Címoldal

Ez itt vallás, nem csak egy mérkőzés

Majdnem minden második szombaton több tízezer ember lepi el az Iowai Egyetem campusát a hatvanhétezres lélekszámú Iowa City szélén. Azért jönnek, hogy az állam népszerű sportcsapata, az Iowa Hawkeyes egyetemi amerikaifutball-csapat mérkőzésein őrjöngjenek a lelátón. - írja az Index

Óriási nézettséggel ment a Super Bowl

A New England Patriots győzelmével véget ért Super Bowl 113,7 milliós nézettséggel ment az USA-ban, írta a Hollywood Reporter. Ez nem rekord – de majdnem az. - írja az Origo

Ezért ül majd le vasárnap több mint 100 millió ember a tévé elé

Évről évre megdőlő nézettségi rekordok, hetekig tartó beszédtéma – ez az NFL döntője, a Super Bowl, amely jóval több, mint egy focimeccs. A megrendezése dollárszázmilliókat hoz az adott városnak, a Super Bowl alatti reklámok külön műfajt képviselnek, a szünetben pedig világsztárok lépnek fel. Felmérések szerint a meccs maga a nézők kevesebb mint felét érdekli. Nem véletlen, hogy a Super Bowl az egész világon egyre népszerűbb. - írja az Origo

A Templomosok legyőzték a PandákatFotógalériával

A Templomosok legyőzték a Pandákat

Tavaly augusztus 30-án tartotta első edzését a Szeged Templars amerikaifoci csapat, Húsvét előtt pedig már az első hivatalos edzőmérkőzését is lejátszotta az együttes. Az ellenfél a Váci Pandas csapata volt.

5 millió dollár egyetlen reklám ára a Super Bowlon

A Denver Broncos és a Carolina Panthers összecsapása alatt is drága lesz a reklámidő. - írja az Origo

Szegediek is írták a sporttörténelmet

Szegediek is írták a sporttörténelmet

Szeptember utolsó hétvégéjén sporttörténelmi esemény volt Budapesten: lejátszotta első hivatalos mérkőzését a magyar amerikaifoci-válogatott, amelyben két szegedi kötődésű játékos is helyet kapott.

Super Bowl: Brady már a meccs előtt rekorder

Az amerikaifutball-liga nagydöntője nem szimpla sportesemény: mára össznépi dzsemborivá vált. Ezúttal a New England és a Seattle csap össze.

Bronzérmes lett a Szeged Bats Szekszárdon

Bronzérmes lett a Szeged Bats Szekszárdon

Évek óta hagyomány, hogy a magyar amerikai focisták egy kétnapos teremtornán, a Szekszárdi Aréna Kupán zárják az évet. Idén kilenc csapat, köztük a Szeged Bats együttese, mérte össze tudását. A szegediek óriási bravúrt hajtottak végre, bronzérmet szereztek.

Ők lépnek fel a Super Bowlon

Bruno Mars a Red Hot Chili Peppers kíséretében lép fel februárban az amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl félidejében. A döntő minden évben az Egyesült Államok egyik legjobban várt eseménye és a televízióban is rengetegen nézik. Tavaly egyébként többek között Beyonce énekelt.

Ötödik lett a Szeged Bats a Dabasi Aréna Kupán

Ötödik lett a Szeged Bats a Dabasi Aréna Kupán

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Dabason a kispályás amerikai focikupát, amelyre 6 csapat nevezett. Az első helyet Eger Heroes szerezte meg a házigazda dabasiak előtt, a szegediek az ötödik helyen végeztek.

Korábbi híreink

Hétezren mozogtak a nagy sportágválasztón

Hétezren mozogtak a nagy sportágválasztón

Közel hétezren vettek részt a Szegedi Nagy Sportágválasztó két napján – pénteken és szombaton – az újszegedi Kisstadionban és a sportuszodában. Az idén is a küzdősportok számítottak a legnépszerűbbnek: a karatét, a kempot és az ökölvívást sokan kipróbálták ki, de népszerű volt az amerikai foci is.

Amerikai foci bemutató és toborzó Szegeden

Amerikai foci bemutató és toborzó Szegeden

Magyarországon is egyre népszerűbb sportág az amerikai foci. Van már nemzeti bajnokság, ahol két divízióban 9-9 csapat méri össze erejét. Szegeden 2006-ban alakult meg az amerikai foci csapat Szeged Bats néven. Most új tagokat toboroz a csapat.

Pasiján gyakorol a csinos riporternő

Soha ennyi csinos nő nem dolgozott a Super Bowlon, mint idén. A szünetben Beyoncé tart koncertet, a amerikai himnuszt Alicia Keys énekli, és a riporterek között is több bomba nő akad. Furcsa karriert fut be Katherine Webb, vagyis Miss Alabama. A 23 éves szépségkirálynőt ugyanis párja, az amerikai focista A. J. McCarron mérkőzésén fedezték fel, miközben a lelátón ült.