Címoldal

A bioépítészeté lehet a jövő

szeged tv tartalom A vályogház sokkal nagyobb érték, mint gondolnánk – mondta egy előadó az Újszegedi Bioépítészeti Napokon, amit már a huszadik alkalommal rendeztek meg a Bálint Sándor Művelődési Házban. Az október végéig tartó programsorozatot a környezetbarát, energiatakarékos épületek és várostervezés jegyében szervezik. (videóval)

Megnyílt a szegedi szépmívesek tárlata

Megnyílt a szegedi szépmívesek tárlata

Idén 32. alkalommal rendezték meg Zentán a Szegedi Szépmíves Céh alkotótelepét, amelyen vajdasági művészek is részt vettek. Az augusztus elején készült alkotásokat a Bálint Sándor Művelődési Házban állították ki.

Japánnal ismerkedhetnek a szegediek

Japánnal ismerkedhetnek a szegediek

szeged tv tartalom A napokban a japán kultúrával ismerkedhetnek meg a szegediek, és még csak nem is kell a Távol-Keleti országba utazni. Magyarországon két helyszínen, Szegeden és Kecskeméten Japán Kulturális Napokat tartanak, ahol kalligráfiákkal, népdalokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. (videóval)

Bemutatkozik a japán kultúra Szegeden

Bemutatkozik a japán kultúra Szegeden

Augusztus 24-én délután öt órakor Kozma József, a városi közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának az elnöke nyitja meg a Bálint Sándor Művelődési Házban a Japán Kulturális Napokat, melynek rendezvényei párhuzamosan futnak majd Szegeden és Kecskeméten.

Hammido Iskola kiállítása nyílt Újszegeden

Hammido Iskola kiállítása nyílt Újszegeden

szeged tv tartalom Kiállítás nyílt a Magyar Kultúra Napja alkalmából kedd este Újszegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek alkotásaiból. A szülők, barátok, nagyszülők végignézhették a tanítványok képző- és iparművészeti munkáit. (videóval)

Diákalkotók mutatkoznak be ÚjszegedenFotógalériával

Diákalkotók mutatkoznak be Újszegeden

Kiállítás nyílt a Magyar Kultúra Napja alkalmából kedden este Újszegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek alkotásaiból. A tárlatot február 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési ház nyitva tartási idejében.