Címoldal

Tavasszal rózsába borul az Északi városrészFotógalériával

Tavasszal rózsába borul az Északi városrész

Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselők az idén már másodszor hirdettek rózsatőosztást az Északi városrészben. Szombaton délelőtt alig fél óra alatt több mint 800 tő rózsa talált gazdára a városrészben.

Kis kalózok foglalták el a fiókkönyvtáratFotógalériával

Kis kalózok foglalták el a fiókkönyvtárat

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg azt a nyári olvasótábort, melynek résztvevői a Kultúrkör Egyesület és Somogyi Könyvtár szervezésében színes programokon vehetnek részt. Ebben az évben a kalózokról szól a tábor, amelynek idei sztárvendége a MOL-Pick Szeged játékosa Balogh Zsolt volt.

Zene, jókedv, kacagás és napsütésFotógalériával

Zene, jókedv, kacagás és napsütés

Évek óta hagyomány az Északi városrészben a családi nap megrendezése júniusban, ahová elsősorban a gyerekeknek szóló színes programokkal, koncerttel és játékokkal várják a környékbelieket. Szombaton a ragyogó napsütésben több százan látogattak ki a rendezvényre.

Négy városrészben is tisztítják az ivóvizet

Négy városrészben is tisztítják az ivóvizet

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítást végez október 17. és 21. között Makkosház, Fodorkert, Északi városrész és Baktó területén. A tisztítás következtében a víz átmenetileg zavarossá válhat.

Mesesziget az Északvárosi fiókkönyvtárban

Mesesziget az Északvárosi fiókkönyvtárban

Második alkalommal rendezik meg azt a nyári olvasótábort, melynek résztvevői a Kultúrkör Egyesület és Somogyi Könyvtár szervezésében színes programokon vehetnek részt. A hétfő reggeli megnyitón Vajda Attila olimpiai bajnok kenus mesélt a sportról és a hétköznapjairól a kicsiknek.

Ivóvízhálózat tisztítás a város több pontján

Ivóvízhálózat tisztítás a város több pontján

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez 2013. október 14-től 18-ig este 10 és hajnal 5 óra között Rókus, Makkosháza, Felsőváros és Északi városrész magasnyomású hálózatán. A tisztítási munkálatok időtartama alatt átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A tisztítás következtében a víz zavarossá válhat.

Ivóvízhálózat tisztítás miatt sárgás lehet a víz

A Szegedi Vízmű Zrt. az Algyőt Szegeddel összekötő vízvezetéken műszaki okok miatt ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez a hét folyamán éjszakánként este 10 és hajnali 4 óra között Algyő, Rókus, Tarján és Északi városrész területén.