Címoldal

Nem örülnek a kilenc osztályos iskolának

Nem örülnek a kilenc osztályos iskolának

szeged tv tartalom Március elején derült ki, hogy az oktatási kormányzat kilenc évfolyamossá bővítené az általános iskolát. A tanárok és a Pedagógusok Szakszervezete még nem hallott részleteket a tervekről, azt sem tudják, hogyan vezetnék be a változásokat, és hogyan érintené mindez a tanárok szakmai munkáját. (videóval)

Hátraarcban az Orbán-kormány: Rétvári takarítja el a nyomokat

"Itt senki semmiféle konkrét dátumot nem mondott" - állította Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a 9 osztályos általános iskola bevezetésével kapcsolatban egy sajtótájékoztatón. Csakhogy ez így nem igaz. - írja a hvg

Nem lesz több évvesztes: alapdolgokat forgathat fel a kilencosztályos iskola

Nagyjából évi 70 milliárdos pluszkiadással járna, és rengeteg dolgot megváltoztatna a mostani közoktatásban a 9 osztályos iskola bevezetése. Nem lenne értelme például az évvesztességnek vagy az óvodai évhalasztásnak, de akár a tankötelezettség – most is alacsony – korhatára is tovább csökkenhet. - írja a hvg

Hódít a Kék-tér a Gedói iskolában

Hódít a Kék-tér a Gedói iskolában

szeged tv tartalom Új prevenciós bűnmegelőzési sorozatot indított a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A Gedói Általános Iskolát vonták be a Kék Tér elnevezésű programba, amelynek során a legfontosabb biztonsági ismereteket tanulják meg a harmadikosok. (videóval)

A háborúval ismerkedtek a Béke utcai iskolában

A háborúval ismerkedtek a Béke utcai iskolában

szeged tv tartalom A Császári és Királyi 46. gyalogezred történetéről tartottak kiállítással egybekötött előadást az egyik szegedi általános iskolában a diákoknak. A 46-osok, azaz a szegedről és környékéről származó katonák az I. világháborúban harcoltak a híres isonzói csatákban, és sokan odavesztek. (videóval)

Síelni is lehet majd a megújult VértónálFotógalériával

Síelni is lehet majd a megújult Vértónál

Mintegy 653 millió forintból születhet ujjá a Vértó és környéke. A Zöld város kialakítása projekt legújabb fejlesztésének lakossági fórumát szerda este tartották a Bonifert Domonkos Általános Iskolában.

Szegedi diákoknak tartottak órát a rendőrök

Szegedi diákoknak tartottak órát a rendőrök

Új prevenciós mintaprogramot indított „Kék tér” elnevezéssel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Egy szegedi általános iskolában tartottak rendhagyó órát.

A deákos diákoknak labdákat is vitt a Mikulás

A deákos diákoknak labdákat is vitt a Mikulás

Gyorsan fogynak a labdák a sporttagozatos Dózsa György Általános Iskolában, ami az Angyali.hu Mikulásának is tudomására jutott. Az édességekkel megrakott puttony mellett a nagyszakállú tömegsportra alkalmas gumilabdákat is vitt a gyerekeknek.

Online intézhetik a menzát a szülők Szegeden

Online intézhetik a menzát a szülők Szegeden

Hétfőtől a város összes iskolájában és óvodájában lehet online fizetni a menzáért. Az Etelka rendszer rugalmasabb, könnyebb lemondani az érkezést, ha a gyerek például beteg. Szegeden ez 12.700 gyereket érint. A tesztiskolában jók a tapasztalatok.

Kétszáz éves iskoláját ünnepelte SzőregFotógalériával

Kétszáz éves iskoláját ünnepelte Szőreg

– Szőreg nem csak arról híres, hogy kétszáz éves az oktatása, hanem arról is, hogy népe a szorgalom, a kitartás és a tolerancia jelképe is. Ezt az örökséget meg kell őriznünk és tovább kell fejlesztenünk – mondta Botka László polgármester ünnepi köszöntőjében, majd jubileumi iskolazászlót adományozott a város nevében az intézménynek.

Korábbi híreink

A szőregi iskolában is megemlékeztek 56-ról

A szőregi iskolában is megemlékeztek 56-ról

Pénteken több iskolában, többek között a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában is megemlékeztek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra. A gyerekek műsora mellett Szabó Sándor országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

2,5 milliárdos fejlesztés indul Dorozsmán

2,5 milliárdos fejlesztés indul Dorozsmán

Botka László polgármester szombaton délelőtt a Kiskundorozsmán zajló Tökfesztiválon jelentette be, hogy 2017-ben és 2018-ban 2,5 milliárd forintos fejlesztés valósul meg a városrészben. Épül egy új egészségház, fejlesztik a csapadékvízelvezető rendszert, valamint kerékpárút is épül.

Új nyelvi szaktantermet adtak át Petőfi-telepen

Új nyelvi szaktantermet adtak át Petőfi-telepen

Kedden folytatódott Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola fennállásának 90 éves évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat. Ezúttal iskolatörténeti kiállítás nyílt, és nyelvi szaktantermet adtak át.

Ünnepel a petőfi-telepi iskola

Ünnepel a petőfi-telepi iskola

Az intézmény fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünneplik a Szegedi Petőfi Sándor Iskolában október 3. és 7. között. Az ünnepi hét programja az iskola homlokzati feliratának ünnepélyes átadásával kezdődött meg hétfő délután.

Modern sporteszközöket nyert a szegedi iskola

Modern sporteszközöket nyert a szegedi iskola

Átadták a Procter & Gamble és a SPAR Magyarország közös nyári jótékonysági programjának díjait. A különdíjas szegedi Arany János Általános Iskola egymillió forint értékben új, modern sporteszközöket és tornaszereket vehetett át.

Becsöngettek az újszegedi Gregorban is

Becsöngettek az újszegedi Gregorban is

Csütörtök reggel tartották meg az ünnepélyes tanévnyitót a Gregor József Általános Iskolában, ahol új igazgató kezdi meg munkáját. Pocsai Blanka azt ígérte a szülőknek, a gyerekeknek és a kollégáinak is, hogy tovább viszi az újszegedi iskola legjobb hagyományait.

Egymillió tornateremre: nyert a szegedi iskola

Egymillió tornateremre: nyert a szegedi iskola

Egymillió forintos különdíjat nyert a szegedi Arany János Általános Iskola tornatermének felújítására a P&G és a SPAR Magyarország másfél hónapig tartó közös jótékonysági programjában.

Minden idők leglazább tanévzárója volt Szombathelyen

Az igazgató előbb Király Gábortól idézett, majd élő zene következett. Ráadásul váratlanul az Ocho Macho énekese is beszállt a dalba. Mutatjuk a felvételt! - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

Szegedi gimnazistáké az Év diákvállalkozása

A Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium 10-11-12. osztályos diákjai elhozták a fődíjat a Junior Achievement országos diákvállalkozás-versenyén, és ezzel ők képviselhetik hazánkat a svájci nemzetközi versenyen.

Az önkormányzat felújítaná a Bonifert Iskolát

Az önkormányzat felújítaná a  Bonifert Iskolát

szeged tv tartalomA kormány újabb központosítási szándéka miatt maradhat el egy általános iskola felújítása. Több száz millió forintba kerülne a Bonifert Domonkos Általános Iskola korszerűsítése. Az önkormányzat pályázati támogatásból hozná rendbe a 34 éves épületet, ám az iskola teljes államosítása megakadályozhatja a tervet. (videóval)

Archívum

Szegeden a megelőzésre koncentrálnak a rendőrök

Karitációs telekocsi a Centerkébe

Két szegedi iskola igazgatójáról nincs döntés

Óriásplakáton búcsúztak a szeretett tanító nénitől

Weisz Fanni fogadta a szegedi siket gyermekeket

Általános iskolákban népszerűsítik a vízivást

Egészséges életmódra ösztönzik a gyerekeket

A folyosón tanítsuk írni az elsősöket?

Ötmillió forintért küzd az Arany János Iskola

1 millió forintot nyert az Arany János iskola

A tavalyinál több elsős kezdi az idei tanévet

Több elsős lesz idén, mint tavaly