Címoldal

Botka László: „Vissza kell térnünk Európához!” Fotógalériával

Botka László: „Vissza kell térnünk Európához!”

– Vissza kell térnünk Európához, vissza kell térnünk Szent István intelmeihez. Akkor tudunk boldog, összetartó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért határon innen és túl is – mondta Botka László polgármester Szent István szobránál tartott ünnepi beszédében. (videóval)

Az államalapítás ünnepén Botka László lesz a szónok

Az államalapítás ünnepén Botka László lesz a szónok

A hagyományokhoz híven idén is a Széchenyi téren rendezi meg a szegedi önkormányzat a város augusztus 20-i központi ünnepségét. Az államalapítás ünnepén Botka László polgármester mond ünnepi beszédet Szent István király és Gizella szobránál.

Izgalmas programok, maratoni tűzijátékFotógalériával

Izgalmas programok, maratoni tűzijáték

Az idén is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket augusztus 20-án Szegeden. Lesz kézműves sörök fesztiválja, fúvószenekarok fesztiválja és természetesen tűzijáték is.

Borfesztivál: Óriási tömeg már a megnyitón isFotógalériával

Borfesztivál: Óriási tömeg már a megnyitón is

Százhatvan borász részvételével megnyílt a Széchenyi téren a XXIII. Szegedi Borfesztivál, megkezdődött a 10 napig tartó Szeged Napja ünnepségsorozat. Május 21-ig 6 színpadon 150 produkció várja a fesztiválozókat. Az ünnepségsorozat megnyitóján Botka László polgármester köszöntötte a szegedieket és a város vendégeit.

A borfesztiválon idén nem szól majd playbackFotógalériával

A borfesztiválon idén nem szól majd playback

Számos újdonsággal várja vendégeit a pénteken nyíló 23. Szegedi Borfesztivál. A kiegészítő programokkal együtt Magyarország egyik legvonzóbb fesztiválprogramjává vált a rendezvény.

Nyolcvan éves Sándor János

A nyílt színen köszöntötték szombat este a Szegedi Nemzeti Színházban Sándor Jánost. A rendező a nemrég ünnepelte a 80. születésnapját. Az általa rendezett Don Pasquale előadás végén Gyüdi Sándor főigazgató és Pajor László, a Dugonits Társaság elnöke idézte föl a színházi szakember pályafutásának legfontosabb eseményeit. (videóval)

Botka: „A szegediek bíznak a közösség erejében”

Botka: „A szegediek bíznak a közösség erejében”

– Szeged érti a szabadság és az igazságosság szavát. Ezért fejlődtünk a legjobban a magyar nagyvárosok közül az elmúlt évtizedben – mondta ünnepi beszédében Kossuth Lajos szobra előtt Botka László polgármester.

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára számos ünnepi programmal készül Szeged. Idén is a hagyományos helyszínen, a Klauzál téren emlékezhetünk a márciusi ifjakra. Az ünnep szónoka Botka László polgármester lesz.

Nincs igazán mit ünnepelni az Ápolók Napján

Nincs igazán mit ünnepelni az Ápolók Napján

szeged tv tartalom Az elmúlt másfél évtizedben mindig kevesebb ápolót képeztek Magyarországon, mint amennyien évente nyugdíjba mentek, és az elvándorlás is folytatódik – hangzott el a Magyar Ápolók Napján tartott ünnepségen. Az egyetem új klinikáján Kossuth Zsuzsanna, hazánk első főápolójának születése kétszázadik évfordulója alkalmából emléktáblát avattak. (videóval)

Árva gyermekeknek tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota

Ezer, saját családját valamilyen okból nélkülözni kénytelen gyermeknek és fiatalnak tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója szerdán Szegeden.

Korábbi híreink

A Mikulás ellátogatott a Városházára délután

A Mikulás ellátogatott a Városházára délután

Idén sem maradt ki a Mikulás útvonalából a szegedi Városháza, ahol természetesen nem a felnőtteket, hanem Polgármesteri Hivatal dolgozóinak gyermekeit lepte meg ajándékokkal a Díszteremben.

Száz hallgató kapott ösztöndíjat a várostól

Száz hallgató kapott ösztöndíjat a várostól

Közel négyszáz szegedi egyetemi hallgatót támogat idén ösztöndíjjal a szegedi önkormányzat. Közülük száz kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diák vehette át a támogatást igazoló oklevelet szerdán a városháza dísztermében Solymos Lászlótól. Az önkormányzat idén 27 millió forinttal segíti a szegedi egyetemisták tanulmányait.

Botka László: Az erőszakos hatalom gyáva!

Botka László: Az erőszakos hatalom gyáva!

– Soha nem tartjuk oda a város égszínkék zászlaját mindenféle szélnek. És nem adjuk, ami a miénk. Nem lehet minket sem megfélemlíteni, sem megvásárolni. Mert önállóságunk, akaratunk, bizalmunk nem eladó – mondta Botka László polgármester a Nagy Imre szobránál rendezett városi ünnepségen.

Kijelölték a 2017-es borfesztivál időpontját

Kijelölték a 2017-es borfesztivál időpontját

Megvan a 2017-es Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozat hivatalos időpontja. Az immáron 23 éves rendezvénysorozat 2017. május 12. és 21. között, 10 napon keresztül várja a minőségi borok és a színvonalas programok szerelmeseit.

Csapó Benő: a tudás jobbá teszi az életünket

Csapó Benő: a tudás jobbá teszi az életünket

Szeged hagyományaihoz híven az idén is Szent István és Gizella szobránál emlékeztek augusztus 20-án a magyar államalapításra. Az idei ünnepség szónoka Csapó Benő egyetemi tanár, Szeged díszpolgára volt, aki első királyunk életművéből a magyar művelődésügy fejlődésének elindításában betöltött szerepét méltatta.

Szent István és Gizella szobránál ünnepel a város

Szent István és Gizella szobránál ünnepel a város

A hagyományokhoz híven az idén is a Széchenyi téren rendezi meg a szegedi önkormányzat a város augusztus 20-i központi ünnepségét. Az államalapítás ünnepén Csapó Benő, Szeged díszpolgára mond ünnepi beszédet Szent István király és Gizella szobránál.

100 éves hallgató kapott gránitdiplomát

100 éves hallgató kapott gránitdiplomát

A 100 éves Pelle Pálnak adományozott gránitdiplomát a Szegedi Tudományegyetem. A felsőoktatási intézmény volt hallgatója születésnapja alkalmából vette át a megtisztelő kitüntetést.

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

Végzős rendőröket avattak a Széchenyi téren

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában 132 rendőr fejezte be tanulmányait. A fiatal egyenruhások a sikeres szakmai vizsgát követően szombaton délelőtt a városháza előtt erősítették meg esküjüket.

Igazi gasztroélményt kínál öt szegedi fesztivál

Igazi gasztroélményt kínál öt szegedi fesztivál

A Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján öt szegedi rendezvény – közöttük a Szeged Napja Ünnepségsorozat – is kiérdemelte a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását. (videóval)

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

A Klauzál téren emlékezünk a márciusi ifjakra

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójára számos ünnepi programmal készül Szeged. Idén is a hagyományos helyszínen, a Klauzál téren emlékezhetünk a márciusi ifjakra. Az ünnep szónoka Szabó Sándor országgyűlési képviselő lesz.

Archívum

A Mikulás a Városházára is ellátogatott

Botka László: „A szegedi polgár nem alattvaló”

Idősebb Bush ejtőernyős ugrással ünnepelt

Centenáriumát ünnepelte a Szegedi Úszó Egylet

Tízéves fennállását ünnepli a nyugdíjas egyesület

Botka: „Demokrácia nélkül nincs élhetőbb világ!”

Szépkorú hölgyeket köszöntött Botka László

Téli olimpia: szegedi a magyar zászlóvivő

Botka László nyugdíjasokat köszöntött karácsonykor

Szeged több pontján is emlékeznek1956 hőseire

Az államalapítás ünnepén Botka László lesz a szónok

Szeged ünnepén csúcsra járt az egész város

Kézművesek lepik el hét végén a Belvárosi hidat

Elmarad a Dugonics téri megemlékezés!

A Dugonics téren emlékezünk a márciusi ifjakra

Szegeden is köszöntötték a kínai holdújévet

Kaput nyitott a Szent-Györgyi Albert Agóra

Télapó járt a Torony alatt péntek délután

Karácsonyi ünnepség a Senior Centerben

Kialudt a láng, véget ért a XXX. nyári olimpia

A Széchenyi téren és a rakparton ünnepelünk

UFO-t láttak az olimpiai megnyitón! - videó