Címoldal

Kétszázmillió dollárért vettünk appokat karácsonykor

A legtöbben játékot vesznek az új mobiljukra, a régi mobiljukra, a szeretteik készülékeire. A játék a minden. - írja a nuus.hu

Ingyenesen letölthető a tizenéveseknek készült jogi alkalmazás

Holnaptól elérhető az applikáció, amely a hazai igazságszolgáltatás rendszerét mutatja be. A StoryLab mobiljáték célja, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg játékos formában az igazságszolgáltatás működéséről, valamint a saját jogaikról. - írja a hirado.hu

Szegedi csapat applikációja nyert Brnoban

Szegedi csapat applikációja nyert Brnoban

Hétvégén rendezték Brnoban a Social Good Hackathont, ahol a Szeged GYEEK Club által delegált csapat Equity nevű projektjével meg is nyerte a nemzetközi versenyt. Győztes applikációjuk prototípusának célja a fogyatékkal élő személyek munkaerőpiaci helyzetének javítása.

A miniszteri biztosok országa lettünk

Puritán kormányzást ígért, mégis minden korábbinál nagyobb a kormányzati bürokrácia az Orbán-kabinetben. Célpont műsorunk összeszámolta, hogy csak a biztosok száma idén már meghaladta a százat. - írja a hirtv.hu

Utcára viszi idén a zenét az Acappella Fesztivál

Utcára viszi idén a zenét az Acappella Fesztivál

Nemzetközi acappella fesztiválnak ad otthont az IH Rendezvényközpont szeptember 28-tól. A háromnapos rendezvénysorozat kapcsán az idén először Szeged utcáira is kivonulnak a kórusok.

Sztrájkoltak a szegedi önkormányzati dolgozók

Sztrájkoltak a szegedi önkormányzati dolgozók

szeged tv tartalom A munkabeszüntetés miatt hétfőn délelőtt 8 és 10 óra között szünetelt az ügyintézés. Ennek ellenére senkit sem küldtek el, aki ebben az időpontban érkezett.

Nemzetközi a cappella fesztivál lesz az IH-ban

Nemzetközi a cappella fesztivál lesz az IH-ban

Nemzetközi a cappella fesztivál kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon.

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Kutyák, macskák keresnek gazdit az Árkádban

Augusztus 14-én, vasárnap estig kutyák és cicák várják leendő gazdájukat az Árkád Bevásárlóközpontban. Az örökbefogadás mellett szórakoztató kutyabemutatókkal és érdekes előadásokkal várja az érdeklődőket a Tappancs Alapítvány csapata.

Művészek vették birtokba a belvárostFotógalériával

Művészek vették birtokba a belvárost

Újabb helyszínen folytatódott a SzegedArt rendezvénysorozata pénteken. Ezúttal a Kölcsey utca és Kárász utca sarkánál élvezhették a járókelők a nem mindennapi produkciókat.

Fesztiváloztak a Tappancsosok a hétvégén

Fesztiváloztak a Tappancsosok a hétvégén

szeged tv tartalom Új helyszínen, a Tappancs tanyán rendezték meg az állatvédő alapítvány hagyományos fesztiválját. A cél az volt, hogy sokan megismerjék a menhelyet, így több kutya találjon gazdára. A színes programokon kívül a kutyákat most leginkább fenyegető betegségre, a szívférgességre is felhívták a figyelmet. (videóval)

Korábbi híreink

A Tappancs-tanyán lesz idén az állatfesztivál

A Tappancs-tanyán lesz idén az állatfesztivál

Tizenötödik alkalommal rendez állatfesztivált vasárnap a Tappancs Alapítvány. A programoknak az idén először az alapítvány állatmenhelye, a Tappancs-tanya ad otthont, a Sia dűlő 20. szám alatt. Lesz fajtabemutató, kutyaszépségverseny és fellép a Csiga Duó is.

Több szervezet is tiltakozik az újabb államosítás ellen

Több szervezet is tiltakozik az újabb államosítás ellen

szeged tv tartalomMég nagyobb fokú államosításra készül a kormány az oktatásban, jövőre az önkormányzatoktól már az iskolák üzemeltetését is elveszi. Ezt úgy döntötték el, hogy előtte a településekkel nem egyeztettek, miközben az oktatási kormányzat azt állítja, hogy minden fontos kérdésben tárgyal az érintettekkel. (videóval)

A fiatalok felé nyit a Szeged Televízió

A fiatalok felé nyit a Szeged Televízió

A helyi televíziók találkozóján mutatta be a Szeged Televízió az egyedülálló mobilapplikációját, amely segítségével helyi szinten először a szegedi műsorok lesznek elérhetők mobileszközökön. Az alkalmazás hamarosan letölthető lesz Androidra és iOS-re is.

Innovációs versenyen kapott különdíjat egy szegedi hallgató

Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) elsőéves, programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

Szegedi vélemények a keddi demonstrációról

Szegedi vélemények a keddi demonstrációról

szeged tv tartalomTöbb tízezren demonstráltak a közoktatási rendszer megreformálásáért a fővárosban. Az egyik vezérszónoka kilátásba helyezte, hogy amennyiben a kormányfő és a köztársasági elnök nem kér bocsánatot az elmúlt hat évben megalázott emberektől, egyórás munkabeszüntetést szerveznek március 30-ra. (videóval)

800 forintos órabérért keresnek embereket március 15-re

800 forintos órabérért keres embereket március 15-i rendezvényekre az Apple Party hostessügynökség. Egy, a szerkesztőségünkhöz eljutott levél szerint két helyszínen, a Kossuth téren 9-15 között, és a Múzeum kertnél, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszél majd délelőtt, 7-14 óra között számítanak a jelentkezők munkájára. - írja a 444.hu

Különdíjat kapott az EDF DÉMÁSZ applikációja

Különdíjat kapott az EDF DÉMÁSZ applikációja

A Magyar Marketing Szövetség 14. Év Honlapja pályázatán az EDF DÉMÁSZ mobiltelefonra kifejlesztett ügyfélszolgálata különdíjat nyert az Év Applikációja kategóriában.

Vers délben: sztárnéző, „házon belül”

Vers délben: sztárnéző, „házon belül”

Egyszer csak megjelent a Vers délben-sorozat mai szavalata előtt Szeged egyik, ha nem a legszebb sportolója. Nem véletlenül járt arra.

Tappancs Állatfesztivál: a kutyáké a liget

Tappancs Állatfesztivál: a kutyáké a liget

A liget kellős közepét sátrak és kutyák foglalták el, de a tizennegyedik fesztivál most sem csak a kutyusokról szólt.

Kiállítás: így tisztálkodtak elődeink

Kiállítás: így tisztálkodtak elődeink

A „Házi szappanytól az arczkenőcsig” című néprajzi kiállítás a paraszti és polgári kultúra szépségápolásával foglalkozik, amelyet július 9-én, csütörtökön 16 órakor nyitnak meg.

Archívum

Szombaton éjjel-nappal szafari a Vadasparkban

Kényszerbetegsége tette zsenivé Jobsot

Állatfesztivált rendez a Tappancs a ligetben

Lappangónak gondolt Benczúr-kép a múzeumban

Átadták az első Szent-Györgyi Talentum Díjat

Felnőtt módra dolgoznak a hazai celebgyerekek

Ismét hülyeség terjed a Facebookon

Nyuszisimogatót szervez húsvétig a Tappancs

Új szereplők érkeznek a Barátok köztbe

Szegedi diák az amerikai tudományos versenyen

Háromszor lép fel az Arénában az LGT

Papp Petra először országos bajnok

Taki bácsi gazdagréti lakása eladó

Ha IHM, akkor Belehalsz a röhögésbe

Két szegedi a kitüntetettek között

Négylábúak fesztiváloztak a ligetben

Állatfesztivált rendez a Tappancs a ligetben