Címoldal

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsiFotógalériával

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsi

1917-ben, 100 éve született Kovács Béla. A Radnóti és Ságvári Gimnáziumok egykori kiváló franciatanára ma ünnepelte születésnapját, melynek alkalmából a családon és a tanítványokon kívül Szeged önkormányzatai is köszöntötte.

Gergely bácsi szerint a hosszú élet titka a sportFotógalériával

Gergely bácsi szerint a hosszú élet titka a sport

100. születésnapját ünnepli a Felsővároson lakó Rutai Gergely, akik 1916-ban született. Az idős bácsit a város nevében a körzet képviselője, Szentgyörgyi Pál alpolgármester köszöntötte péntek délelőtt.

Margó néni tudja a hosszú élet titkátFotógalériával

Margó néni tudja a hosszú élet titkát

Mindent szabad enni, zsírosat és édeset, csak mértékkel. Ezt mondja a szegedi Margó néni, akinek kár lenne kételkedni a szavában, hiszen szombaton ünnepelte századik születésnapját. A város ma köszöntötte az 1916-ban született Szentesi Tóth Imrénét.

A 100 éves Aranka nénit köszöntöttékFotógalériával

A 100 éves Aranka nénit köszöntötték

Újabb 100 éves szegedit köszöntöttek csütörtökön. Patai Józsefnét otthonában kereste fel a város küldöttsége: Tóth Károly önkormányzati képviselő és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője. (videóval)

Százéves polgárát köszöntötte a városFotógalériával

Százéves polgárát köszöntötte a város

Szeged „legfiatalabb” százéves polgárát, Költő Mihálynét köszöntötte kedden Tápén a város nevében Szécsényi Ferencné önkormányzati képviselő és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Szeged „legfiatalabb” százéves polgárát, Harmath Istvánné, Marika nénit köszöntötte újszegedi otthonában szerdán délelőtt az önkormányzat nevében Solymos László alpolgármester és Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője.

A 100 éves Rózsika nénit köszöntöttékFotógalériával

A 100 éves Rózsika nénit köszöntötték

Szeged újabb 100 éves polgárát, Priszlinger Ferencné Rózsikát köszöntötte szerda délelőtt az önkormányzat nevében Kozma József, az Egészségügyi, Szociális Bizottság elnöke és Novkov Veszelinka irodavezető. Az idős hölgy családja körében fogadta a gratulációkat.

Száz fotó a XX. századi Szeged száz évéről

Száz fotó a XX. századi Szeged száz évéről

100 fotóval szemléltetik Szeged 100 évét a Fekete ház új kiállításán. A XX. századi Szeged villanófényben című tárlaton a látogatók megismerhetik a város egy évszázadának mindennapjait vagy éppen történelemformáló pillanatait. A február 6-án, szerdán 17 órakor nyíló kiállításon minden évtizedről 10 képet mutatnak be a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből.

Újabb százéves polgárát köszöntötte a városFotógalériával

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Szeged „legfiatalabb” százéves polgárát, Miseta Vendelné Erzsike nénit köszöntötte otthonában pénteken délelőtt az önkormányzat nevében Kozma József, az Egészségügyi, Szociális Bizottság elnöke és Novkov Veszelinka irodavezető. A Tisza-parti városban az idén összesen 19-en – 15 nő és 4 férfi – töltik be a százesztendős kort.

Emberszeretete tette százévessé Palotás PáltFotógalériával

Emberszeretete tette százévessé Palotás Pált

Bensőséges ünnepségnek adott otthont szombaton délben a Fehértói halászcsárda: Palotás Pál szeged „legifjabb” százéves polgára családi körben ünnepelte születésnapját. Szeged újabb százéves lakóját Botka László polgármester nevében Szabó Sándor, a kabinetiroda vezetője köszöntötte.

Korábbi híreink

„Legifjabb” 100éves polgárát köszöntötte a város

„Legifjabb” 100éves polgárát köszöntötte a város

Nem mindennapi ünnepségnek adott otthont pénteken a Kálvária sugárúti idősek otthona. Haller Mihályné Margit néni, az otthon lakója családi körben ünnepelte századik születésnapját, ám teljesült egyik régi kívánsága is: személyesen is találkozhatott Botka László polgármesterrel, aki a város nevében köszöntötte „legifjabb” százéves polgárunkat.

100 éves polgárát köszöntötte a város

100 éves polgárát köszöntötte a város

A tápéi Török Istvánné most töltötte be 100. életévét. Ilonka néni 1913. május 6-án született Tápén. A születésnapi ünnepségre most szombaton kerül majd sor, ahol csak a szűk családi kör 50 főt tesz ki. A 6 gyermek mellett 12 unoka és 14 dédunoka is köszönti majd Szeged legújabb 100 éves polgárát.

A sörre esküszik a 100 éves veterán

Egy pofa sör és a nők a hosszú élet titka – állítja a legöregebb brit sörimádó. Norman Rushworth (100) most töltötte be a 100. életévét, bevallottan 20 éves kora óta fogyasztja az aranyló nedűt, amely akkor még csak 5 pennybe került. Ha hinni lehet neki, akkor a folyékony kenyérnek köszönheti hosszú életét, szerinte a komlónak mumifikáló hatása is van.

Százéves polgárát köszöntötte a város

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város vasárnap délután ünnepélyes külsőségek között a Forró fogadóban. Kalmár Istvánnét az önkormányzat nevében virágcsokorral és ajándékcsomaggal Kozma József, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke, valamint Novkov Veszelinka, a Humán Közszolgáltatási Iroda vezetője köszöntötte fel születésnapján.

100 évesen is dolgozik a dédpapa

Noha a múlt héten töltötte be 100. életévét a brit Jim Clements, egyelőre esze ágában sincs nyugdíjba vonulni.

Újabb százéves polgárát köszöntötte a város

Solymos László, Szeged alpolgármestere egy csokor virággal és emléklappal köszöntötte otthonában szerdán a város százéves polgárát, Hantos Mihályné, született Kuzmich Erzsébetet, aki szűk családi körben fiával, két unokájával és dédunokájával ünnepli századik születésnapját.

Százéves polgárát köszöntötte a város

Százéves polgárát köszöntötte a város

Újabb százéves polgárát, Molnár Ernőt köszöntötte a város szombaton délben a HBH Bajor Sörözőben rendezett családi ünnepség alkalmából. Szegeden évente közel egy tucatnyian töltik be a százesztendős kort.

100 éve folyamatosan világít a legrégebbi izzó

Folyamatosan világít, így az izzószál nincs kitéve a feszültségingadozás miatti "elfáradásnak" - ennek tulajdonítja a tulajdonosa, hogy száz éve még mindig működőképes egy tornácon lógó lámpa.

Száz éves bácsit köszöntöttek

Száz éves bácsit köszöntöttek

Újabb egy évszázadot élt szegedi lakost köszöntöttek kedden. Karácsonyi Lászlót otthonában kereste fel a város küldöttsége Solymos László alpolgármester vezetésével.

Újabb 100 éve bácsit köszöntöttek

Újabb 100 éve bácsit köszöntöttek

Újabb egy évszázadot élt szegedi lakost köszöntöttek kedden. Karácsonyi Lászlót otthonában kereste fel a város küldöttsége Solymos László alpolgármester vezetésével.