Címoldal

Lassan vége az  útfelújítási program második ütemének

Lassan vége az  útfelújítási program második ütemének

szeged tv tartalom A legfontosabb beruházás a Felső Tisza-part aszfaltjának cseréje volt, emellett sorra kerültek olyan kis utcák és útszakaszok is, amelyek helyrehozatalát már korábban is tervezték. (videóval)

Fórum: új út, jobb világítás a Baktói kiskertekbenFotógalériával

Fórum: új út, jobb világítás a Baktói kiskertekben

A Pihenő út újabb szakasza kap aszfaltburkolatot, több mint 200 köbméter mart aszfalttal pedig mellékutcákat tesznek heteken belül jobban járhatóvá a Baktói kiskertekben – ezt egy szombati lakossági fórumon jelentette be Szécsényi Ferencné, a terület önkormányzati képviselője.

Átadták a felújított Szél utcát

Átadták a felújított Szél utcát

Egy kis ünnepség keretében, pezsgős koccintással adták át pénteken délután Móraváros lakóinak a felújított Szél utcát. Az eseményen a jelenlegi és a régebbi önkormányzati képviselő együtt ünnepelt.

Végre vége a hídszűkületnek!Fotógalériával

Végre vége a hídszűkületnek!

Bár a végre igazságtalan, hiszen hamarabb végeztek a Belvárosi híd fölújításával. Köszönjük a sietséget!

Szegedet vasárnapra félig bezárták

Szegedet vasárnapra félig bezárták

Az M5-ös autópálya és az 55-ös főút felé ne induljanak el, reménytelen. Különben is: hétvége van, pihenjenek önök is, ahogy az útépítők teszik!

Saját százmilliárdos csapdájába eshet a kormány

Több trükköt is bevetett a kormány azért, hogy uniós pénzből finanszírozza az M4-es autópálya építését, ám arra is kész volt, hogy a nemzeti költségvetésből finanszírozza a beruházást, ha Brüsszelben nem jár sikerrel. Az Orbán–Simicska-konfliktus azonban felülírta az eredeti forgatókönyvet.

Újabb változások a Kossuth Lajos sugárúton

Újabb változások a Kossuth Lajos sugárúton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szegedi Kossuth Lajos sugárút több mint 1 kilométeres szakaszán útfelújítási munkákat végez. Február 10-én indult újra a munka a területén, majd március 12-én reggel 9 órától újabb forgalmirend-változások lépnek életbe.

Tündérek megzavarása miatt állt le egy útépítés

Izlandon hónapok óta tiltakoznak egy útépítés ellen. A tiltakozók egyik fő érve, hogy a készülő út megzavarná a tájon élő tündérek vagy manók életét.

Villanyoszlop áll egy román út közepén

Tízmillió euróból építettek meg egy román utat. A pénz uniós támogatás volt és a végére nem maradt belőle annyi, hogy a villamosműveknek kifizessenek egy munkát. Egy villanypóznát kellett volna odébb tenni, nem sikerült, így az most ott áll az új út közepén.

Ideiglenes forgalomi rend változás Szegeden

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a közlekedőket, hogy útépítési munkálatok miatt 2013. szeptember 16-tól szeptember 29-ig forgalmi rend változás lép életbe a Bertalan híd újszegedi oldalán.

Korábbi híreink

Garanciális javítás a Rókusi körúti körforgalomban

Garanciális javítás a Rókusi körúti körforgalomban

A kivitelező garanciális javítás keretében keddtől elkezdi az útburkolatba épített ledes futófények javítását a Kossuth L. sgt.-Rókusi krt. csomópontban. Ezért átmenetileg jelzőlámpa nélküli egysávos körforgalomként használható a csomópont.

Lerombolták a főút közepén álló kínai házat

A hatóságok lerombolták Kínában azt az ötemeletes házat, amely oda nem illően állt egy újonnan épült főút közepén, és a háztulajdonosok ellenállásának jelképévé vált az utóbbi időben.

Újraindul a forgalom a sándorfalvi úton

Újraindul a forgalom a sándorfalvi úton

Félpályán újraindul a forgalom pénteken a sándorfalvi úton, a várost az M43-as autópályával összekapcsoló szakaszán - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t. A teljes útzárat igénylő részek elkészültek, a felújítási munkák azonban még folytatódnak.

Hatszázmillió forintból újulnak meg a város útjai

Hatszázmillió forintból újulnak meg a város útjai

Sikeres pályázatok nyomán közel 600 millió forintból újulhatnak meg idén Szeged belterületi útjai. Többek között a Rókusi körút és Hont Ferenc utca kaphat új burkolatot, a Belvárosi temetőnél biztonságos átkelő épül, és az idén folytatódik a Vásárhelyi Pál utca tavaly megkezdett négysávosítása is.