Címoldal

Cicamentés Szegeden: dolgozzanak kevesebbet!

Cicamentés Szegeden: dolgozzanak kevesebbet!

Több mint száz állatot mentettek meg, és adtak szerető gazdákhoz. Jó lenne, ha kevesebb munkájuk lenne idén, ám ez nem valószínű.

Szegedről indult útjára az állatvédelmi alapítvány

Szegedről indult útjára az állatvédelmi alapítvány

Megkezdte működését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A szegedi székhelyű országos civil szervezetet elsődleges célja az állatvédelem: a prevenció, a szemléletváltás, a fiatalok oktatása, tanácsadás és más állatvédelmi szervezetek segítése.

Túl a félidőn a cicamentők ivartalanítási programja

Túl a félidőn a cicamentők ivartalanítási programja

Jól halad a Szegedi Cicamentők újabb ivartalanítási programja, amelyet egy nemzetközi támogatásból finanszíroz az egyesület. Eddig több mint 60 cicát ivartalanítottak.

Újabb látványos hétvégi program a Vadasparkban

Újabb látványos hétvégi program a Vadasparkban

Ahogy júliusban, úgy augusztusban is változatos és izgalmas programokat kínál a partnereivel együttműködve a Vadaspark. Az első hétvégén egy nem szokványos játékkal várják a látogatókat, amely során állatcsempészeket buktatnak le a Vadaspark területén.

Sikeres volt az állatvédő petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31 déltől - január 1. délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban tucatnyinál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán vagy elveszett állataikat riadtan kereső gazdiktól.

Kiskutyákat dobtak a bolt elé

Kiskutyákat dobtak a bolt elé

Újszegeden, a SPAR élelmiszerbolt ajtaja mellé dobált ki egy ismeretlen elkövető két önálló életre képtelen kiskutyát. A lelketlen állatkínzó által elkövetett cselekmény kimeríti az állatkínzást, mint bűncselekményt. A boltból ki - be járó emberek legtöbbje elkerülte a sírdogáló kis jószágok dobozát. Az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a kutyákat biztonságba helyezte.

Sikeres volt a petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31-én déltől január 1-én délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban harmincnál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán, vagy elveszett állataikat kereső gazdiktól.

Rendeljen állatbarát ajándékokat!

Plakát, poszter, képeslap, matrica, naptár, állatos ismertető kiadványok rendelhetők az Orpheus Állatvédő Egyesülettől ingyenesen.

Állatvédők az Armel operafesztiválon

Állatvédők az Armel operafesztiválon

Armel Operafesztivál idei programján szerepel A Lajka az űrkutya gyermekopera. Ehhez az előadáshoz kapcsolódva az Orpheus Állatvédő Egyesület a felelős állattartásra, az állatvédelem fontosságára a színház előtti téren hívta fel a nézőközönség figyelmét.

Állatvédők az Armel Operafesztiválon

Állatvédők az Armel Operafesztiválon

A Lajka az űrkutya című gyermekoperát is bemutatják az operafesztiválon. A darab különlegessége, hogy bár gyerekeknek szól leginkább, korántsem “meseopera” hiszen az első űrben járt élő állat, az orosz Lajka kutya valóságos történetén alapul. Rá és az állatvédelem jelentőségére emlékezve az Armel Operafesztivál ebben az évben együttműködik a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesülettel.

Korábbi híreink

Állatrendőrség létrejöttét sürgetik az állatvédők

Állatrendőrség létrejöttét sürgetik az állatvédők

A rendészeti törvény reformja kapcsán az állatrendőrség törvényi szabályozása fontos mérföldkő lehetne a felelős állattartás betartatása illetve az egyre sokasodó állatkínzásos bűncselekmények visszaszorításának érdekében.