Címoldal

Szőregen meggyújtották a második adventi gyertyátFotógalériával

Szőregen meggyújtották a második adventi gyertyát

Három éve Szőregen is állítanak adventi koszorút a Rózsák terén. Idén a második gyertyát szombaton este Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Nagy Róbert plébános és a Bohócdoktorok képviselője gyújtotta meg.

Joób Márton adta át a város karácsonyi ajándékátFotógalériával

Joób Márton adta át a város karácsonyi ajándékát

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Délmagyarország-Rotary Adventet. A péntek esti rendezvényen az önkormányzat ajándékát Joób Márton adta át. Az érdeklődőket a dorozsmai Jerney János Általános Iskola diákjai szórakoztatták.

Vasárnap újabb gyertyát gyújtanak meg az óriáskoszorún

A szegedi dóm lépcsői előtt felállított óriás adventi koszorú második gyertyáját Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Juhász András református lelkész gyújtja meg, vasárnap délután 5 órakor.

Fellobbant az első adventi gyertya lángja SzegedenFotógalériával

Fellobbant az első adventi gyertya lángja Szegeden

A hagyományok alapján a Dóm téren felállított óriási adventi koszorú első gyertyáját vasárnap délután több száz szegedi érdeklődő előtt Botka László polgármester és Kondé Lajos püspöki helynök gyújtotta meg.

Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepenFotógalériával

Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Idén immár harmadik alkalommal lobban fel az adventi gyertya lángja Petőfi-telepen a templom előtt felállított adventi koszorún. Vasárnap délelőtt Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs plébános közösen gyújtották meg az első gyertyát.

Adventi koncert a Dómban szerda este

A fény felé című koncertre várják a zenekedvelő közönséget 2017. november 29-én, szerdán este fél 8-tól, a Dómban. Az est során népszerű versek ötvöződnek a népzene, a klasszikus és a kortárs zene sajátos ízeivel.

Jégszobrászat, fényfestés és új díszfények adventreFotógalériával

Jégszobrászat, fényfestés és új díszfények adventre

Péntektől újra Szeged lesz a Dél-Alföld adventi fővárosa – mondta az ünnepi eseményekről tartott sajtótájékoztatón Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója. A kijelentés nem túlzás, hiszen olyan sokszínű programsorozat indul el pénteken a városban, melyre aligha van példa a régióban.

Kigyúlt az utolsó adventi láng is a Dóm térenFotógalériával

Kigyúlt az utolsó adventi láng is a Dóm téren

Szeged óriáskoszorúján kigyulladt az utolsó, a szeretetet jelképező adventi gyertya lángja is aranyvasárnap este. A negyedik gyertyát Csapó Benő professzor, Szeged díszpolgára és Joób István, a Hit gyülekezte lelkésze lobbantotta lángra.

Újra adventi lámpás felvonulás Petőfitelepen

Újra adventi lámpás felvonulás Petőfitelepen

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Petőfi-telepen az Adventi lámpás felvonulást. Pénteken délután a résztvevők a Gábor Áron Óvodától a Fő téren álló templomig vonultak, lámpásokkal a kezükben.

Az adventi bevásárlások a bűnözőket is vonzzák

Az adventi bevásárlások a bűnözőket is vonzzák

Advent, a karácsonyvárás időszaka egyben a nagy bevásárlások ideje is. Tudják ezt a bűnözők is, akik ilyenkor a szokottnál is „aktívabbak”. Hogy a bajt sikerüljön megelőzni, ezért most áruházakban, vásárokban kampányolnak Szegeden az egyenruhások.

Korábbi híreink

Adventi zenei est a Katolikus házban

Adventi zenei estre várják az érdeklődőket december 7-én, szerdán este 6 órakor a Dugonics téri Katolikus Házban. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Adventi séta Szegeden szombaton

Jövő szombaton, december 10-én, délután 5 órakor indul a Dugonics téri Tourinform irodától az Adventi séta, amely keretében a résztvevők megnézhetik a kivilágított Szegedet, a palotákat, épületeket.

Advent: a város ajándékát Joób Márton adta át

Advent: a város ajándékát Joób Márton adta át

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Délmagyarország-Rotary Adventet. A csütörtöki első rendezvényen az önkormányzat ajándékát Joób Márton adta át. Az érdeklődőket Vajda Júlia operaénekesnő és a Gregor József Általános Iskola diákjai szórakoztatták.

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Adventi jótékonysági akció a Klauzál téren

Az idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Klauzál téren a Rotary Adventet, amelyhez most negyedszer csatlakozik a Délmagyarország is. Így az Advent időszakában összesen 48 Csongrád megyei és szegedi rászoruló család kaphat támogatást. Az ajándékozás mellett ünnepi programok is várják majd a szegedieket.

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Az elmúlt évek hagyományai alapján idén is Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök gyújtotta meg a Dóm téren felállított adventi koszorú első gyertyáját.

Fellobban az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Fellobban az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Idén immár második alkalommal gyújtják meg Petőfi-telepen, a templom előtt felállított adventi koszorúkon elhelyezett gyertyákat. Vasárnap délelőtt az első gyertyát Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs katolikus plébános lobbantotta fel.

Mesekastély és fényszarvas a Szegedi Adventen

Mesekastély és fényszarvas a Szegedi Adventen

A Dél-Alföld legnagyobb szalmalabirintusával, gigantikus Mesekastéllyal, kézműves vásárral és jótékonysági programmal is várják az adventre készülő szegedieket jövő péntektől a város négy terén is. November 25-től ünnepi fénybe öltözik a város.

Így látják a drónok a szegedi adventet

Így látják a drónok a szegedi adventet

A Dugonics téri fényszarvast és a Dóm téri adventi vásár fényeit is megmutatja a magasból az a különlegesen szép videó, amelyet a napokban töltöttek fel a YouTube videomegosztóra. A Drone Kartel közel 3 perces videója a meseszép Szegedet mutatja be a magasból.

Ég a negyedik, a szeretet gyertyája is a Dóm téren

Ég a negyedik, a szeretet gyertyája is a Dóm téren

A karácsonyvárás utolsó vasárnapján meggyújtották a Dóm téren az óriás adventi koszorú negyedik gyertyáját, amely a szeretet jelképezi. Négy nap múlva itt karácsony!

Fellobbant a negyedik láng is Szőregen

Fellobbant a negyedik láng is Szőregen

Negyedik alkalommal gyújtottak gyertyát a szőregiek a Rózsák terén felállított adventi koszorújukon.

Archívum

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Jégvarázs fesztivál is lesz az idei adventen

Adventi jótékonysági akció segít a rászorulókon

Adventkor is divatosan: íme a legfrissebb trendek!

Rászorulóknak segítenek a Klauzál téren

Dorozsmai nagycsaládé a város adventi ajándéka

Adventi forgatag a ferences kolostorban

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

Advent: ünnepi hetek kezdődnek a belvárosban

Hamarosan elkészül az adventi koszorú

Adventi koncertet ad az Omega a dómban

Adventi ajándék: a város nagycsaládosokat segít

Kormányzó adja át az ajándékot a Klauzál téren

Botka László gyújtotta meg az első gyertyát

Óriás adventi naptárral jótékonykodnak

Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden

Adventi hangulat költözik a belvárosba