Címoldal

A vb-meccs, amit otthagytak a nézők, de még a bíró is

Idegesítik a követhetetlenül pattogó labdák egy pingpongmeccs közvetítésében, túl gyorsnak találja a játékot? Jobban örülne egy olyan labdamenetnek, ami alatt letudhatna egy futballmérkőzést hosszabbításostul, vagy egy olyan meccsnek, ami alatt a Sátántangó is bőven lemegy? - írja az Index

Rendetlenség van az asztalán? Akkor minden rendben van

Mi a közös Rommel tábornokban, Trumpban, Brian Enóban, Drachten forgalmi csomópontjában, az Amazonban vagy a MIT 20-as épületében? A válasz egy nemrég megjelent kötet szerint a kaotikus viszonyokra épített kreativitás. És akkor még nem is beszéltünk az asztalomról. - írja a hvg

A Molnár Dixieland nyitja a Városházi estéket

A Molnár Dixieland nyitja a Városházi estéket

A több mint ötven esztendős szegedi Molnár Dixieland Band koncertje nyitja meg csütörtökön a Városházi esték idei programsorozatát. A patinás épület udvarán vasárnapig négy estén várják a szórakozni vágyó szegedieket.

Nyílzáporon mérik össze ügyességüket az íjászok

Nyílzáporon mérik össze ügyességüket az íjászok

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az Íjásztalálkozót vasárnap. Az idei rendezvény különlegessége, hogy Ópusztaszerre érkeznek a nagyszentmiklósi kincsek.

Ügyes - Látszatreformok fednék a látszategyeztetést

Köznevelés-stratégiai Kerekasztal néven folytatja a kormány által létrehozott Köznevelési Kerekasztal, lényegi változás azonban sem a szervezet összetételében, sem működésében nem lesz - derült ki a lapunk birtokába jutott, az "egyes köznevelési szakmai testületekről" szóló előterjesztésből. - írja a nepszava.hu

Bababiztonság: újraélesztő asztal vigyáz a kicsikre

Bababiztonság: újraélesztő asztal vigyáz a kicsikre

Császármetszéssel világra jött újszülöttek ellátását is lehetővé tevő melegítő- és újraélesztő asztalt kapott a Szegedi Tudományegyetem szülészeti klinikája a Korábban Érkeztem Alapítványtól.

Major Endrét köszöntötték klubjában

Major Endrét köszöntötték klubjában

szeged tv tartalom Az asztaliteniszező Major Endre egy hete érkezett haza a riói paralimpiáról. Az ATSK Szeged sportolója az elmúlt napokban több meghívásnak is eleget tett. Kedden a Csillag-téren saját klubja várta egy élménybeszámolóra.

Paralimpia: Major Endre negyedik asztaliteniszben

Paralimpia: Major Endre negyedik asztaliteniszben

Az asztaliteniszező szegedi Major Endre negyedik lett az S1-es kategória versenyében a riói paralimpián. A kategória aranyérmét az a brit Rob Davies nyerte, aki az elődöntőben a magyar játékost győzte le.

Bronzéremért játszhat a szegedi paralimpikon

Bronzéremért játszhat a szegedi paralimpikon

Csonka András (S8) bejutott a döntőbe a riói paralimpia asztalitenisz tornáján, az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter, valamint a kerekesszékes, szegedi Major Endre (S1) pedig az elvesztett elődöntő után a bronzéremért játszhat.

Érem nélkül marad a Floratom Szeged

Nem sikerült az éremszerzés a Floratom Szeged AC Probart férfi asztaliteniszcsapatának az Extraliga pécsi négyes döntőjében.

Korábbi híreink

Sikerrel hangolt a döntőre a Floratom

Magabiztos idegenbeli sikerrel zárta az alapszakaszt a Floratom-Szeged AC Probart a férfi asztalitenisz Extraligában. A Vitsek-Gerold-Magyar összeállítású alakult 7-0-ra nyert a fővárosban a Pénzügyőr ellen.

Elkezdődött a Fidesz végjátéka?

A jól szervezett civilek kiszoríthatják a közösségi terekből a Fidesz-t és csatlósait, de sokkal több pénz kellene a kormány médiafölényének ellensúlyozására, hogy a kampányban győzhessen az ellenzék, és helyreállítható legyen a jogállamiság. Ezzel a munkával nem lehet várni - jelentették ki a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért (KARD) Egyesület szombati rendezvényének előadói. - írja a nepszava.hu

Nagyot kamuzott az államtitkár a KLIK elfogadottságáról

Megszokottnak számít a politika világában, hogy a felek igyekeznek olyan színben feltünteti a valóságot, amely rájuk nézve a lehető legkedvezőbb képet sugallja. A tények azonban még mindig makacs dolgok és illene ezt mindenkinek tiszteletben tartania. - írja a stop.hu

Dupla kihívás előtt a Floratom Szeged

szeged tv tartalomKét meccset is játszik a hétvégén a férfi asztalitenisz Extraligában a Floratom Szeged AC Probart együttese. Vistek Ivánék szombaton a BVSC-t fogadják, vasárnap pedig a sereghajtó Sopronhoz utaznak.

Csak színjátékot játszik a kormány

Kilépett a köznevelési kerekasztalból a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, míg az OECD szakértője ma kapcsolódik be a fórumba. Hazai szakemberek szerint a nemzetközi szervezet meghívása csak színjáték, nekik ugyanis semmilyen valós jogköre nincs a kormány kerekasztalánál. - írja a stop.hu

Saját kerekasztalt alakítanak a pedagógusok

Kedden Civil Közoktatási Platformot hoznak létre a tilta­kozó iskolákat képviselő Tanítanék Mozgalom alapítói. Itt az oktatás valódi szakértői és valódi szereplői egyeztetnek majd, mondta a szombati tüntetés után a Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. - írja az Index

Idegenben is győzött a Floratom Szeged

szeged tv tartalomIdegenbeli győzelemmel folytatta a bajnokságot a Floratom Szeged AC-Probart férfi asztaliteniszcsapata.

Major Endre kijutott a riói paralimpiára

Major Endre kijutott a riói paralimpiára

szeged tv tartalomTeljesült az álma, kijutott a riói paralimpiára az asztaliteniszező Major Endre. Az ATKS versenyzője a hétvégén tudta meg, hogy hivatalosan is ott lehet a sportág legrangosabb seregszemléjén. Endrét egy négyfős edzői csapat segíti a felkészülésben.

Végül csak összefognak? - Fogy az egészségügy türelme

Erősödik a civil mozgalmak és a szakszervezetek összefogása az egészségügyben, egyre többen gondolják, hogy a sztrájktól sem kell megriadni, ha a kormány továbbra sem veszi komolyan az ágazatban dolgozók elégedetlenségét. - írja a nepszava.hu

Kerekasztal: a válságok hatásairól az egyetemen

Kerekasztal: a válságok hatásairól az egyetemen

A világ különböző régióiban jelentkező pénzügyi, gazdasági krízisek továbbterjedésének sebessége rendkívüli módon felgyorsult az elmúlt évtizedekben – állapították meg egy szegedi kerekasztal-beszélgetés résztvevői.

Archívum

Interkulturális fejlesztő programállomás Szegeden

Hét év alatt 14 uniós programot tervez a város

Szegeden biztonságban vannak a baleseti sérültek

Az egészségügy lesz a téma a civil vitafórumon

Nyílzápor színesíti a szeri íjásztalálkozót

"Dilettáns tobzódás zajlik az oktatáspolitikában"

Kerekasztal: a turisták Szeged hangulatát szeretik 

Kerekasztal: „terítéken” Szeged idegenforgalma

Rotary Tavasz: az újszülött-mentőknek gyűjtenek

Vasútmodell-kiállítás Szegeden

Megfigyelhetők lesznek a diplomások?

Összefogás Szegedért: fórum a színházról

HaHa: koalíció jött létre a felsőoktatás leépítésére?

Az ellenzék megszüntetné a TEK-et és a házőrséget

Ideiglenes felsőoktatási kerekasztal alakul

Eltűnt az Alaptörvény asztala Debrecenből

ETTU-Kupa: Szegedi továbbjutás Irúnban

Ismeretlen Munkácsy-kép a kultúrpalotában

Hidat építenek Szeged és Sanghaj között

Szépen ragyog az ezüst!

Ezüstérmes a Floratom-Szeged

Sajnos most jobb volt a Félegyháza