Címoldal

Árvízvédelem a határ két oldalán

Árvízvédelem a határ két oldalán

szeged tv tartalom Fejleszti az árvízi védekezést hazánk és Szerbia a határ két oldalán. Az Interreg együttműködés keretében a Vajdaságban mobil partfalat fejlesztenek, a Homokhátságon pedig 2000 hektár vízpótlását alakítják ki. (videóval)

Már készülnek a szakemberek az árvizekre

Már készülnek a szakemberek az árvizekre

szeged tv tartalom A következő hónapokban a folyókon akár áradást is okozhat a csapadék, ezért ezekben a hetekben ellenőrzik a Tiszán az árvízvédelmi létesítmények állapotát. A szemlén eddig mindent rendben találtak. (videóval)

Gyakorolják a mobil gátat felállításátFotógalériával

Gyakorolják a mobil gátat felállítását

2015-ben, több mint kettőmilliárd forintból megújult a szegedi partfal. A beruházás részeként elkészült egy mobil gátrendszer is, amellyel jelentős meg lehet emelni a partfalat így sokkal nagyobb biztonságban van a város. A rendszer felállítását gyakorolják ma.

Az Alsó-Tisza vidékén jó a védelmi művek állapota

Az Alsó-Tisza vidékén jó a védelmi művek állapota

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság idén is elvégezte az ár- és belvízvédelmi művek felülvizsgálatát működési területén. A vízügyi szakemberek az ellenőrzés során megállapították, hogy az igazgatóság ár- és belvízvédelmi műveinek védelmi képessége megfelelő.

Elkészült a partfal, biztonságban a városFotógalériával

Elkészült a partfal, biztonságban a város

A Szeged Napja ünnepségsorozathoz kapcsolódva avatta fel Botka László polgármester csütörtök délután a felújított tiszai partfalat és a mobilgátrendszert. A beruházásnak köszönhetően sokkal nagyobb biztonságban van Szeged.

Már látni a tiszai partfal korlátjának első darabját

Már látni a tiszai partfal korlátjának első darabját

Jó ütemben halad a belvárosi tiszai védmű rekonstrukciója. Már látni, milyen lesz a partfal leendő korlátja: elkészült egy mintaszakasz, amit néhány napja fel is szereltek a Stefánián. Az új megoldás a jövőben láthatóvá teszi a Tiszát, amelyet a korábbi vasbeton partfal eltakart.

A Tisza bal partját is megújult gátak védik

A Tisza bal partját is megújult gátak védik

Befejeződött a Szeged belterületét is védő árvízvédelmi szakasz felújítása, korszerűsítése. Az Alsó-Tisza vidékének leghosszabb, legnagyobb kiterjedésű árvízvédelmi szakasza újult meg egy több mint 1,2 milliárd forintos projekt keretében, ami közel 65 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát növeli a Torontáli öblözetben.

Jól ütemben halad a tiszai partfal felújítása

Jól ütemben halad a tiszai partfal felújítása

Jó ütemben halad a Tisza-partfal rekonstrukciója a belvárosban: a Korányi fasornál már a fejgerendák készülnek a Stefániánál pedig fél méterrel megemelték a járda szintjét és hamarosan elbontják a lépcsők mögötti kiemelkedő falat is. A 2 milliárd forintból – döntően uniós forrásból – megvalósuló árvízvédelmi beruházást 2015. május végére kell befejeznie a kivitelezőknek.

Újabb árvízvédelmi beruházás indul Szegeden

Újabb árvízvédelmi beruházás indul Szegeden

Több mint 1,2 milliárd forintból Szeged belterületét is védő árvízvédelmi szakasz rekonstrukciója kezdődik meg napokon belül - jelentette be a projektnyitó rendezvényhez kötődően tartott sajtótájékoztatón az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) vezetője Szegeden pénteken.

Elstartolt a 2,2 milliárdos partfalberuházásFotógalériával

Elstartolt a 2,2 milliárdos partfalberuházás

A városháza házasságkötő termében Botka László polgármester és a tenderen nyertes Szeged S-H-K 2013 Konzorcium képviselői pénteken délben aláírták a tiszai partfal 2,2 milliárd forintos rekonstrukciós munkáiról szóló szerződést. A munkaterületet azonnal át is vették a szakemberek, 2015 májusáig kiépül Magyarország legkorszerűbb árvízvédelmi rendszere Szeged belvárosában.

Korábbi híreink

Hamarosan startol a partfal-beruházás

Hamarosan startol a partfal-beruházás

A tervek szerint ősszel – szeptember végén, vagy október elején – kezdődik a szegedi belvárosi Tisza-szakasz új védművének építése. Az 1,8 milliárd forintos beruházás részleteit csütörtökön mutatták be a Szent-Györgyi Albert Agórában a szakemberek. 2015-re olyan korszerű mobil védművünk lesz, mint Szentendrének.

A hét végéig kitart az árvízvédelmi készültség

A hét végéig kitart az árvízvédelmi készültség

Folytatódik a lassú apadás a Tisza alsó szakaszán, Szegednél napi hat centimétert süllyed a víz szintje, az árvízvédelmi készültség a csongrádi megyeszékhely térségében a legkorábban a hét végén szűnhet meg – derül ki az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság hétfői tájékoztatójából.

Elsőfokúra mérsékelték a készültséget a Tisza szegedi szakaszán

Elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget a Tisza szegedi vízmércéhez tartozó és a Maros torkolati szakaszán - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szombaton az MTI-t.

Másodfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget

Másodfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget

Másodfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget csütörtök déltől a Tisza szegedi vízmércéhez tartozó szakaszán – tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) az MTI-t.

Homokzsákok helyett új partfal védi Szegedet

Homokzsákok helyett új partfal védi Szegedet

Magyarország legkorszerűbb árvízvédelmi rendszerének kiépítését kezdik meg ősszel a Tisza belvárosi szakaszán. A két év alatt elkészülő új partfal a korábbiaknál is nagyobb árvizektől is képes lesz megvédeni Szegedet. A 2014 végére elkészülő beruházáshoz a város európai uniós forrásokból 1,5 milliárd forintos támogatást nyert.

Szegeden is csökkenhet az árvizek szintje

Szegeden is csökkenhet az árvizek szintje

Közel fél méterrel alacsonyabb szinten tetőzhetnek a nagy árvizek a közel 19 milliárd forintból megépült Hanyi-Tiszasülyi vésztározónak köszönhetően a létesítmény térségében. Az új tározó egy nagyobb mértékű áradás esetén a Tisza szegedi szakaszán akár 15-20 centiméterrel is csökkentheti az áradás hatását.