Címoldal

Befulladt akcióterv - Tanácstalan szaktárca

„Kérdése korai és indokolatlan” – így reagált a Honvédelmi Minisztérium, amikor az iskoláktól, óvodáktól elvárt, nagy vitát kiváltó Honvédelmi Intézkedési Terv (HIT) néhány praktikus részlete iránt érdeklődtünk. - írja a nepszava.hu

A HIT-ből csak a legfontosabb nem derül ki

Túlélési tréning nem szerepel az iskolák nyakába lőcsölt honvédelmi akciótervekben, de rengeteg papírmunkára köteleznék az igazgatókat.

Jövőre minden óvodának és iskolának fel kell készülnie a terrortámadásra

Terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség. - írja az abcug.hu

Teljesen megújult a Tabán utcai óvoda épületeFotógalériával

Teljesen megújult a Tabán utcai óvoda épülete

A szegedi óvodafejlesztési program két helyszínen indult el márciusban: a Tabán Utcai és az Építő Utcai Óvodában, amelyek közül ma a megújult Tabán utcai óvoda átadására került sor.

Teljesen megújult az Építő utcai óvodaFotógalériával

Teljesen megújult az Építő utcai óvoda

A bölcsődék után az óvodák felújítása is folytatódik Szegeden. Három hónappal a beruházás kezdete után ugyanis péntek délután ismét birtokba vehették a gyerekek a tarjáni Építő utcai óvodát. A teljesen megfiatalodott épületet Botka László polgármester adta át.

Falat is varrnak az óvodafelújításnál

Falat is varrnak az óvodafelújításnál

szeged tv tartalom Végéhez közelednek az óvodafelújítások Szegeden. Vannak olyan rekonstrukciók, amelyeket csak olyankor lehet elvégezni, ha nincsenek ott a gyerekek. Ilyenkor lehet például fölvarrni a falakat, ha szükséges. (videóval)

Bővíthetik az óvodai csoportok létszámát

Bővíthetik az óvodai csoportok létszámát

Lehetővé válik, hogy a törvényben maximálisan előírt 25 főnél kicsit több gyereket is felvegyenek a szegedi óvodák többségébe. Erről a közgyűlés Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága döntött szerda délutáni ülésén.

Hamarosan itt az óvodai beiratkozás ideje

Hamarosan itt az óvodai beiratkozás ideje

szeged tv tartalom A szülők nagy része már döntött. Többnyire a lakóhelyhez legközelebb eső intézményt választják. Az óvodák nem utasítják el a jelentkezőket, sőt inkább kapkodnak utánuk. Az elmúlt öt évben 635 fővel csökkent az óvodáskorú gyermekek száma Szegeden. (videóval)

Nagyszabású program indul az óvodák felújításáraFotógalériával

Nagyszabású program indul az óvodák felújítására

Az idén 750 millió forintból öt, a következő esztendőben pedig várhatóan 9-11 óvoda épülete újulhat meg Szegeden. A munkák a Tabán utcai intézménynél már meg is kezdődtek, a helyszínen Szeged két alpolgármestere, Nagy Sándor és Szentgyörgyi Pál tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Tíz önkormányzati lakás bérleti jogát hirdetik meg

Tíz önkormányzati lakás bérleti jogát hirdetik meg

Folytatódik az óvodafejlesztési program, tíz önkormányzati bérlakást pályáztatnak meg, és eladásra kínálják az önkormányzat siófoki üdülőjét. Ezek voltak a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság szerda reggeli ülésének főbb témái.

Korábbi híreink

Cukiság: ovisok a vulkánokról

Cukiság: ovisok a vulkánokról

Maximális a cukiságfaktora a szegedi Móra Ferenc múzeum frissen elkészült videójának: óvodások mesélnek a vulkánok működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell egy vulkán kitörését megakadályozni, s hogy mi az összefüggés a vulkánok és a dínók között. A videót a Pompeji-kiállítás apropóján készítették, mely március 5-ig látogatható.

Ajándékokkkal lepték meg az ovisokat

Ajándékokkkal lepték meg az ovisokat

szeged tv tartalomJátékokkal teli hatalmas kosarakkal érkezett az Együttműködéssel a gyermekekért Alapítvány vezetője a szegedi Gedói oviba. A szervezet minden hónapban felállítja Szeged Óriás Játékgyűjtő Dobozát. Az ebben összegyűlt adományokat a helyi bölcsikbe, óvodákba és a védőnői hálózathoz juttatják el. (videóval)

190 millió forint jut az óvodák felújítására

190 millió forint jut az óvodák felújítására

szeged tv tartalomSzeged óvodáiban a nyáron sem áll meg az élet, nincsen nyári szünet, mint az iskolákban. Ebben az időszakban folynak a felújítások, festések és nagytakarítások, ezért felváltva 2-3 hétre valamennyi óvoda bezár. A gyerekek addig máshova járnak. (videóval)

Minden kisgyermeknek lesz helye az oviban

Minden kisgyermeknek lesz helye az oviban

szeged tv tartalomBár kevesebb intézmény közül választhattak a szülők, mindenki talált gyermeke számára megfelelő óvodát Szegeden. A beiratkozások a hét elején megtörténtek. (videóval)

Szavazhatunk a Földmíves Utcai Óvoda videójára

Szavazhatunk a Földmíves Utcai Óvoda videójára

A szegediek maguk is segíthetnek abban, hogy az egyik helyi óvoda „zöldebbé” válhasson, ugyanis a Kert Tv Otthon a kertben pályázatán, benyújtott pályázatuk bejutott a 3 döntős közé.

Szegeden is sztrájkolnak a pedagógusok szerdán

Szegeden is sztrájkolnak a pedagógusok szerdán

szeged tv tartalomA pedagógusok felkészültek a holnapi egész napos munkabeszüntetésre. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt kérte, hogy holnap délben öt percre országszerte mindenki álljon le a munkával, aki rokonszenvezik az oktatásban dolgozók tiltakozó akciójával.

Az óvodai dolgozók is sztrájkolnak szerdán

Az óvodai dolgozók is sztrájkolnak szerdán

szeged tv tartalomNemcsak az általános és középiskolákban tartanak előre bejelentett sztrájkot szerdán. Az óvodákban dolgozók egy része is csatlakozik a megmozduláshoz, a bölcsődékben pedig szociális ágazati sztrájkot tartanak.

Madárfészek hintát kaptak a ovisok

Madárfészek hintát kaptak a ovisok

Új, korszerű játékkal bővült a Gregor József Általános Iskola Tagóvodájának udvara, ugyanis csütörtökön délután megtörtént annak a madárfészek hintának a műszaki átadása, mely nagy örömöt okozott a kicsiknek.

35 és fél milliárdból gazdálkodhat a város

35 és fél milliárdból gazdálkodhat a város

Az idei esztendő első közgyűlésén a városatyák elfogadták Szeged költségvetését: 35 és fél milliárdból gazdálkodhat a város. A legnagyobb vitát a csökkenő gyermekszám miatt bezárandó öt óvoda ügye váltotta ki. Végül új díszpolgárról is szavaztak a képviselők.

KDNP: ne most döntsenek az óvodákról

KDNP: ne most döntsenek az óvodákról

szeged tv tartalom Szakmai és erkölcsi szempontból is vitatja az óvodabezárások tervének helyességét a KDNP szegedi szervezete. A tervezetről hatástanulmányt szeretnének látni, ezért módosító indítványban kérik a közgyűlést, hogy ne tárgyalja az ügyet a pénteki ülésén.

Archívum