Címoldal

Az alkohol már nem menő - erre költenek a mai fiatalok

A diákok alkohol helyett az egészségükre költenek – írja egy kutatás alapján az Independent. A felmérést a magát az egyetemisták Airbnb-jeként hirdető alkalmazás, az SPCE rendelte meg, és a 2000 fő megkérdezése után meglepő eredmény született. - írja a hvg

Szeged iskolák is jelentkezhetnek a Suliturné programra

Iskolák jelentkezését várja a Dirty Slippers zenekar Suliturné elnevezésű, koncerttel egybekötött alkohol, drog- és méhnyakrák elleni prevenciós programjára.

Mentők: jellemzően az alkohol okozott problémát

Mentők: jellemzően az alkohol okozott problémát

A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatornának vasárnap reggel.

Újra nagykerben játszanak Lázár Jánosék

Ha egy területen Lázár János lehetőséget lát, akkor ott rendre a pánik jeleit fedezhetjük fel. Most a gyógyszer-nagykereskedőkre és a szeszipar szereplőire ijesztett rá a Miniszterelnökséget vezető miniszter. - írja a nol.hu

Nincs vége? Mégis jön az italboltmutyi?

Úgy látszik, a kormány eddig csak jegelte elképzeléseit arról, hogy a trafikpiachoz hasonlóan regulázza újra az alkoholkereskedelmet is. A parlament az ehhez szükséges törvénymódosításokat már tavasszal megszavazhatja. - írja a hvg

Zacher Gábor: Egymillió alkoholistát „gyártunk”

Zacher Gábor: Egymillió alkoholistát „gyártunk”

Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert „olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle” – mondta Zacher Gábor toxikológus.

Porból szesz - szuper lesz! Jön az instant alkohol

Vízben azonnal oldódó alkoholos italporok kerülhetnek nyárra az amerikai üzletekbe, miután az Egyesült Államok alkohol- és dohányadóügyi és kereskedelmi irodája jóváhagyta az arizonai Lipsmark cég Palcohol márkanevű termékeinek címkéit.

Nem kell a rendőr, mi is fújhatunk saját "szondát"

Egy okostelefonos alkalmazás és egy kis kiegészítő állítólag képes volt visszaszorítani az ittasan vezetők számát.

Egymás torkának estek a fideszesek

Zárótüzet vezényelt a Lázár János vezette Miniszterelnökség Gulyás Gergelyre, a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnökére. Gulyás korábban többször nyíltan bírálta a tárcát, amiért az olyan törvényjavaslatot nyomott át tavaly év végén az Országházon, amely rövid idő alatt több száz kisebb alkohol-nagykereskedő csődjét okozza, s ezzel együtt a teljes hazai tömény-nagykereskedelmet néhány – köztük nem egy kormányközeli – vállalkozás kezébe adja.

Ittas járművezetőkre vadásznak a hét végén

Ittas járművezetőkre vadásznak a hét végén

Egy európai akció keretében a hét végén – péntektől vasárnap estig – Szegeden is fokozottan ellenőrzi a rendőrség a gépjárművezetőket. Ezúttal is a fő cél az ittas vagy bódult állapotban járművet vezetők kiszűrése a közlekedési balesetek megelőzése érdekébe.

Korábbi híreink

Mégis csak lesz nemzeti alkoholárusítás

Már csak azon folyik a vita a jövendőbeli nemzeti italboltok ügyében, hogy hány százaléknál húzzák meg az alkoholfokhatárt, vagyis milyen töménységű szeszes italok árusítását korlátozzák az erre felszentelt szakboltokra – tudta meg a HVG.

Eldőlt, jövőre jönnek a nemzeti italboltok

A dohány után a következő évtől az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerül – írta a Napi Gazdaság csütörtöki számában pontosan meg nem nevezett kormányközeli forrásra hivatkozva. A kormányszóvivő a választások előtt letagadta, hogy lenne ilyen terv. És most is azt mondják, nem készült előterjesztés, nincs napirenden az ügy.

Orbán szívügye volt a biciklisek szabad piálása

Hatalmas a zúgolódás a KRESZ módosítása miatt: ezentúl a főutakon is lehet ittasan kerékpározni. A miniszterelnök már három éve elkotyogta a TV2-nek: a "piás biciklisekért" harcol.

Megússzák a szondát a piás honatyák

Hiába az egyre szigorúbb parlamenti házirend, hiába állítottak fel házőrséget Kövér László házelnök a drákói előírások betartására, továbbra is zavartalanul ihatnak a képviselők az országházban.

Alkoholszonda az indítókulcsban

Finnországban terjedtek el az autóba épített alkoholszondák. A szerkezetek megakadályozzák, hogy elinduljon a kocsi, ha a sofőr ivott, mielőtt beült volna. Erre 12 ezerszer volt példa az elmúlt öt évben.

Autósok! Holnaptól él a szigorú intézkedés

Hétfőtől jelentősen szigorodnak az ittas vezetésre vonatkozó szabályok; 0,8 ezrelék helyett már a sofőr 0,5 ezrelék feletti véralkoholszintje is bűncselekménynek számít.

SMS buktatta le a részeg sofőrt

Balesetet szenvedett egy Maine állambeli nő, aki az ütközés előtt arról írt SMS-t az egyik barátjának, hogy részeg. Innentől hiába bizonygatta, hogy nem ivott.

Jönnek a nemzeti italboltok?

Egy, a nemzetgazdasági tárca számára készült háttéranyag szerint a dohány után az alkohol nagykereskedelmét is államosítaná a kormány. Az NGM időközben cáfolta a hírt.

Gatyájában akarta az italt kilopni

Nadrágjának szárába rejtett el egy üveg szeszes italt egy szegedi lakos hétfőn Szeged egyik hipermarketében. A 44 éves férfi a pénztárhoz érve fizetés nélkül akart távozni, de a biztonsági őr észrevette a lopást és megakadályozta, hogy a rendőrök kiérkezéséig elhagyja a helyszínt.

Italbolt lehet a nemzeti trafikból

Egyeztetést kezdeményezett az állami dohánycég, hogy a júliustól induló nemzeti dohányboltokban a cigaretta és a lottó mellett alkoholt, újságokat és üdítőket is lehessen kapni.

Archívum