Címoldal

A falusi kisboltok belerokkannak a fizetésemelésbe

Sztrájkolni egy falusi kisboltban a magasabb bérért? Az bizony nehéz lesz, mert ha így megy tovább, elfogynak a dolgozók és a boltosok lehúzhatják a rolót. – Nem jelentkezett senki, itt munkaerő sincsen – kesergett egy alföldi községben működő, a CBA-láncban szerződött vállalkozó, aki már hónapok óta alkalmazottat keres, ezt a bejárati ajtón is hirdeti. - írja a hvg

Sztrájk: Egyenlő munkáért egyenlő bért

Sztrájk: Egyenlő munkáért egyenlő bért

szeged tv tartalom Nem dolgoztak reggel a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói. Csak a legsürgősebb feladatokat látták el, 10 óráig szünetelt az ügyintézés. A városházi köztisztviselők 30 %-os béremelést szeretnének. (videóval)

Szerdán sztrájkolnak az önkormányzat dolgozói

Szerdán sztrájkolnak az önkormányzat dolgozói

szeged tv tartalom Országszerte kétórás munkabeszüntetést tart holnap az önkormányzati dolgozók egy része. A köztisztviselők szakszervezete azért szervezett sztrájkot, mert magasabb bért akarnak. Ehhez állami támogatás kellene az önkormányzatoknak, de a kormány nem tárgyal a követelésekről, holott a köztisztviselők már 8 éve nem kaptak béremelést.

Csepreghy esete a jereváni rádióval

Nem úgy, nem annyi, nem az – pontról pontra cáfolja Csepreghy Nándor állításait a 600 ezer közalkalmazott leépítéséről a közszolgákat és közalkalmazottakat tömörítő szakszervezet főtitkára. - írja a hvg

Trükközik a KLIK az állásokkal

Trükközik a KLIK az állásokkal

Vizsgálatot helyezett kilátásba Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, miután többen is jelezték: a tárcához tartozó intézményeknél mind gyakoribb, hogy alkalmazottakat bocsátanak el, majd közmunkásként foglalkoztatják őket vissza. A Kliknél meredeken nő a közfoglalkoztatottak száma. - írja a Világgazdaság

Béla, menj a pénztárba, de ne feledd: ha valaki gyanús, te vevő vagy!

Rafkósak a kisebb üzletek tulajdonosai, a vasárnapi boltzáras törvény pedig csak erősítette ezeket a képességeket. Van, aki vasárnap is behívja dolgozni az alkalmazottait, de amikor ellenőrök látogatják meg, a dolgozó nyomban árufeltöltővé, takarítóvá vagy egyszerű vásárlóvá lényegül át. - írja a hvg.

Virgácsot küldtek az Orbán-kormánynak

"Tele a puttonyunk!" jelmondattal, mintegy 200 közszolgálati dolgozó tartott demonstrációt többek között béremelést követelve szombaton Budapesten a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédságában.

És aki nem tud vidékre menni?

A szakszervezet várja a tájékoztatást a minisztériumok költöztetéséről. Eddig csupán a sajtóból értesültek a több száz családot érintő, jogilag meglehetősen rendezetlen tervekről.

Elfogyott a türelem, tömeges perek jöhetnek

Ha záros határidőn belül nem fizetik ki az intézményfenntartók az elmaradt bankszámla-kompenzációt, tömegesen perelhetnek a közalkalmazottak. Mert megtehetik.

A Híradó nyomoz a panaszkodó közalkalmazottak után

A közszférában dolgozó és közben családjukért is aggódó nők videoüzenetben szólították meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a szakszervezetekkel. A Fidesz által hangolt állami visszacsapásra nem is kellett sokáig várni. A Híradó – ahelyett, hogy magát a problémát tárta volna fel – szokás szerint a fideszes propaganda eszközévé silányult megint. Nyomozni kezdett a videó készítői után.

Korábbi híreink

Magyarok a Marson: összecsaptak a robotok

Magyarok a Marson: összecsaptak a robotok

A zord marsi körülményeket idéző akadálypályán mérték össze képességeiket a nyolcadik alkalommal megrendezett Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén induló csapatok robotjai szombaton Szegeden; a végső győzelmet 2012-höz hasonlóan a műegyetemisták alkotta Mars Poetica szerezte meg.

Magyarázkodik az Emmi a kiszivárgott levél miatt

A Világgazdaság birtokába került minisztériumi levél szerint nem hivatkozhatnak a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásáról szóló kormányhatározatra idős dolgozóik elbocsátásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézményvezetők. A tárca a kiszivárgott levélre úgy reagált: kizárólag szakmai szempontok miatt írták a levélbe, hogy ne említsék a kormányhatározatot.