Címoldal

Nem jó ajándék az élő állat Karácsonyra

Nem jó ajándék az élő állat Karácsonyra

Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek. A szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy ne élő állatokat, hanem például inkább plüssállatokat ajándékozzunk.

Jó helyre kerültek a plüssjátékok

Jó helyre kerültek a plüssjátékok

A MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat a szombati, Dabas-elleni meccsen gyűjtöttek plüss-játékokat a szurkolóktól, valamint tartós-élelmiszerekből is bevásároltak, és a Mosolykommandó Alapítvány részére ajánlották fel.

Az út közepén vitatkozó hiúzoknál ma már nem lesz viccesebb

A jelek szerint volt némi nézeteltérése annak a két hiúznak, amelyek egy erdei út kellős közepén álltak le vitázni egymással, és az előttük várakozó autó se nagyon zavarta őket. - írja a hvg

Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Együtt ünnepelnek az Állatok Világnapján 

Második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér.

A kánikulában az állatokra is oda kell figyelni

A kánikulában az állatokra is oda kell figyelni

A nagy nyári kánikulában, a déli órákban sétáltatott kutyánk talpa az aszfalthoz éghet. A szőrön keletkező hőfelvétel miatt néhány percen belül hőtorlódást és napszúrást szenvedhet a házi kedvencünk. Az árnyéktól mentes udvaron a nagy nyári melegben a kutya szabályosan megsülhet - figyelmeztet Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

Kutya hideg jön, vigyázzunk a háziállatokra!

Kutya hideg jön, vigyázzunk a háziállatokra!

Az elkövetkező napokban különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Figyeljünk oda a házikedvenceinkre!

Idén is megrendezik az állatok karácsonyát

Idén is megrendezik az állatok karácsonyát

Az idén is megrendezik a Szegedi Vadaspark hagyományos év végi programját, az Állatok karácsonyát. Most december 16-án, pénteken díszítik fel ehető ajándékokkal az állatok karácsonyfáját, amelyet az állatkert erdejében élő, ott áttelelő, elsősorban növényevő állatoknak ajándékoznak.

Pályázati pénzből mentik a kóbor macskákat

Pályázati pénzből mentik a kóbor macskákat

Visszatérő probléma Szegeden a kóbor macskák ügye. A régi zsinagóga kertje közismert macskalerakó hellyé vált az utóbbi években. Az elhagyott vagy kidobott cicák viszont sok gondot, sőt közegészségügyi veszélyt is jelentenek. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete most pályázati pénzből igyekszik rendezni a helyzetet.

Állatokkal barátkozhatunk a platánok alatt

Állatokkal barátkozhatunk a platánok alatt

Állatsimogatóval, kutyás bemutatóval, tudáspróbával és lovas kocsizással is várják a szegedi családokat október 1-jén, szombaton 10 és 15 óra között a Széchenyi téren az Állatok világnapja alkalmából.

Ez a Harry Potter-film lehet a leglátványosabb mind közül

Az utóbbi tizenhárom év legjobb Harry Potter-története J. K. Rowling színdarabja, a Harry Potter és az elátkozott gyermek volt, de hamarosan érkezik egy újabb film, ami erre a címre pályázik. - írja az Index

Korábbi híreink

Vadállatok vonultak a belvárosban

Ellepték Szeged utcáit szombaton az elefántok, zebrák, tevék és lámák. Nem a vadasparkból szöktek meg az egzotikus állatok, hanem a városba érkezett Magyar Nemzeti Cirkusz hívta fel figyelmet ilyen látványos módon a műsorára.

Nagyon látványos lesz az új Harry Potter

Kijött a második előzetes a Legendás állatok és megfigyelésük című J.K. Rowling-adaptációhoz. Az év végén mozikba kerülő film a Harry Potter-sztori előtt, a harmincas években játszódik, New Yorkban. - írja a hvg

Szilveszterkor figyeljünk háziállatainkra

Szilveszterkor figyeljünk háziállatainkra

szeged tv tartalomA szilveszter a házikedvencek rémálma is lehet. A petárdák, tűzijátékok robbanása az állatok számára szinte elviselhetetlen. A kutyák vagy macskák könnyen életveszélyben érezhetik magukat és emiatt pánikba esve megzavarodhatnak. (videóval)

Idén is lesz állatok karácsonya a vadasparkban

Idén is lesz állatok karácsonya a vadasparkban

Az idén is megrendezik a Szegedi Vadaspark hagyományos év végi programját, az Állatok karácsonyát. Most december 13-án, szombaton díszítik fel ehető ajándékokkal az állatok karácsonyfáját, amelyet az állatkert erdejében élő, ott áttelelő, elsősorban növényevő állatoknak ajándékoznak.

Állatokkal kávézhatunk Budapesten

Minden vendég előtt sütemény, kávé, egyikük kezén pedig egy sisakos kaméleon figyel, beljebb lépve egy macska suhan el az asztalok alatt, valaki kezében pedig egy csincsilla pihen.

Mókás állatok, akik ellopták a show-t

Időről időre felbukkannak az interneten az olyan képek, amelyeken nem az állat lett volna a főszereplő, valahogy mégis úgy sikerült, hogy "ellopták a show-t". Most egy csokorba gyűjtöttük a legjobbakat.

Óvatosságra intenek az állatvédők

Óvatosságra intenek az állatvédők

Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnepekre megvásárolt élő állatok az ünnepek után gyakran unott teherként kerülnek kidobásra. Az állatkínzást érdemes megelőzni.

Trilógia lesz az új Harry Potter-filmből

A Legendás állatok és megfigyelésük New Yorkban játszódik majd, és három film is lesz belőle.

Ismét felállítják az állatok karácsonyfáját

Ismét felállítják az állatok karácsonyfáját

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik az Állatok Karácsonyát a Szegedi Vadasparkban. Az év utolsó vadasparki rendezvényén hagyományosan a szegedi gyerekek közösen díszítik fel az állatok karácsonyfáját a parkban szabadon élő állatok ehető ajándékaként.

Az Állatok Világnapját ünnepelték az ovisok

Az Állatok Világnapját ünnepelték az ovisok

Szeged néhány zöld óvodája közül az egyik a Földmíves utcai Óvoda. Az intézményben komolyan veszik ezt a címet és kiemelten foglalkoznak a természetvédelmi és környezetvédelmi témákkal. Pénteken az Állatok Világnapját ünnepelték a kicsik és a szülők közösen.

Archívum