Címoldal

Újabb magyar műhold állhat pályára jövőre

Újabb magyar műhold állhat Föld körüli pályára jövőre - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön. Dudás Levente, a projekt műszaki vezetője azt mondta, hogy a SMOG-1 2018 második negyedévére kapott startidőpontot, amely azonban valószínűleg tolódik majd.

Nevezzünk el közösen egy bolygót!

Versenyt hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy kicsi, jeges bolygó elnevezésére. Nevezzünk el közösen egy bolygót! - írja az anna.hu

Az elmúlt hét legmenőbb űrképei

A hatalmas űrteleszkópok segítségével a NASA napról napra fantasztikus felvételeket tud készíteni a világűr legizgalmasabb jelenségeiről és bolygóiról, most a legfrissebb képekből válogattunk ki ötöt. - írja a nuus.hu

Szegeden is bemutatkozott a holdjáró Puli

Szegeden is bemutatkozott a holdjáró Puli

szeged tv tartalom Eljutni a Hold felszínére, és legalább 500 métert megtenni - a Google Lunar XPRIZE verseny nem kis feladat elé állítja a résztvevőket. Egy magyar csapat vállalta a kihívást; ha terveik megvalósulnak, a Puli holdjáró lesz az első magyar űrszonda, amely eléri egy idegen égitest felszínét!

Az Agórában ünneplik az űrhajózás világnapját

Az Agórában ünneplik az űrhajózás világnapját

Az űrhajózás világnapja alkalmából a Magyar Asztronautikai Társaság ismeretterjesztő rendezvényt szervez Élet a Földön kívül címmel Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában április 11-én, pénteken délután. Az előadásokkal egyidőben a Világűr emberközelben címmel vándorkiállítás is nyílik.

Beperelte a NASA-t egy kavics miatt

Nagyon mérges lett az amerikai űrkutató központra egy tudós. A Mars felszínén készült képek közül kiszúrt egyet, amelyen egy fehér kavics látszik. Azt akarta megtudni a NASA-tól, hogy mi van a képen, de szerinte nem adtak neki őszinte választ, ezért most bepereli őket. A férfi szerint van élet a Marson.