Címoldal

Nevezzünk el közösen egy bolygót!

Versenyt hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy kicsi, jeges bolygó elnevezésére. Nevezzünk el közösen egy bolygót! - írja az anna.hu

Az elmúlt hét legmenőbb űrképei

A hatalmas űrteleszkópok segítségével a NASA napról napra fantasztikus felvételeket tud készíteni a világűr legizgalmasabb jelenségeiről és bolygóiról, most a legfrissebb képekből válogattunk ki ötöt. - írja a nuus.hu

Szegeden is bemutatkozott a holdjáró Puli

Szegeden is bemutatkozott a holdjáró Puli

szeged tv tartalom Eljutni a Hold felszínére, és legalább 500 métert megtenni - a Google Lunar XPRIZE verseny nem kis feladat elé állítja a résztvevőket. Egy magyar csapat vállalta a kihívást; ha terveik megvalósulnak, a Puli holdjáró lesz az első magyar űrszonda, amely eléri egy idegen égitest felszínét!

Az Agórában ünneplik az űrhajózás világnapját

Az Agórában ünneplik az űrhajózás világnapját

Az űrhajózás világnapja alkalmából a Magyar Asztronautikai Társaság ismeretterjesztő rendezvényt szervez Élet a Földön kívül címmel Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában április 11-én, pénteken délután. Az előadásokkal egyidőben a Világűr emberközelben címmel vándorkiállítás is nyílik.

Beperelte a NASA-t egy kavics miatt

Nagyon mérges lett az amerikai űrkutató központra egy tudós. A Mars felszínén készült képek közül kiszúrt egyet, amelyen egy fehér kavics látszik. Azt akarta megtudni a NASA-tól, hogy mi van a képen, de szerinte nem adtak neki őszinte választ, ezért most bepereli őket. A férfi szerint van élet a Marson.