Címoldal

Kábítószert csempészett, lebukott, elítélték, ülni fog

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék első fokon egy macedón férfit, aki két kilogramm heroint próbált tavaly nyáron Magyarországra csempészni - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szegedi rendőrök fogták el a Nagyfáról szökött rabot

A szegedi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumából szeptemberben szökött meg.

Munkavégzés közben szökött meg egy rab

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel.

A mozgásé volt a főszerep a Csillag egészségnapján

A mozgásé volt a főszerep a Csillag egészségnapján

Egészségnap volt a Szegedi Fegyház és Börtön Mars téri, Dorozsmai úti és nagyfai ebédlőiben kedden. A dolgozók a helyes táplálkozásról hallgattak meg előadást, tornáztak, majd szénhidrátban és zsírban szegény ebédet fogyasztottak.

Könyvadomány a Csillagbörtönnek

Könyvadomány a Csillagbörtönnek

szeged tv tartalom Könyvet gyűjtöttek a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagjai a Csillagbörtön elítéltkönyvtárának. A bibliotéka főként irodalmi művekkel gazdagodott, ez a legkedveltebb műfaj, amit a fogvatartottak keresnek. (videóval)

Bántalmazta rabtársát egy elítélt Szegeden

Súlyosan megsérült egy jogerősen elítélt rab a Szegedi Fegyház és Börtönben, mert egy másik fogvatartott bántalmazta - közölte a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Nyolc és fél évre ítéltek egy magát földönkívülinek kiadó csalót

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki magát földönkívülinek kiadva csalt ki összesen mintegy 400 millió forintot több sértettől. A táblabíróság csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 54 esztendős vádlottat.

A családirtó és a balástyai rém együtt lett öngyilkos

A családirtó és a balástyai rém együtt lett öngyilkos

Öngyilkosságot követett el két, emberölésért életfogytig tartó jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel.

Csillagbörtön: elhunyt hadifoglyokra emlékeztek

Csillagbörtön: elhunyt hadifoglyokra emlékeztek

Háromezer katona és civil halt meg a szovjet Vöröshadsereg által a szegedi Csillagbörtönben 1944 októberétől 1945 nyaráig működtetett hadifogolytáborban – közölte Farkas Csaba főlevéltáros csütörtökön a Tisza-parti városban rendezett konferencián.

A hadifogolytáborra emlékeznek a Csillagban

A hadifogolytáborra emlékeznek a Csillagban

Konferenciát és a tervek szerint kiállítást rendeznek az 1944–45-ben a szegedi Csillagbörtönben működő hadifogolytáborról, a szervezők túlélők és hozzátartozók jelentkezését várják.

Korábbi híreink

Szabaduló fogvatartottak fotóiból nyílik kiállítás

Szabaduló fogvatartottak fotóiból nyílik kiállítás

Ez már a szabadság címmel fotókiállítás nyílik szerdán délben a Csillagbörtön kultúrkörletében az Adj Hangot Egyesület szervezésében. A tárlat az immár hagyományos Dankó Pista Fesztivál idei első rendezvénye.

Munkát és szakképesítést szerezhetnek az elítéltek

Munkát és szakképesítést szerezhetnek az elítéltek

szeged tv tartalomMunkát kapnak és szakképesítést szerezhetnek a fogvatartottak Szegeden. A Nagyfa-Alföld Kft. telephelyén kialakított hegesztőcsarnokban a Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumából, a Nagyfáról érkező elítéltek dolgozhatnak. (videóval)

Elfogták a szurkáló börtönőrt

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki azt a börtönőrt, aki a gyanú szerint vasárnapra virradóra megkéselt egy férfit - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Hittudományi diplomát is szerezhetnek az elítéltek

Hittudományi diplomát is szerezhetnek az elítéltek

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Fegyház és Börtön a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolával, hogy megkönnyítse az elítéltek társadalmi beilleszkedését a szabadulást követően.

Zenetanárok adtak hangversenyt a Csillagban

Zenetanárok adtak hangversenyt a Csillagban

szeged tv tartalom A szegedi Csillag börtönben adventi hangversenyt rendeztek tegnap délután. A Király - König Péter Zeneiskola művésztanárai már a 11. alkalommal ajándékozták meg komolyzenei koncerttel a dolgozókat és a fogvatartottakat. A család hiánya karácsony közeledtével a legrosszabb - mondta az egyik fogvatartott.(videóval)

Csillagpódium: Ünnepi hangverseny a börtönben

Csillagpódium: Ünnepi hangverseny a börtönben

Az idén már tizenegyedik alkalommal adnak ajándékba adventi hangversenyt a Csillagbörtön dísztermében a Király-König Péter Zeneiskola művésztanárai. A Csillagpódiumon jó magaviseletű fogvatartottak is részt vehetnek.

Börtönben maradnak a nagyfai lázadók

Börtönben maradnak a nagyfai lázadók

szeged tv tartalomBörtönben maradnak a lázadó és éhségsztrájkoló menekültek. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy hosszabbítsa meg három hónappal az előzetes letartóztatását annak a tíz fogvatartottnak, akik október 23-án követtek el bűncselekményt Nagyfán.

Elítélték a villamoson verekedő szegedi férfit

Elítélték a villamoson verekedő  szegedi férfit

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy férfit, aki kegyetlenül bántalmazta egyik utastársát 2013. december 6-án a csongrádi megyeszékhely egyik villamosán - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Naperőmű ad áramot a Csillagban

Naperőmű ad áramot a Csillagban

Ősztől napelemes rendszer termeli a Szegedi Fegyház és Börtön áramfogyasztásának jelentős részét. A műszaki átadás-átvétel már megtörtént, most az engedélyekre várnak.

Akiket rabul ejtett a fa illata…

Akiket rabul ejtett a fa illata…

Százötven kilót is kinyom fekve Roland, mostanában azonban csak simogatja a fahasábokat. Rabul ejtette a fenyő illata, decemberben szabadul, és vállalkozásban szeretne asztalos lenni. Tizenhét társával a Csillagban tanulta ki a mesterséget.

Archívum

Nyíllal akart füvet belőni a börtönbe

Régi pompájában ragyog a Csillag főépülete

Tikász Sándor lett a Csillag parancsnoka

Tetten érték a bűnöző macskát

Börtönviselt fradista védi a Fidesz-székházat

Börtönnel büntetnék a harsány jókedvét

Felfüggesztett börtön Keresztúri Farkas Csabának

Sikeres munka folyik a rácsok mögött

30 milliárdot festett össze a hamisító zseni

Börtönben készült alkotásokat mutatnak be

Hét év börtön a gyilkos hajléktalannak

Hat és fél évet kapott az öngyújtós rabló

Hat évre ítélték a csaló szegedi cégvezetőt

Vonatra várva - vígjáték a szegedi Csillag börtönben

Hat hónap börtönbüntetés strucctojás-támadásért

Naperőmű termeli az áramot a Csillagban

Lógás miatt csuktak le egy tinit