Címoldal

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.

Innovációs versenyen kapott különdíjat egy szegedi hallgató

Bevásárlós mobilalkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) elsőéves, programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szerdán az MTI-t.

Érdekes alkalmazás: madárhatározó a mobilon

Ingyenesen letölthető okostelefonos madárhatározó alkalmazást készítettek a magyar madárszakértők. Az app színes, érdekes, hasznos – szerintünk remekül sikerült. - írja a hvg

Már saját appja is van a Mirigyeknek

Mindent tudni szeretne az Irigy Hónaljmirigyről? Mostantól nem kell aggódni, hogy lemarad a legfrissebb érdekességekről: a zenekar vadonatúj applikációjának segítségével még kulisszatitkokról is fellibben a fátyol!

Szegeden okostelefonos alkalmazásokat kutattak

Szegeden okostelefonos alkalmazásokat kutattak

Az okostelefonok webes adataira épült az a kétéves nemzetközi kutatás, mely december végén zárul Szegeden: a FuturICT.hu nevű program során először hasznos alkalmazásokat fejlesztettek ki, majd az azokat használók adatait elemezték.

Paprikás kalandtúra okostelefonnal, tablettel

Paprikás kalandtúra okostelefonnal, tablettel

Igazi „paprikás” kalandtúrára invitál az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont kezdeményezésére elkészült új mobilalkalmazás: az applikáció a fűszerpaprika történetét, hazai térhódítását mutatja be, valamint a fűszerrel kapcsolatos szegedi helyszíneken vezeti végig az érdeklődőket.

Turizmus: okostelefonokon is bemutatkozik SzegedFotógalériával

Turizmus: okostelefonokon is bemutatkozik Szeged

Számtalan programszervező több mint kétszáz rendezvényét tartalmazza az a kiadvány, amelyet szerdán délelőtt mutattak be a városházán. Az idén is külön kiadványból értesülhetnek a vendégek a város látnivalóiról, illetve a szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásairól. Újdonság, hogy az idén már ingyenesen letölthető mobilalkalmazások is segítik a Szegeddel ismerkedő turistákat.

Vadaspark már okostelefonon is elérhető

Vadaspark már okostelefonon is elérhető

Az év elején jelentkezett a Vadaspark vezetésénél az INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft., hogy egy újszerű, mobil eszközökön futó, Szegedi Vadasparkról szóló alkalmazást ajánljon. A ZooGuide nemcsak bemutatja az állatkertet, szolgáltatásait, és persze az itt élő állatokat, hanem egyfajta mobil idegenvezetésként is szolgál, több nyelven.

Zsebre rakhatjuk a szabadtérit

Zsebre rakhatjuk a szabadtérit

Okostelefon alkalmazást hozott létre a Szegedi Szabadtéri Játékok, amelyen akár belépőt is vásárolhatunk vagy éppen szegedi szállást foglalhatunk az előadások idejére. Idén nyártól már wifi hotspot a fesztivál helyszíne is.