Címoldal

Dietetikus: aki egészséges, ne tartson diétát!

Aki egészséges, akinek nincs orvosilag diagnosztizált problémája, annak nem kell diétát tartania az ünnepi étkezések után sem - mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A szünetben is meleg ételt biztosít az önkormányzat

A szünetben is meleg ételt biztosít az önkormányzat

szeged tv tartalom A téli szünetben is biztosít meleg ebédet a szegedi önkormányzat azoknak a gyerekeknek, akik a szociális helyzetük alapján rászorulnak az ilyen segítségre, és a szüleik igényelték ezt. A város négy iskolájában lehet ebédelni, de haza is lehet vinni az ételt. (videóval)

Sokba kerül a temetésminimum

Sokba kerül a temetésminimum

szeged tv tartalom Sok családnak okoz gondot elhunyt rokonának temetkezési költsége. Szegeden egyre többen választják a hamvasztásos búcsúztatást, amelynek ára 200 ezer Ft-nál kezdődik. A koporsós temetések ennél is többe kerülnek. Az önkormányzat külön pénzkeretből, temetési segéllyel próbál segíteni azokon, akik nem tudják kifizetni ezeket az összegeket. (videóval)

Felkészültek a halottak napjára a temetők

Felkészültek a halottak napjára a temetők

szeged tv tartalom Felkészült a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára az önkormányzati temetőket kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. Testamentum Temetkezési divíziója. Az általuk gondozott temetőkben folyamatosan takarítják a lehullott faleveleket és mindent előkészítenek a már a hétvégére.

Panaszkodnak a szülők, nincs idejük ebédelni a gyerekeknek az iskolában

A megkérdezett iskolaigazgatók szerint a megemelkedett óraszámok miatt komoly szervezést igényel, hogy minden diák kényelmesen leülhessen ebédelni. - írja a hvg

Ezeket az ételeket szigorúan tilos fogyasztania a brit királynőnek és a királyi családnak

Ha az ember királyi családba születik, annak azért van néhány előnye, de ugyanakkor hátrányokkal is jár. Például nem ehet akármit, amit csak megkíván, mert szabályok rögzítik azt is, hogy mit ehet a nemesség. - írja a nuus.hu

500 gyerek kap nyáron ebédet

500 gyerek kap nyáron ebédet

szeged tv tartalom Csaknem 500 gyerek kap ingyen menzaebédet a nyári szünidőben minden hétköznap. Szegeden kiszélesítették az igénylők körét. Az állam már csak 5 millió forintot ad erre a célra, de ezt az önkormányzat 14 millióval kiegészíti. (videóval)

Nyilatkozat nélkül nincs ebéd

Nyilatkozat nélkül nincs ebéd

szeged tv tartalom Augusztus 10-ig nyilatkozni kell a közétkeztetés igénybevételéről azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke intézményt vált szeptembertől vagyis óvodából iskolába vagy egyik iskolából vagy óvodából egy másikba megy. Nem elég tehát csak beiratkozni, az étkeztetésért felelős NGSZ-nél is jelezni kell a változást. (videóval)

Nem fogod elhinni: ebből 63-szor többet vettek a magyarok

Átalakultak a magyar családok étkezési szokásai, sokkal több egészséges ételt eszünk, a teljes kiőrlésű kenyerekből például közel kétszer annyit fogyasztunk, mint tíz éve. Nemcsak arra figyelnek jobban a magyarok, hogy mit esznek, hanem arra is, hogy mikor, ebben is előrelépés figyelhető meg. - írja a penzcentrum.hu

Márton napon népszerű a libahús

Márton napon népszerű a libahús

szeged tv tartalom Közeledik november 11. Márton napja. A néphagyomány szerint ezen a napon bőven kell ételt-italt fogyasztani, hogy a következő esztendőben ne szűkölködjünk. Minden asztalra liba kerül ezen a napon, hiszen a mondás szerint: „aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.” (videóval)

Korábbi híreink

Már a hétvégén sokan lesznek a temetőkben

Már a hétvégén sokan lesznek a temetőkben

szeged tv tartalomFelkészült a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára az önkormányzati temetőket kezelő Szegedi Testamentum Temetkezési társaság. Az általuk gondozott temetőkben folyamatosan takarítják a lehullott faleveleket és mindent előkészítenek a négynapos hosszú hétvégén várható nagy forgalomra. (videóval)

Gyermekétkeztetés a szünetekben

Gyermekétkeztetés a szünetekben

szeged tv tartalomA kormány szeretné a szünidei étkezést kiterjeszteni az évközi: őszi, téli és tavaszi szünetekre is. Szegeden nyitott kaput talált az ötlet, hiszen az önkormányzat már 2015-ben is 14,5 millió forintot különített el erre a célra.

Imádja az Index cikkeit a NAV

Ha az Index ír egy új helyről, azt általában az adóhivatal is kipróbálja, és ha lehet, büntetnek is. Most a Yummberre szálltak rá, talán, mert jó az ízlésük. - írja az Index

Lenyomják a gyerekek torkán a rossz menzakaját

Az idén szeptembertől kötelezővé vált iskolai menzareform egyelőre vakvágányon siklik. A középiskolások háromnegyede iskolai koszt helyett inkább otthon vagy gyorséttermekben eszik. A panaszlista nem lett rövidebb, a sót pedig legfeljebb elkérik a tanári asztalról. - írja a nol.hu

Csokiból nyulat eszünk, sonkából a főttet keressük

Csokiból nyulat eszünk, sonkából a főttet keressük

Két MTI-grafika, amely „mindent elárul” az ünnepről.

Több mint 500 rászoruló gyermek ebédelhet ingyen

Több mint 500 rászoruló gyermek ebédelhet ingyen

A szegedi önkormányzat és az állam támogatásával idény nyáron összesen 572 rászoruló szegedi gyermek kaphat ingyen ebédet 44 napon keresztül a nyári szünetben a Tisza-parti városban. A szükséges pénz nagy részét pályázaton nyerte el a város, de az önkormányzat is 970 ezer forint értékben támogatja 50 rászoruló fiatal étkezését.

Most a temetkezési mutyi jön?

Egy temetkezési vállalkozó szerint a szociális temetés tervezete mögött újabb mutyi bontakozhat ki néhány hónapon belül. A Belügyminisztérium hétfőn bejelentette, hogy a temetési költségek csökkentésére bevezetnék a szociális temetés fogalmát.

Kedvezményes nyári étkezés a szegedi gyermekeknek

Kedvezményes nyári étkezés a szegedi gyermekeknek

A nyári szünet kezdetével indítja új akcióját az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány. Minden 18 év alatti nappali tagozatos diák jogosult lesz kedvezményes ebéd igénylésére, amelynek ára 399 forint

Drámai zuhanás: a magyarok nem érzik a tündérmesét

Leginkább a benzinen spórolnak a magyar családok - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből. Elmondható: mindenből kevesebbet vásárolunk, de az élelmiszer-fogyasztást tudjuk a legkevésbé visszafogni.

Íme, az első interaktív sírkő!

Bizarr ötlettel rukkolt elő egy angliai temetkezési vállalat. A sírkövekre úgynevezett QR-kódokat vésnek, így a látogatók egy okostelefon segítségével részletes információkat tudhatnak meg az elhunytról.