Címoldal

Zeneparádéval köszöntik az újévet a szimfonikusok

Zeneparádéval köszöntik az újévet a szimfonikusok

Johann Strauss népszerű keringőivel is köszöntik az újévet a Szegedi Szimfonikus Zenekar zenészei pénteken este a Szegedi Nemzeti Színházban.

Tegye el a kocsikulcsot január 2-áig!

Tegye el a kocsikulcsot január 2-áig!

Hatig ünnepnapi a menetrend december 31-én, utána pedig elindulnak az éjszakai járatok. Minden buliba biztonságban odaérhet.

Igazságot a lencsének!

Igazságot a lencsének!

Ilyenkor esszük, ekkor is csak jobbára főzelékként. De év közben nem nagyon hallani: „isteni lencsét ettem.” Itt a lehetőség, változtasson ezen is!

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a házi kedvencek akár sokkot is kaphatnak.

Az IH-ba is eljön Boban Markovic örömkoncertje

Az IH-ba is eljön Boban Markovic örömkoncertje

Újévi örömkoncert-turnéra indul Magyarországon a Boban Markovic Orkestar. A balkáni zene egyik legjelentősebb csapatának hét helyszínt érintő koncertsorozata január 8-án érkezik Szegedre, az IH Rendezvényközpontba.

Operett gálával köszöntik az újévet a Nemzetiben

Operett gálával köszöntik az újévet a Nemzetiben

Ötödik alkalommal érkezik Szegedre az Újévi Operett Gála, amelynek január 14-i két előadásán Koós János lesz a főszereplő. A nagyszínházi gálán felcsendülnek többek között A víg özvegy, a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő ismert dalai.

Az Agórában már elkezdődött a Kecske éveFotógalériával

Az Agórában már elkezdődött a Kecske éve

Szegediek és kínaiak együtt köszönhették a Kecske évét vasárnap délután a Szent-Györgyi Albert Agórában az SZTE Konfuciusz Intézet jóvoltából. A vendégeket többek között oroszlántánccal, kalligráfia kiállítással és harcművészeti bemutatóval várták. A vidám délutánon egy multimédiás eszközt is átadtak, amelyet a Konfuciusz Intézet ajánlott fel Szeged városának.

Kínai Tavaszváró Ünnep az Agorában

Kínai Tavaszváró Ünnep az Agorában

A kínai újév vagy holdújév (kínaiul: Chunjie, „tavaszünnep”) a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe. A tavaszünnep időpontja – hasonlóan a mi húsvétunkhoz – évről évre változik. Szegeden az SZTE Konfuciusz Intézet jóvoltából ismerkedhetnek az érdeklődők az ünneppel vasárnap délután.

Kudarcra van ítélve a te fogadalmad is?

Elszívta már idén az első cigit? Nem szaladt fel elseje óta néhány deka? És őszintén: túl van már az első kocogáson? Kevés dologban olyan nagy az egyetértés a különböző közvélemény-kutatók között, mint hogy az újévi fogadalmak 90 százaléka nem teljesül hosszú távon.

Földrengés, detox, első újszülött - Itt van 2015!

Ezen a szilveszteren is többségében valamilyen pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat. A legtöbb tűzijátékhoz köthető káreset Budapesten és Pest megyében volt. Hajnalban hatan rekedtek benn egy elakadt liftben a VI. kerületben. A fővárosban délutánig tart a szilveszter utáni takarítás. Másnaposság ellen elsősorban is igyon sok vizet! Másodsorban pedig csak óvatosan fusson neki a mától életbe lépő rendelkezések értelmezésének.

Korábbi híreink

Sok program lesz a Ló évében a Konfuciuszban

Sok program lesz a Ló évében a Konfuciuszban

A január végén beköszöntött kínai újévben, a Ló évében a szegedi Konfuciusz Intézet különlegesen izgalmas programokkal várja idén is a kínai kultúra iránt érdeklődőket. Többek között lampion ünneppel, tusfestéssel és kínai pingpong mesterkurzussal teszik feledhetetlenné a Ló évét.

Az Attraction világsikert aratott a kínai ünnepen

Több mint egymilliárd néző láthatta tegnap este - magyar idő szerint délután - az Attractiont. Produkciójuk a Youtube-on is megtekinthető. A magyar árnyszínházas tánccsapat volt ugyanis a kínai állami televízió, a CCTV által sugárzott tavaszünnep sztárvendége.

Egymilliárd ember előtt lép fel az Attraction

Az Attraction lesz a sztárvendég január 30-án a kínai újév ünnepén egy show-műsorban, amit több mint egymilliárdan néznek világszerte minden évben.

Szegeden is köszöntötték a kínai holdújévet

Szegeden is köszöntötték a kínai holdújévet

Szegediek és kínai diákok együtt ünnepelték a Kígyó évének kezdetét csütörtökön délután a SZTE Konfuciusz Intézetében. A tavaly kaput nyitott szegedi intézmény első alkalommal szervezte meg a holdújévi ünnepséget az egyetem Dugonics téri központi épületében. Az érdeklődők többek között kalligráfiákat és rizsgombócokat készíthettek, a párok pedig kínai esküvői jelmezt is ölthettek.

Szegeden is megünneplik a kínai Holdújévet

Szegeden is megünneplik a kínai Holdújévet

Az SZTE Konfuciusz Intézet csütörtökön délután 3 órától este 6 óráig kínai holdújévi ünnepséget szervez az érdeklődők számára az egyetem Dugonics téri központi épületében. Az érdeklődők díszeket és rizsgombócokat készíthetnek, a párok pedig kínai esküvői jelmezt is ölthetnek.

Jáksó népszerűsítette a Konfuciusz Intézetet

Jáksó népszerűsítette a Konfuciusz Intézetet

Kínai népviseletben népszerűsítette a Szegedi Egyetem Konfuciusz Intézetét az ismert médiaszemélyiség, Jáksó László a Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb Holdújév ünnepségén Budapesten a Millenárison.

10 furcsa újévi babona az év első napjáról

A legtöbb újévi babona abból az elképzelésből fakad, hogy bármit is teszel az év első napján, az hatással lesz egész éves teljesítményedre. Némely hiedelem persze egészen bizarr...