Címoldal

Segítenek a szemüveg vásárlásban az oroszlánok

szeged tv tartalom A Szeged Első Lions Club szemészeti utalványokat adott át 21 gyerek számára a Szegedi Védőnői Szolgálat ajánlása alapján. Ez azért segítség az anyagi gondokkal küzdőknek, mert a szemüveg nagy kiadást jelent a családnak. (videóval)

Csapdát jelentenek a denevéreknek a nagy üvegfelületek

A denevérek ügyesen kerülik ki a természetes akadályokat gyors, éjszakai repülés közben is, ám a modern épületek nagy, sima üvegfelületeit nem érzékelik, ezért veszélyesek számukra - állapította meg egy új kutatás.

Miért zöld és barna szinte az összes sörösüveg

Aki valaha vásárolt már sört, vagy csak végigment egy szupermarketben a polcok között, ahol tartják őket, nyilván észrevette már, hogy a sörök óriási többsége vagy zöld, vagy barna üvegben van. Elvétve előfordul az átlátszó üveg is, de az összes többi színt gyakorlatilag sosem használják. De vajon miért? A dolog hátterében sokkal összetettebb és büdösebb ok húzódik, mint hogy így szoktuk meg. - írja az Index

Mikroszemüveggel érkeztek a bohócdoktorok

Mikroszemüveggel érkeztek a bohócdoktorok

Kisgyermekek és csecsemők műtétjeinél jelent majd nagy segítséget az a mikroszemüveg, melyet a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai adományoztak a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészetének.

Szédítő üvegpadlós utat adtak át Kínában

A turisták mintegy 1500 méteres magasságban átlátszó padlójú járdán sétálhatnak a Tienmen (Menny Kapuja)-hegy Panlung (Tekeredő Sárkány)-szikláján, a közép-kínai Hunan tartományban fekvő Csangcsiacsie városának közelében. - írja az Origo

Kétezer éves üvegurnát mutattak be SzegedenFotógalériával

Kétezer éves üvegurnát mutattak be Szegeden

Teljes épségben fennmaradt, közel 2000 éves hamvakat tartalmazó üvegurnát mutattak be kedden délután a szegedi Fekete házban. A Pannónia területéről származó műtárgyat a Pompeii-kiállítás részeként láthatja majd a nagyközönség június végétől.

Süvegesék Petőfi-telepen a hűségről mesélnek

Süvegesék Petőfi-telepen a hűségről mesélnek

Házasságról, szerelemről, hűségről osztja meg gondolatait és tapasztalatait az érdeklődőkkel Süveges Gergő és felesége a Petőfi-telepi fiókkönyvtárában február 8-án, hétfőn este fél 6-tól.

Az Üvegcipő a Somogyi-könyvtárba megy

Az Üvegcipő a Somogyi-könyvtárba megy

Közönségtalálkozót rendeznek a szegedi teátrumban hamarosan bemutatásra kerülő Üvegcipő című darab szereplőivel a Somogyi-könyvtárban november 18-án, szerdán délután fél 5-től.

1000 méter magasan repedt be az üveg

Fejvesztve menekült a tömeg azon az 1 kilométer magasan fekvő üvegből készült járdán Kínában, amin hajszálrepedések keletkeztek miután egy turista ráejtette bögréjét. - írja a ma.hu

Meglett a híres szivecskés napszemüveg

Megtalálták Elton John híres, szív alakú napszemüvegét, amelyet egy memphisi múzeum üvegvitrinjéből loptak el a múlt héten.

Korábbi híreink

A lakókkal fizettetik meg a kormánypropagandát

A rezsicsökkentés harmadát is felemésztheti a díjcsökkentés kommunikációja – tapasztalták több fővárosi társasházban, amikor kézhez vették az éves pénzügyi beszámolót. Az Orbán-kormány szimbólumaként is felfogható rezsivitrinek felszereléséről korábban már írt a 444.hu. Az viszont újdonság, hogy a kormányzati intézkedés ábrázolása csaknem 50 ezer forintjába kerülhet a lakóknak.

Durva trükkökkel rejtik el a közpénzek útját

Titkosítás, testre szabott jogszabályalkotás, sőt a döntés letagadása – egyre durvább trükkökkel rejtik el az állami szervezetek az adóforintok útját, noha az információszabadságról szóló törvény alapján a közérdekű adatokat ki kell adni.

Süveges Gergő a nevelésről mesél a fiókkönyvtárban

Süveges Gergő a nevelésről mesél a fiókkönyvtárban

„Lehet egyáltalán bármit mondani a nevelésről? – teszi fel a kérdést előadásának címében Süveges Gergő újságíró, televíziós műsorvezető, aki január 21-én, szerdán délután 5 órakor az Odesszai fiókkönyvtárban beszélget az érdeklődőkkel.

Sörösüveggel zárták le a vitát

Fejbe verte vitapartnerét egy férfi Szegeden, miután az egyik vendéglátóhelyen szóváltásba keveredtek. A tettes ellen súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Napszemüveg és víz nélkül ne induljunk útnak

Fronthatás nem várható ugyan vasárnap, de erős az UV-sugárzás, oda kell figyelni a bőr védelmére és a megfelelő folyadékbevitelre. Az allergiásoknak nem jó hír, hogy fokozódik a pollenszórás a levegőben.

Új trópusi üvegházat avatnak a füvészkertben

Új trópusi üvegházat avatnak a füvészkertben

A Föld Napjához kapcsolódóan környezetbarát programok kíséretében avatják fel szombaton délelőtt 11 órakor az egyetem újszegedi füvészkertjének megújult trópusi üvegházát. A felújítás során az 50 éves növények nagy része a helyén maradt, azonban számos látványelemmel bővült a bemutatótér.

185 ezer forintért kelt el egy üres befőttesüveg

Ránézésre teljesen üres volt, csupán levegőt tartalmazott az árverésre bocsátott, gondosan lezárt befőttesüveg, mégis 185 ezer forintnyi összeget fizetett érte egy vevő.

Megújult az újszegedi füvészkert üvegháza

Megújult az újszegedi füvészkert üvegháza

Egy európai uniós pályázat segítségével újították fel a Szegedi Tudományegyetem újszegedi füvészkertjének üvegházát, amely a meleg égövi növénygyűjteménynek ad helyet. Az üvegházban egy fűthető vizű tavat is kialakítottak, amelyben új vízinövények elhelyezését tervezik.

Különös Facebook-kampány egy kisfiú bátorítására

Már több mint hatvanezren csatlakoztak ahhoz a Facebook-oldalhoz, ami azért jött létre, hogy bátorítsanak egy 4 éves kisfiút, szemüveget hordani igenis menő.

Kitört üveg veszélyeztetett Szegeden

Szombat délután a szegedi Kereszttöltés utcába vonultak a katasztrófavédelem helyi egységei, ahol korlátból kitört üveg okozott veszély helyzetet.

Archívum