Címoldal

Újabb önkénteseket avat a Móra Ferenc Múzeum

Újabb önkénteseket avat a Móra Ferenc Múzeum

Lezárult a szeptemberben indult önkéntes-képzés a Móra Ferenc Múzeumban. A tréning eredményeként negyvenen lépnek be újonnan az önkéntes csapatba, akiket ünnepélyes keretek között hétfőn délután avatnak múzeumi önkéntessé.

Emléktáblát avattak Joó Ete tiszteletére

szeged tv tartalom A zeneszerzői, és tanári munkásságáról ismert Joó Ete emléktábláját avatták vasárnap utolsó lakhelyén, a Móra utcában. (videóval)

Október 6-án avatják fel Göncz Árpád szobrát Óbudán

Elkészült Göncz Árpád mellszobra. A köztéri szobrot Göncz Árpád halálának második évfordulóján avatják az Óbudai Egyetem parkban, írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Göncz Árpád Alapítvány. - írja az Index

Új szabadtéri fitneszpark SzegedenFotógalériával

Új szabadtéri fitneszpark Szegeden

Ebben az évben 40 millió forintot fordít a város a játszóterek felújítására és újak építésére. Ma délelőtt Makkosházán avatták fel Szeged legújabb szabadtéri fitneszparkját. Összesen öt ilyen épül ebben az évben a városban.

118 doktort avatnak a szegedi egyetemen

118 doktort avatnak a szegedi egyetemen

Száztizennyolc doktort avatnak a Szegedi Tudományegyetem hagyományos oklevélátadó ünnepségén pénteken a József Attila Tanulmányi és információs Központban.

Felavatták Szeged első napelemparkját

Felavatták Szeged első napelemparkját

szeged tv tartalom Egy telephelyen 4200 napelemet szereltek fel, mely félezer család energiafogyasztását fedezi. A 400 milliós beruházás másfél év alatt valósult meg. A sikeres próbaüzem után már élesben zajlik a termelés, a napból származó energia egy hálózaton keresztül jut a szolgáltatóhoz, onnan vásárolja fel az állam, és jut el a háztartásokhoz. (videóval)

Felavatták a Göncz Árpád sétányt

Felavatták a Göncz Árpád sétányt

A családtagok és a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak, diákjainak, munkatársainak jelenlétében vatták fel péntek délután az egykori köztársasági elnökről elnevezett, a Bölcsészettudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ között húzódó sétányt.

Emléktáblát kapott Buday GyörgyFotógalériával

Emléktáblát kapott Buday György

110 évvel ezelőtt született Buday György grafikusművész, Szeged díszpolgára. Mától emlékét egy emléktábla is őrzi, amelyet péntek délután lepleztek le a Batthány utca 25. szám alatti ház falán, ahol egy ideig élt a művész.

Zsigmond Vilmosra emlékeztek SzegedenFotógalériával

Zsigmond Vilmosra emlékeztek Szegeden

Szeged díszpolgárának, a világhírű, Oscar-díjas operatőrnek Zsigmond Vilmosnak a Dobó utcai szülőházán avattak csütörtök délelőtt emléktáblát.

Az idén már 700 új diplomást avattak Szegeden

Az idén már 700 új diplomást avattak Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem téli diplomaátadóin az idén már több mint hétszázan vehették át oklevelüket. Legtöbben, 212-en a Természettudományi és Informatikai Karon diplomáztak.

Korábbi híreink

Új játszóteret avattak Petőfitelepen

Új játszóteret avattak Petőfitelepen

Vadonatúj játszóteret kaptak a petőfitelepi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói. A több mint 2 millió forintból épült játszóteret ma délelőtt vehették birtokukba a gyerekek.

Felavatták a GEMMA Fejlesztő Iskolát

Felavatták a GEMMA Fejlesztő Iskolát

szeged tv tartalomSzeptemberben megkezdték a foglalkozásokat, és most, az épület alsó szintjének teljes elkészülte után ünnepélyesen is felavatták a GEMMA Fejlesztő Iskolát. Az épület felújítása a szülők és a tanárok összefogása, továbbá vállalkozók sokrétű támogatása révén vált lehetővé. (video)

A hallgatók gyakorlati képzését akarják segíteni

A hallgatók gyakorlati képzését akarják segíteni

Saját forrásból Oktatási Központot alakított ki a Nagybani Piac annak érdekében, hogy a jövő logisztikusai, marketing szakemberei az elméleti oktatás mellett gyakorlati tapasztalatokhoz is jussanak.

Elkészült a partfal, biztonságban a város

Elkészült a partfal, biztonságban a város

A Szeged Napja ünnepségsorozathoz kapcsolódva avatta fel Botka László polgármester csütörtök délután a felújított tiszai partfalat és a mobilgátrendszert. A beruházásnak köszönhetően sokkal nagyobb biztonságban van Szeged.

Botka László avatta fel a vadaspark medveházát

Botka László avatta fel a vadaspark medveházát

Vadasparki tavaszköszöntő címmel látványos és izgalmas ismeretterjesztő családi napot rendeztek vasárnap a Szegedi Vadasparkban. A látogatók számára Botka László polgármester hivatalosan is átadta a vadaspark új barna medve bemutatóját.

Új biogázerőművet avattak a hulladéklerakóban

Új biogázerőművet avattak a hulladéklerakóban

A depóniagázt hasznosító új erőművet alakított ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az ENER-G Zrt.-vel együttműködve a szegedi regionális hulladéklerakóban, a beruházást szerdán adták át.

Botka László avatta fel a Boncz-termet

Botka László avatta fel a Boncz-termet

A humor szegedi nagyágyújáról, Boncz Gézáról nevezték el vasárnap este az IH Rendezvényközpont nagytermét. Botka László polgármester az emléktábla avatása előtt szólt arról, hogy Boncz Géza emlékét így a jövőben hivatalos formában is meg tudja őrizni a város. Az emléktábla avatását kétórás kabaré, a Szép volt fiúk… című „közérzeti” est előzte meg.

Nádas kabaréjával avatják fel a Boncz-termet

Nádas kabaréjával avatják fel a Boncz-termet

Boncz Géza nevét veszi fel az IH Rendezvényközpont nagyterme. Március elsején a Szép volt fiúk című „közérzeti” kabaréval ünneplik a névadást, amelyet a humorista egykori kollégája és jó barátja, Nádas György rendez.

Gyerekek avatták fel Újszeged új áruházát

Gyerekek avatták fel Újszeged új áruházát

Szerda délelőtt 10 órakor ünnepélyesen megnyitották Szeged új bevásárlóközpontját, a szőregei úti CBA Nova áruházat. A vezetők helyett – rendhagyó módon – iskolás gyerekek mondták el a rövid köszöntőket. A komplexum szalagjának átvágásával Botka László polgármester és Lekeny György tulajdonos átadták a szegedieknek az új bevásárlóközpontot.

Benzinkutat nyitott Szegeden az Auchan

Benzinkutat nyitott Szegeden az Auchan

Szegeden nyitotta meg kedden 14. hazai töltőállomását az Auchan Magyarország Kft. Az áruházlánc célja, hogy minden hazai áruház mellett legyen benzinkút is, így a vevők a vásárlás mellett a kedvező árú tankolással is spórolhassanak kiadásaikon. Az ünnepélyes avatáson Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere is részt vett.

Archívum

Botka László avatja fel Szent-Györgyi szobrát

Sportparkkal gazdagodott Felsőváros és Tarján

Sétával emlékeznek Szegeden az „egri remetére”

Botka László avatta fel Szeged új „nappaliját”

Csütörtökön avatják fel a megújult Dugonics teret

Átadták a Vadaspark új látványosságát

Elmarad a Dugonics téri megemlékezés!

Új a közlekedési rend a Dugonics téren

Felavatták a Keresztény Roma Szakkollégiumot

Kinyitotta kapuit a Szent-Györgyi Albert Agora

Agora-túra kútavatással és flashmobbal