Címoldal

Parkoló épül Tarjánban a barakk helyénFotógalériával

Parkoló épül Tarjánban a barakk helyén

Lebontják idén a Szamos utcai tízemeletesek mögött ötven éve felhúzott, mára teljesen lepusztult, üresen álló barakképületet.

Szerbiában megépült, nálunk nem

szeged tv tartalom Tavaly áprilisban kötött együttműködési megállapodást a Magyar–Szerb Kormányközi Kisebbségi Vegyes Bizottság. Ennek alapján 400 millió forinttal támogatta a magyar kormány a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ kialakítását Szabadkán, amit a napokban nyitottak meg. (videóval)

Vasárnap megnyílik a városháza kapuja

Szeged önkormányzata idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napok rendezvénysorozatához. A program keretében szeptember 17-én, vasárnap 10-től 17 óráig megnyitják a Városháza kapuját és szeretettel várnak minden érdeklődőt a vezetett túrák egyikére.

Megszépül az ítélőtábla Sóhordó utcai épülete

Megszépül az ítélőtábla Sóhordó utcai épülete

Több mint tíz éve adták át a Szegedi Ítélőtábla Sóhordó utcai épületét. Az egykori Füszért székház teljes átépítése után az ország egyik legszebb bírósága nyitotta meg kapuit 2005 áprilisában. Most, több mint egy évtized után a megfakult és repedezett homlokzat hibáit javítják ki.

Új épületbe költözik a fogorvosi kar

Új épületbe költözik a fogorvosi kar

szeged tv tartalom A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből az év végén elköltöznek a ma még ott működő gyógyászati egységek, azután megkezdődhet a ház felújítása. A tervek szerint 2020-ban költözik oda az SZTE Fogorvostudományi Kara. (videóval)

Új épületet kapott a Szegedi Ügyészség

szeged tv tartalom A legfőbb ügyész adta át a szegedi ügyészség új épületet. A Gyertyámos utcában több mint 1500 m2-en 51 helyiséget alakítottak ki, itt dolgoznak ezentúl a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség Regionális Osztályának munkatársai. (videóval)

A felújított SZTK-ba költöznének a fogászok

A felújított SZTK-ba költöznének a fogászok

Sikeres pályázat esetén egy helyre bútorozhat össze jelenlegi három telephelyéről a fogorvos tudományi kar. A Vasas Szent Péter utcai egykori SZTK-épület felújításához a tulajdonos önkormányzat képviselői a pénteki közgyűlésen már hozzá is járultak.

Energiatakarékos a szegedi lakások többsége

Energiatakarékos a szegedi lakások többsége

szeged tv tartalom Egy országos felmérés szerint hazánkban átlagosan közepes a lakások és a lakóházak energiatakarékossági mutatója. Ingatlanos tapasztalat szerint Szegeden az eladásra szánt épületeknél jobb a helyzet. A hőszigetelés ára azonban nem minden esetben térül meg. (videóval)

Közösen demonstráltak az oktatók és a hallgatók

Közösen demonstráltak az oktatók és a hallgatók

szeged tv tartalom Továbbra is kitartanak az egyetem bölcsészkarának hallgatói és oktatói a Petőfi épület felújítása érdekében megfogalmazott petíciójuk mellett. Az elmúlt hetekben 1400 aláírást gyűjtöttek, ma pedig az épület elé szerveztek csendes demonstrációt. (videóval)

Helyi védettséget kap a Gyermekklinika épülete

Helyi védettséget kap a Gyermekklinika épülete

Helyi védettséget kap az újszegedi Gyermekklinika épülete, amely az 1900-as évek elején épült. A szakemberek szerint a főépület híven tükrözi Szeged város építészeti arculatát, jelentős szerepet tölt be a városképben, éppen ezért fontos a védettség.

Korábbi híreink

Illusztris társaságba szeretne kerülni Szeged

Illusztris társaságba szeretne kerülni Szeged

szeged tv tartalomVilágszerte csupán alig több mint 20 város tagja a szecessziós városok hálózatának, Szeged is szeretne bekerülni ebbe a szűk csoportba. Budapestet már korábban felvették, Bécs, Barcelona és Brüsszelt pedig már oszlopos tagja a szervezetnek.

Harrison gyerekkori otthona dupla áron kelt el

George Harrison, a Beatles egykori tagjának gyerekkori otthona 156 ezer fontért (60 millió forintért) kelt el Liverpoolban egy árverésen.

A Bolyai-épület átadása zárta a tudássétányt

A Bolyai-épület átadása zárta a tudássétányt

Az egyetemi tudássétány program záróakkordjaként pénteken délután átadták az 1,3 milliárd forintból kívül-belül teljesen megújult Bolyai-épületet. A természettudományi képzések emblematikus, műemlék jellegű épületét eredeti állapotában állították helyre egy év alatt.

Uniós pályázat keretében újult meg a Gróf-palota

Uniós pályázat keretében újult meg a Gróf-palota

Egy szerb-magyar uniós támogatású projekt keretében felújították a műemlékké nyilvánított szegedi szecessziós Gróf-palota tetőszerkezetét és a szabadkai zsinagóga északi homlokzatát, emellett turisztikai programcsomag is készült a térség szecessziós látványosságainak bemutatására - közölték a szervezők csütörtöki szegedi sajtótájékoztatójukon.

Megújul májusig a vasútállomás postaépülete

Megújul májusig a vasútállomás postaépülete

Május elejéig megújul az Indóház téri vasútállomás postaépülete. Az épületrészt már felállványozták, hamarosan kezdődik a munka. A postaépületet a Magyar Államvasutak Zrt. saját forrásból újítja fel, így hamarosan eltűnhet az Indóház tér egyik utolsó szeplője is.

Az Év épülete címért versenyezhet az Agóra

Az Év épülete címért versenyezhet az Agóra

A közönségdíj döntősei közé került a Média Építészeti Díj versenyében a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra épülete is. A tavaly decemberben átadott szegedi kulturális és tudományos központ így bekerült azon tíz épület közé, amely megkaphatja az Építészfórum voksolásán az elismerést.

Elnézték a házszámot az épületbontók

Rossz épületet robbantottak fel a szakemberek egy texasi településen. Mikor a ház lakója befordult a sarkon felesége sikított, hogy eltűnt a házuk, a férjnek azonban még akkor sem esett le, hogy mi történt. Nincs elkeseredve, pedig értékes ingóságai vesztek oda és a ház is évtizedek óta a családjáé volt.

Átadták az SZTE felújított biológiai épületét

Átadták az SZTE felújított biológiai épületét

Átadták szerdán a Szegedi Tudományegyetem uniós támogatással felújított és kibővített újszegedi biológiai épületét. A szegedi universitas több mint 312 millió forintból végeztette el az újszegedi épületének energetikai korszerűsítését.

Megkezdődhet a Szegedi Törvényszék felújítása

Megkezdődhet a Szegedi Törvényszék felújítása

Megkezdődhet a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületének felújítása, a munkálatokra az idén 450 millió forint áll rendelkezésre – jelentette be az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.

A Természettudományi kar központi épülete is megújul

A Természettudományi kar központi épülete is megújul

Megkezdődött a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara (SZTE TTIK) központjának, a Bolyai-épületnek a felújítása, az uniós támogatással megvalósuló beruházás a tervek szerint nyolc hónap alatt készül el.

Archívum