Címoldal

Az év utolsó napján éjfélig igényelhetik a kedvezményes adózást a kisebb vállalkozások

December utolsó napján lejár a kisadózók tételes adójára (kata) és a kisvállalati adóra (kiva) áttérés határideje - hívta fel az MTI figyelmét a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményben.

Ilyen változások lesznek jövőre az adózásban

Ilyen változások lesznek jövőre az adózásban

szeged tv tartalom Jövőre már nem kérheti senki, hogy a munkáltatója készítse el az adóbevallását. Növekszik a minimálbér és a garantált bérminimum, több termék és szolgáltatás ÁFÁ-ja viszont 5%-ra csökken. A jövő évi adóváltozásokról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adott tájékoztatást. (videóval)

Szankcionálás helyett, támogatják a hibázó adózót

Szankcionálás helyett, támogatják a hibázó adózót

Jövőre elindulhat az adóhatóság úgynevezett támogató eljárása, amelynek célja a hibázó adózók szakmai támogatása a szankcionálás helyett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnap az MTI-vel.

Megállíthatatlanul terjednek az új települési adók

Több mint 150 önkormányzat nyúlt hozzá az idén érdemben az adórendeletéhez, és vezetett be új adót, vagy növelte meg a terhet. A forráshiány miatt kevesen hagyják ki a vállalkozások terhelését, és megállíthatatlanul terjed a földadó is. - írja a Világgazdaság

Megszavazták az adócsomagot - így adózunk 2017-ben

A marhahúsos szendvicset kedvelő, sokat utazó dohányzó dízelautó-tulajdonosok lesznek a jövő évi adóváltozások vesztesei, feltéve, ha nem épp két gyerekük van, mert akkor valamivel jobban járnak. - írja a vg.hu

Váratlan különadót rejtettek az adócsomagba

Az eredeti adócsomagban nem szerepelt, viszont a kormány az összegző módosító javaslatba belecsempészett lényegében egy új, forgalomarányos különadót, amit a vendéglátóhelyeknek kell fizetniük. 2018. január elsejétől jön a turizmusfejlesztési hozzájárulás, bevezetésének indoklása magáért beszél. - írja portfolio.hu

Nem tudja, hova tűnt a pénze? Megmutatjuk!

Örökös probléma, hogy csak adózunk és adózunk, mégsem látjuk eredményét. Befolyik a munkánk után megkeresett összeg egy része az államkasszába, hogy aztán ésszerűen ossza azt el a megválasztott kormányunk, a valóságban mégsem ez történik. - írja a stop.hu

Újabb kormány kedvenc az adózásban

Ha adózásról van szó, az Orbán kormány esetében két dologra biztosan számíthatunk: szószegésre, valamint arra, hogy progresszív adókulcs bevezetésekor valaki mindig sokkal jobban jár, mint a versenytársak. Ezúttal - nem először - a Continental dohánycég a kedvezményezett. - írja a stop.hu

110 milliárddal többet adóztunk a Dél-alföldön

110 milliárddal többet adóztunk a Dél-alföldön

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi egységei 2014-ben 543,3 milliárd forint bevételt értek el, 110 milliárddal többet, mint egy évvel korábban. A legtöbb bevételt most is a társadalombiztosítási és a személyi jövedelemadó befizetések adták – derült ki a hatóság szegedi sajtótájékoztatóján.

Százezres bírság járhat a nagyi abroszáért

Adott el mostanában valamit az interneten? Ha igen, akkor jobb, ha óvatos. Bár a közhiedelem úgy tartja, hogy az eladónak 600 ezer forintig semmilyen kötelezettsége nincs, ez nem teljesen igaz. A Kúria tavalyi döntése szerint az áfabevallás elmulasztása miatt még az is bajba kerülhet, aki egy pár lyukas zoknit árul, ha ezt többször teszi. A NAV cáfolta, hogy a kis összegek miatt problémázna.

Korábbi híreink

Fenekestül felfordul az életünk január 1-jétől

Jön a fizetős M0-s, egy rakat új adó, illetve pár adókedvezmény, változnak a cafeteria szabályai, indul a fuvarozókat ellenőrző elektronikus rendszer, változik a KRESZ-vizsga, és az autóbontók is kapnak egy plusz adminisztrációt.

Ismét darvadozást rendeznek a Fehér-tónál

Ismét darvadozást rendeznek a Fehér-tónál

Darunéző túrák, madárgyűrűzés, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik pénteken és szombaton ellátogatnak a III. Fehértavi Darvadozásra Szeged mellé – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Sztrájkkal fenyeget Orbánék újabb adóemelése

A Vasas Szakszervezet sztrájkra is kész a cafeteria tervezett adója miatt. Szerintük ezt mind a munkavállalók fogják megfizetni, mert az ő juttatásiakat csökkentik majd a cégek. Az Együtt-PM úgy számol, hogy egy átlagos, kétkeresős család évi 100 ezer forintot veszíthet el. A cafeteria adóemelése körülbelül ugyanakkora tétel, mint a miniszterelnök által nemrég visszavont internetadó.

Lesz, akinek a végső saller jelenti az internetadó

Orbán Viktor átmenetileg lemondott az internetadó jelenlegi formájában való bevezetésétől, azonban továbbra is kíváncsi arra, hova lesz az "interneten keletkező hatalmas extra profit". Hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció végeredménye mi lesz, és utána kiket érint a sarc, egyelőre nem tudni. De addig is segítünk a kormánynak megfejteni, hogyan működnek az internetes vállalkozások, és egyébként mennyire vágná tönkre a netadó bármilyen formában a cégeket és a szolgáltatókat.

Jön a szappanadó, a papíradó és művirágadó!

Januártól termékdíjat kell fizetni egy sor tisztálkodó és kozmetikai szer, valamint műanyag termék után, de nem járnak jobban az irodában papírt használók sem, ezt a kategóriát is megsarcolja az adótörvény tervezete. Drágább lesz borotválkozni, hajat festeni, művirágot vinni randira és fénymásolni.

Bepánikoltak a vaterázók, de miért?

A statisztikák szerint a netes piactéren megunt vagy felesleges javaikat értékesítő vaterázók 97 százalékának nem keletkezik személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége, csak töredéküknek származik bevallandó jövedelme a netes adásvételből. A 2,5 millió regisztrált felhasználó közül 2013-ban mindössze 120 adatait kérte ki a NAV.

Jelentősen nőtt az adók száma

Az elmúlt négy évben számottevően nőtt az állam által beszedett központi adók száma. Bár 2010 óta eltűnt néhány kisadó, egészen új elvonások jöttek. Az Orbán-kormány 34 központi adóval vette át a kormányzást, ma 41 ilyen adót találtunk.

Pofonegyszerű kijátszani az online pénztárgépeket

Az egész kasszacserélési dráma hiábavaló lehet, mert a méregdrága rendszer kijátszható. A rést az üti a pajzson, hogy a pénztárgépet és a készpénzt kezelő kasszadobozt nem kötelező egymáshoz rendelni.

Kitálalt egy adóellenőr: engedik csalni a nagyokat

Feljelentést tett a NAV egyik munkatársa hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth András, aki hosszú ideje ellenőrzési szakkordinátorként dolgozott, a Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé.

Kissé hullámzik a forint árfolyama

Kissé hullámzott a forint árfolyama a bankközi devizapiacon szerda délelőtt, az eurót 293,82 forinton jegyezték nem sokkal 11 óra előtt, a reggeli 293,95 forint és a kedd délutáni 294,02 forint után. Délelőtt 293,40 forinton is megfordult már az euró.

Archívum