Címoldal

Rövidesen megújulhat a Kolozsvári térFotógalériával

Rövidesen megújulhat a Kolozsvári tér

Móraváros önkormányzati képviselője lakossági fórumon mutatta be a Kolozsvári tér megújításáról készült terveket kedden este. Kardos Irén kitért arra is, hogy a téren működő alapítványi iskola diákjait is szolgálni fogja a városrész egyik legfontosabb közösségi tere.

Jövőre megújulhat a 40 éves tarjáni iskolaFotógalériával

Jövőre megújulhat a 40 éves tarjáni iskola

Hatszázhúsz millió forintos európai uniós és önkormányzati forrásból jövőre megújulhat a tarjáni kéttannyelvű iskola – ezt Szabó Sándor országgyűlési képviselő jelentette be pénteken az intézmény jubileumi ünnepségén a TIK-ben.

Vidám őszi programok MakkosházánFotógalériával

Vidám őszi programok Makkosházán

Makkosházi Őszikék elnevezéssel, hagyományteremtő céllal szerveztek a Bonifert Domonkos Általános Iskolában egy vidám közösségi rendezvényt szombaton. Előadások, sportvetélkedők, ruha- és játékbörze, forralt bor valamint sült hurka, kolbász várta az érdeklődőket.

Főzésben mérték össze tudásokat az iskolások

Rotyogott a paprikás krumpli a kondérokban szerdán délelőtt a Szegedi Szakképzési Centrum Hansági Ferenc Szakképző Iskolájában, ahol 9 általános iskola diákjai mérték össze szakácstudományukat.

Rendhagyó órát tartott az energianagykövet

Rendhagyó órát tartott az energianagykövet

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal pályázatán Energiakövet 2017 címet elnyert Gyulánszki Zsuzsanna a szegedi Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában tartotta első, rendhagyó tanóráját kedden.

Minden alsós megkapja a Szegedi SportkisokostFotógalériával

Minden alsós megkapja a Szegedi Sportkisokost

A tavalyi kiadvány sikere után az idén újra kezükbe vehetik a szegedi alsó tagozatos kisiskolások a Szegedi Sportkisokost. A 11.500 példányban elkészült tájékoztató füzet 54 sportegyesületet mutat be és felöleli a teljes városi sport kínálatot. A kiadványt folyamatosan juttatják el az iskolákba.

Elismerést kaptak a legjobb diákok

Elismerést kaptak a legjobb diákok

Ujhelyi István immáron tizenötödik alkalommal ajánlotta fel elismerése jeléül az általa alapított Pro Bono Publico emlékplakettet azoknak a diákoknak, akik a 2016 /2017-os tanévben szorgalmas és kitartó tanulás mellett a legkiválóbb közösségi munkát nyújtották iskolájukban.

A nyári vakációt tervezik a Béke utcai iskolában

A nyári vakációt tervezik a Béke utcai iskolában

szeged tv tartalom Elkezdődött a két és fél hónapon át tartó vakáció. A Béke Utcai Általános Iskola diákjai már a nyári terveiket osztották meg egymással. (videóval)

Kézilabdacsarnok épül a Gregor udvarán

Kézilabdacsarnok épül a Gregor udvarán

A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggeli ülésén rábólintott arra a tervre, amely szerint megkezdődhet a tervezése annak a tornacsarnoknak, amely a Gregor József Általános Iskola udvarán épülhet meg.

Nem örülnek a kilenc osztályos iskolának

Nem örülnek a kilenc osztályos iskolának

szeged tv tartalom Március elején derült ki, hogy az oktatási kormányzat kilenc évfolyamossá bővítené az általános iskolát. A tanárok és a Pedagógusok Szakszervezete még nem hallott részleteket a tervekről, azt sem tudják, hogyan vezetnék be a változásokat, és hogyan érintené mindez a tanárok szakmai munkáját. (videóval)

Korábbi híreink

Hátraarcban az Orbán-kormány: Rétvári takarítja el a nyomokat

"Itt senki semmiféle konkrét dátumot nem mondott" - állította Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a 9 osztályos általános iskola bevezetésével kapcsolatban egy sajtótájékoztatón. Csakhogy ez így nem igaz. - írja a hvg

Nem lesz több évvesztes: alapdolgokat forgathat fel a kilencosztályos iskola

Nagyjából évi 70 milliárdos pluszkiadással járna, és rengeteg dolgot megváltoztatna a mostani közoktatásban a 9 osztályos iskola bevezetése. Nem lenne értelme például az évvesztességnek vagy az óvodai évhalasztásnak, de akár a tankötelezettség – most is alacsony – korhatára is tovább csökkenhet. - írja a hvg

Hódít a Kék-tér a Gedói iskolában

Hódít a Kék-tér a Gedói iskolában

szeged tv tartalomÚj prevenciós bűnmegelőzési sorozatot indított a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A Gedói Általános Iskolát vonták be a Kék Tér elnevezésű programba, amelynek során a legfontosabb biztonsági ismereteket tanulják meg a harmadikosok. (videóval)

A háborúval ismerkedtek a Béke utcai iskolában

A háborúval ismerkedtek a Béke utcai iskolában

szeged tv tartalomA Császári és Királyi 46. gyalogezred történetéről tartottak kiállítással egybekötött előadást az egyik szegedi általános iskolában a diákoknak. A 46-osok, azaz a szegedről és környékéről származó katonák az I. világháborúban harcoltak a híres isonzói csatákban, és sokan odavesztek. (videóval)

Síelni is lehet majd a megújult Vértónál

Síelni is lehet majd a megújult Vértónál

Mintegy 653 millió forintból születhet ujjá a Vértó és környéke. A Zöld város kialakítása projekt legújabb fejlesztésének lakossági fórumát szerda este tartották a Bonifert Domonkos Általános Iskolában.

Szegedi diákoknak tartottak órát a rendőrök

Szegedi diákoknak tartottak órát a rendőrök

Új prevenciós mintaprogramot indított „Kék tér” elnevezéssel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Egy szegedi általános iskolában tartottak rendhagyó órát.

A deákos diákoknak labdákat is vitt a Mikulás

A deákos diákoknak labdákat is vitt a Mikulás

Gyorsan fogynak a labdák a sporttagozatos Dózsa György Általános Iskolában, ami az Angyali.hu Mikulásának is tudomására jutott. Az édességekkel megrakott puttony mellett a nagyszakállú tömegsportra alkalmas gumilabdákat is vitt a gyerekeknek.

Online intézhetik a menzát a szülők Szegeden

Online intézhetik a menzát a szülők Szegeden

Hétfőtől a város összes iskolájában és óvodájában lehet online fizetni a menzáért. Az Etelka rendszer rugalmasabb, könnyebb lemondani az érkezést, ha a gyerek például beteg. Szegeden ez 12.700 gyereket érint. A tesztiskolában jók a tapasztalatok.

Kétszáz éves iskoláját ünnepelte Szőreg

Kétszáz éves iskoláját ünnepelte Szőreg

– Szőreg nem csak arról híres, hogy kétszáz éves az oktatása, hanem arról is, hogy népe a szorgalom, a kitartás és a tolerancia jelképe is. Ezt az örökséget meg kell őriznünk és tovább kell fejlesztenünk – mondta Botka László polgármester ünnepi köszöntőjében, majd jubileumi iskolazászlót adományozott a város nevében az intézménynek.

A szőregi iskolában is megemlékeztek 56-ról

A szőregi iskolában is megemlékeztek 56-ról

Pénteken több iskolában, többek között a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában is megemlékeztek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra. A gyerekek műsora mellett Szabó Sándor országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Archívum

Remekeltek az ifjú szegedi tornászok

Rajzpályázat alsósoknak: "Városunk hősei"

Közlekedésbiztonságról iskolásoknak

A Szegedi Nemzeti Színház a jövő szakembereiért

Papírtömeg alá szorult a közoktatás

Pedagógusköszöntő az 50 éves Gregor-iskolában

Keddig lehet jelentkezni a központi írásbeli vizsgára

Pénteken újra indult a Diadal

Egészséges életmódra ösztönzik a gyerekeket

Szegeden a megelőzésre koncentrálnak a rendőrök

Karitációs telekocsi a Centerkébe

Két szegedi iskola igazgatójáról nincs döntés

Óriásplakáton búcsúztak a szeretett tanító nénitől

Weisz Fanni fogadta a szegedi siket gyermekeket

Általános iskolákban népszerűsítik a vízivást

Egészséges életmódra ösztönzik a gyerekeket

A folyosón tanítsuk írni az elsősöket?

Ötmillió forintért küzd az Arany János Iskola

1 millió forintot nyert az Arany János iskola

A tavalyinál több elsős kezdi az idei tanévet

Több elsős lesz idén, mint tavaly