Címoldal

A 21. század klinikáján gyógyulhatunk a jövőbenFotógalériával

A 21. század klinikáján gyógyulhatunk a jövőben

– Minden új beruházás öröm egy város számára, de különösen fontos, hogy a most átadott klinikai tömbbel valódi korszakhatárként új minőséget tudhatunk közösen Szeged és térsége egészségügyi ellátásában – mondta Botka László a város új magkórházának átadásán. (videóval)

Elkészült az új szegedi klinikai tömbFotógalériával

Elkészült az új szegedi klinikai tömb

Befejeződött az új, 265 ágyas szegedi klinikai tömb kivitelezése, az ötszintes épületbe a jövő év első negyedében költözhet be tizenegy egészségügyi osztály - közölte Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem gazdasági és műszaki főigazgatója kedden a csongrádi megyeszékhelyen.

Világszínvonalú berendezések az új klinikán

Világszínvonalú berendezések az új klinikán

A jelenleg rendelkezésre álló legkorszerűbb kardiológiai diagnosztikai eszközök kerülnek az új, 265 ágyas szegedi klinikai tömbbe, ahol várhatóan az év végén kezdődhet meg a gyógyító munka – közölte Forster Tamás professzor kedden a Tisza-parti városban.

Bokréta került a város épülő klinikájáraFotógalériával

Bokréta került a város épülő klinikájára

Fontos állomásához érkezett a Szegedi Tudományegyetem több mint 12 milliárdos beruházása: tíz hónap alatt befejezték az építők az európai uniós támogatásból megvalósuló új, 265 ágyas klinikai tömb, valamint a sürgősségi osztály szerkezetépítését. A csütörtöki bokrétaünnepen mikuláscsomaggal is köszöntötték az építőket.

Szegeden lesznek a legmodernebb műtők

Szegeden lesznek a legmodernebb műtők

Szegeden, az egyetem új, uniós támogatással épülő klinikai tömbjében alakítják ki Magyarország legmodernebb sebészeti központját. Egy most lezárult közbeszerzés során 189 millió forintért 17 korszerű, nagyfrekvenciás sebészeti vágókészüléket szereztek be, de ultrahangos vágókkal és májsebészeti vágókészülékkel is gazdagodik a műszerpark.

Letették az új klinika alapkövét

Letették az új klinika alapkövét

Letették a 265 ágyas klinikai tömb alapkövét kedden délelőtt a Semmelweis utcai új klinika szomszédságában. 2013 végéig 12 milliárd forintból korszerű magkórház és sürgősségi betegellátó osztály épül helikopter-leszálló pályával.