 pályamunka érkezett be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának pályázatára, amelyet alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás tanulók részére hirdettek meg.

Egyetemistákat oktatnak a rendőrök

Egyetemistákat oktatnak a rendőrök

A korábbi évek hagyományát folytatva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén is indított kurzusokat az SZTE hallgatói számára. Ebben a félévben több mint százan vehetnek részt a képzésen.

Otthonaink védelmére készítenek fel a rendőrök

Otthonaink védelmére készítenek fel a rendőrök

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya biztonságtechnikai kiadvánnyal hívja fel a lakosság figyelmét az üresen maradt ingatlanok esetében a szükséges vagyonvédelmi óvintézkedések megtételére.

Strandparti a Napfényfürdőben

Strandparti a Napfényfürdőben

szeged tv tartalomA vakáció idején a gyerekekre még több veszély leselkedik, mint iskolaszezonban. Rájuk különösen figyelni kell. Ezért is rendezte meg az iskolaszünet első napján a Strand parti juniálist a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Napfényfürdőben. (videó)

Családi vetélkedőt rendez a rendőrség

Családi vetélkedőt rendez a rendőrség

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés Osztálya a „Házhoz megyünk” címmel országos vagyonvédelmi „családi” vetélkedőt szervez. A megmérettetésre háromfős Csongrád megyei csapatok jelentkezhetnek, melyek egy-egy települést vagy településrészt képviselnek.

Bűnmegelőzési bemutató az Árkádban

Bűnmegelőzési bemutató az Árkádban

szeged tv tartalomA bevásárlóközpontban loptak táskát, pénztárcát és telefont is – de nem igazából. Nyugdíjasok adtak elő bűnügyi jeleneteket azon a különleges bűnmegelőzési bemutatón, amelyet az Árkádban tartott a rendőrség. Mindenkinek jobban kellene figyelni az értékeire. (videóval)

Bűnmegelőzési ismereteket tanulhatnak a hallgatók

Bűnmegelőzési ismereteket tanulhatnak a hallgatók

Prevenciós előadásokat hallgathatnak a leendő pedagógusok a 2015/2016-os tanév második félévében a Szegedi Tudományegyetemen, hogy aktívan szerepet tudnak vállalni a jövő generációjának biztonságra nevelésében.

Archívum