Címoldal

Munkácsyt, Mednyánszkyt csodálnak a vadállatok

Munkácsyt, Mednyánszkyt csodálnak a vadállatok

Szokatlan látogatók telepedtek le a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében: oroszlán, zebra, zsiráf csodálja a falakon lévő gyönyörű festményeket. Az állatok az Afrika-kiállítás bontása miatt kerültek ideiglenesen a díszterembe, ahol többek között Munkácsy és Mednyánszky munkásságával ismerkednek.

Március idusa játszóházzal és Afrika-búcsúval

Március idusa játszóházzal és Afrika-búcsúval

Március 15-ét játszóházzal, tárlatvezetésekkel és ingyenes kiállításokkal köszöntik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Ez a nap pedig a búcsú ideje is lesz: a nemzeti ünnepen látható utoljára a „Csak a jó meleg Afrika!” című tárlat a Kultúrpalotában, melyet közel 25 ezren láttak.

Márciusig látható az Afrika-kiállítás

Márciusig látható az Afrika-kiállítás

A téli szünet után pénteken újranyitnak a Móra-múzeum és kiállítóhelyei, az elmúlt év egyik legsikeresebb, a Csak a jó meleg Afrika! című időszaki tárlatának nyitva tartását pedig meghosszabbították március 15-ig.

15 ezren az afrikai vadonban Szegeden

15 ezren az afrikai vadonban Szegeden

Nagy sikernek örvend a szegedi Afrika-kiállítás: a Móra Ferenc Múzeum „Csak a jó meleg Afrika!” című időszaki tárlatát nyár óta 15 ezren látták. A Kultúrpalota a kerek szám apropóján meghosszabbítja a kiállítást, mely 2016. március 15-ig lesz látogatható.

Afrikai játszóház kókusztej-kóstolóval a Múzeumban

Afrikai játszóház kókusztej-kóstolóval a Múzeumban

A csontok titokzatos világával ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok a Móra Ferenc Múzeum Afrika-játszóházában szeptember 26-án, szombaton. A családi matiné keretében kókusztej kóstolással és kézműveskedéssel is várják az érdeklődőket a múzeumpedagógusok 10 és 13 óra között.

Nyújtson nyelvet a Múzeumban

Nyújtson nyelvet a Múzeumban

Szerdán délelőtt szabad, sőt kifejezetten ajánlott lesz a nyelvöltés a múzeumban, mivel a szervezők azt szeretnék elérni, hogy az Afrika-kiállításon legyen a legtöbb egy négyzetméterre jutó nyelvöltögetések száma a Dél-Alföldön.

Elefántok és oroszlánok költöztek a múzeumba

Elefántok és oroszlánok költöztek a múzeumba

Az elefánt ezúttal nem a porcelánboltban, hanem a Móra-múzeum legújabb kiállításán látható. Csak a jó meleg Afrika! hirdeti a pénteken nyílt tárlat címe…

Pénteken nyílik az Afrika kiállítás a múzeumban

Pénteken nyílik az Afrika kiállítás a múzeumban

Azt a bivalykoponyát is bemutatják a Móra Ferenc Múzeum frissen nyíló Afrika-kiállításán, melyet Almásy László gróf Szudánban ejtett el egyik expedíciója során. A tárlaton e mellett maszáj házzal, szurikáta-bujkálóval és az afrikai vadon izgalmas titkaival várják az érdeklődőket.

Varázslatos Afrika a Vadasparkban

Varázslatos Afrika a Vadasparkban

Augusztusban két nagy rendezvénnyel is várja a Szegedi Vadaspark a látogatókat. Lesz Állatkertek éjszakája, valamint egy, a Móra Ferenc Múzeummal közös esemény is. Érdemes lesz tehát ellátogatni az állatkertben a nyár utolsó hónapjában is.

350 kilós elefántfej a szegedi múzeumban

350 kilós elefántfej a szegedi múzeumban

Nagyszabású Afrika-kiállítás készül a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a tárlaton látható lesz egy 350 kilós elefántfej és közel hetven más afrikai állatfaj is.

Korábbi híreink

Az élő adás előtt raboltak ki egy tévériportert

Másodpercekkel az élő adás előtt raboltak ki egy tévériportert kedden a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában, Johannesburgban. A stáb kamerája már be volt kapcsolva, és felvette a tetteseket.

5 milliárdot követel, mert nem volt áramszünet

5 milliárd forintnak megfelelő összeget követel egy dél-afrikai férfi a helyi áramszolgáltatótól, arra hivatkozva, hogy csak az ő imáinak köszönhető, hogy nem volt áramkimaradás a 2010-es vébé idején.

Etiópia állatvilágának képviselői Szegeden

Etiópia állatvilágának képviselői Szegeden

A héten először közelíthették meg a legújabb vadasparki fejlesztést a látogatók, a régi teknőskifutó helyén épült Etióp-magasföld bemutatót, amely igazi különlegességeknek ad otthont: dzseláda páviánoknak, afrikai füles és fehérhátú keselyűknek, valamint szirtiborzoknak. A komplex bemutatót a Vadaspark nagy részben önerőből, de a Szegedi Vízmű Zrt. jelentős támogatásával készítette el.

Afrikából érkezett a legtöbb határsértő

Három csoportban összesen 16 illegális migráns került rendőrkézre kedden Csongrád megye déli részén, a legtöbbjük valamelyik afrikai államból indult útnak.

Leütötték és ellopták a rasztahaját

Bizarr rablás áldozatává vált egy dél-afrikai fiatal: bulizni ment a haverjaival, amikor néhányan rátámadtak és elvonszolták onnan, később a barátai kopaszon találtak rá.

Nagyon nem jött be a férj hazugsága

Egy kétségbeesett bloemfonteini nő azzal fordult a rendőrséghez a minap, hogy fegyveresek rabolták el a férjét, és váltságdíjat követelnek érte. A hatóság emberei később egy hotelszobában találtak rá a fickóra, aki a szeretőjével hentergett.