Címoldal

Életet menthet a kéményseprő

Életet menthet a kéményseprő

szeged tv tartalom Bár megyénkben csökken az úgynevezett kéménytüzek száma, az országban telente még mindig több alkalommal fordul elő ilyen eset, pedig rendszeres ellenőrzéssel megelőzhető lenne. Még most sem késő kéményseprőt hívni, mert a pár ezer forintos szolgáltatás akár életet is menthet. (videóval)

Apple órájának köszönheti az életét a brooklyni férfi

A 28 éves amerikai James Green most nem élne, ha az okosórája nem figyelmezteti időben arra, hogy baj van. - írja a nuus.hu

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Életmentő alkalmazás a mobilokra

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden Budapesten.

Életet mentek a rendőrök a határátkelőhelyen

Egy 74 éves szerb-magyar állampolgárságú férfi lett rosszul a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen a hétvégén. A kijelölt elsősegélynyújtó rendőr és a mentőszolgálat munkatársai mentették meg az életét.

Szegedi kisfilmmel segítik az életmentést

Szegedi kisfilmmel segítik az életmentést

Laikusoknak szóló kisfilmen mutatják be a szegedi SBO-n dolgozó szakemberek, hogyan menthetjük meg azokat, akiknek hirtelen leáll a szívük. Az életmentésről szóló négyperces videót a TIK-ben és a sürgősségi osztályon forgatták.

Idős hölgyet helyeztek biztonságba a rendőrök

Állampolgári bejelentés érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön az esti órákban, amely szerint a szegedi Nefelejcs utcában lakó idős nőt több napja nem látták a szomszédok, viszont az udvaron világít a lámpa.

Új eszközöket kaptak az önkéntes mentőcsoportok

Új eszközöket kaptak az önkéntes mentőcsoportok

SZEGED TV - Önkéntes mentőcsoportok kedden a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon ötmillió forint értékű eszközöket: agregátort, láncfűrészt, szonárt, védőfelszerelést vehettek át. Ezek segítségével gyorsabban és biztonságosabban tudják ellátni feladataikat.

Megmentették a kihűléstől a rendőrök

Forró teával és takaróval tartottak melegen egy fedél nélküli férfit a szegedi rendőrök a Magyar Máltai Szeretetszolgálat krízisautójának megérkezéséig.

Az autópályán esett össze, rendőrök mentették meg

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő útlevélkezelő rendőrnek jelezte egy kilépő utas hétfőn este, hogy az M5-ös autópályán, a határátkelőhelytől körülbelül 10 kilométerre egy gyalogost látott a leállósávban sétálni.

Életet mentettek szenteste a rendőrök

A lakás ajtaját benyomva jutottak be a szegedi rendőrök az azonnali orvosi segítségre szoruló nőhöz.

Korábbi híreink

Életet mentettek a rendőrök Szegeden

Maga a segítségre szoruló férfi hívta a rendőrség 112-es segélyhívószámát hétfőn hajnalban. Arról tett bejelentést, hogy öngyilkosságot fog elkövetni Szegeden a Tisza-parton.

Szorult helyzetéből mentette ki a rendőr

Ölben vitte biztonságos helyre a magatehetetlen idős férfit a szegedi körzeti megbízott.

Életet mentettek a rendőrök Röszkén

Egy autóbusz várakozott kilépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen 2014. július 19-én délelőtt. Az utasok észlelték, hogy egyik társuk rosszul van. A 64 éves szerb nőt bevitték az átkelő épületébe, ahol az elsősegélynyújtásra kiképzett rendőrök azonnal megkezdték az ellátását és értesítették a mentőket.

Idős nő életét mentették meg a rendőrök

Nem tudott kommunikálni és nehezen lélegzett az idős nő, mikor megtalálták a rendőrök a szegedi lakásában. A járőrök kihívták a mentősöket, akik kórházba szállították az asszonyt.

Büntetést kapott, miközben életet mentett

Épp egy járda mellett haladt el az osztrák autós, amikor észrevette, hogy az egyik járókelőnek szívrohama van. Gondolkodás nélkül megállt, hogy segítsen - aztán meglepődve vette kézhez a büntetésről szóló értesítőt.

Kutyája mentette meg a fulladástól a kiképzőt

A kutyatréner szerint valószínűleg nem érte volna meg az újévet, ha nincs mellette a 17 hónapos Nell, mert megfulladt volna egy darabka csokoládétól. A kutya ösztönösen jól cselekedett.

Életeket ment az SMS a svédeknél

A mentőknél is gyorsabb megoldást találtak ki a svédek. Ha valaki bajba kerül és tárcsázza a 112-öt, akkor abban a pillanatban az 500 méteres körzetében élő minden önkéntes kap egy sms-t, így a segítség az esetek többségében hamarabb érkezik, mint a mentőautó, amelyből egyébként is kevés van Stockholmban.

Határsértő életét mentették meg a rendőrök

Megmentették egy marokkói határsértő életét a rendőrök Röszkénél, a járőrök a férfit öntudatlan állapotban húzták ki egy csatornából szerdára virradóra – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t csütörtökön.

A fagyhaláltól mentették meg őket

Kettő embert helyeztek biztonságba a rendőrök és a mentők az elmúlt 24 órában Szegeden, akiket így a fagyhaláltól mentettek meg. A rendőrség kéri, hogy amennyiben olyan személyt látnak, akit a kihűlés veszélye fenyeget, hívják a 112-es segélyhívószámát.

Néhány percen múlott a férfi élete

Szívinfarktust kapott a nagylaki határátkelőhelyen egy férfi vasárnap éjszaka, életét az azonnal reagáló rendőrök és mentősök mentették meg.

Archívum