Címoldal

Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér.

Kóbor cicákon segítettek az állatvédők

Kóbor cicákon segítettek az állatvédők

szeged tv tartalom „Macska-mentesítették” a Zsinagóga környékét. Most már nem kell kerülgetni a több tucatnyi négylábút a Hajnóczy utca környékén. Egy állatvédő egyesületnek köszönhetően a macskákat ivartalanították és jobb körülmények közé helyezték. (videóval)

Tüntetés: Az állatkínzók bebörtönzését követelték

Tüntetés: Az állatkínzók bebörtönzését követelték

szeged tv tartalom Letöltendő börtönbüntetést követelt az állatkínzóknak Szegeden csaknem 200 tüntető. Országszerte több ezren tiltakoztak az állatok bántalmazása ellen, korábban ilyen összefogásra még nem volt példa. A szegedi tüntetésre Hódmezővásárhelyről és Kiskunhalasról is érkeztek állatvédők.

Utcára dobott kutyákat mentettek az állatvédők

Utcára dobott kutyákat mentettek az állatvédők

Öt önálló életre képtelen kiskutyát dobott ki szakadó esőben a sándorfalvi úton egy ismeretlen elkövető. Az állatvédők mentették meg őket, majd értesítették a rendőrséget.

Kidobott madarat mentettek az állatvédők

Kidobott madarat mentettek az állatvédők

Szegeden, az Alföldi utca egyik tömbházában a lakók nagy csicsergő zajra lettek figyelmesek. A lépcsőházba érve megdöbbenve tapasztalták, hogy általuk ismeretlen elkövető egy nagyobb méretű madárkalitkát, benne egy hangoskodó papagájt hagyott hátra. Az Orpheus Állatvédő Egyesület a hideget nehezen tűrő díszmadarat a lakók kérésére gondozásba vette.

Gazdikhoz kerültek a "táskás" kutyák

Még január közepe környékén állatbarátok egy tömbház előtt lettek figyelmesek az izgő - mozgó utazótáskára. Amikor közelebb merészkedtek, csak akkor látták, hogy egy ismeretlen állatkínzó két kutyát gyömöszölt be a lezárt táskába és hagyta a szerencsétlen állatokat magára a ház előtt.

Állatvédők megfenyegették Beyoncét

A Peta állatvédő szervezet megelégelte, hogy Beyoncé állatokból készült ruhákban jelenik meg nyilvános eseményeken, ezért megfenyegették.

Majdnem egy tanga lett a végzete

Ma már nem csak kólás dobozt vagy gumicsizmát dobálnak a tengerbe, hanem tangákat is, amik halálos veszélyt jelenthetnek akár a fókákra is.