Címoldal

Az iskolaállamosítás fő célja kudarcot vallott

A 2011-ben elkezdett átalakítást azzal indokolták, hogy csökkenti majd a különbségeket a városokban, illetve községekben élő diákok teljesítménye között. Na, ez a különbség azóta éppenséggel nőtt. - írja a hvg

Újabb központosítás jöhet jövőre

Az állami busztársaságokba és a MÁV-ba olvadnának be a ma még önkormányzati kézben lévő közlekedési társaságok, bár a tervet a fejlesztési tárca tagadja. - írja a nepszava.hu

Szegedi iskolák: nem adtuk – elvették!

Szegedi iskolák: nem adtuk – elvették!

Szeged közgyűlése december 16-án döntött arról, hogy nem adja a város önként át az államnak az iskoláit. Ennek ellenére december 20-án a miniszter határozattal döntött arról, hogy a szegedi iskolákat teljes körűen államosítják. Azaz amit nem adtunk oda önként, elveszik erőszakkal.

Szeged nem adja önként az iskoláit!

Szeged nem adja önként az iskoláit!

Az elmúlt évtizedben az önkormányzat 10 milliárdot költött a város iskoláinak felújítására. A kormány ezután 2013-ban elállamosította azokat, januártól pedig a kapukulcsot is kicsavarja a szegediek kezéből. A pénteki közgyűlés úgy döntött, nem adjuk önként az iskoláinkat – erőszakkal mégis elviszik!

Az EDF Démászt „leányostul” viszi az állam

Az EDF Démászt „leányostul” viszi az állam

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. adásvételi szerződést írt alá az EDF Démász Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról az EDF International S.A.S.-val.

Újra nagykerben játszanak Lázár Jánosék

Ha egy területen Lázár János lehetőséget lát, akkor ott rendre a pánik jeleit fedezhetjük fel. Most a gyógyszer-nagykereskedőkre és a szeszipar szereplőire ijesztett rá a Miniszterelnökséget vezető miniszter. - írja a nol.hu

Sejtették az önkormányzatok, hogy átveri őket a kormány

Több polgármester szerint nem szólt előre a kormány, hogy az iskolák államosítása nem lesz ingyen, de ez azért sejthető volt. Jön a szolidaritási hozzájárulás, amelyről Gémesi Györgynek a szocializmus jut eszébe. - írja a hvg

Több szervezet is tiltakozik az újabb államosítás ellen

Több szervezet is tiltakozik az újabb államosítás ellen

szeged tv tartalom Még nagyobb fokú államosításra készül a kormány az oktatásban, jövőre az önkormányzatoktól már az iskolák üzemeltetését is elveszi. Ezt úgy döntötték el, hogy előtte a településekkel nem egyeztettek, miközben az oktatási kormányzat azt állítja, hogy minden fontos kérdésben tárgyal az érintettekkel. (videóval)

Jön a totális államosítás a közoktatásban

Vége van annak a bizonytalan, de visszatekintve szép időszaknak, mikor még nem körvonalazódott világosan, mi fog történni az iskolarendszerrel. A kedden ismertetett tervek szerint teljes államosítást hajt végre a kormány a közoktatásban, ugyanis azokat az iskolákat is állami kézbe veszik, amelyek egyelőre még az önkormányzatok igazgatnak. - írja a tenytar.blog.hu

Totális bukás lett a beváltott ígéretből

Az elmúlt hat évben a Fidesz betartotta az energiaiparral kapcsolatos választási ígéreteit: Orbán Viktorék, amit csak lehetett, megvettek. Ugyanakkor egybehangzó szakmai értékelések szerint az állam energetikai felvásárlásai üzleti szempontból totális bukást jelentenek. - írja a nol.hu

Korábbi híreink

A kormány bármire ráteheti a kezét

Lenyúlás minden szinten - így is jellemezhető a jövő év. Nem csak a magánnyugdíj-pénztárak maradékát zsebeli be az állam, de a Magyar Villamos Művek még magánkézben lévő 0,13 százaléknyi részesedését is meg akarja szerezni. Az akcióról Tóth Bertalant, a szocialisták szakpolitikusát kérdeztük.

A kormány már megint nagyon államosítana

Nagy átalakításokra készül a kormány az egészségügyben. Az utóbbi hetekben a készülődő intézkedések néhány részlete kiszivárgott, illetve több tervezett átalakításra a költségvetési törvénytervezet világított rá.

Majd az állam megmondja, mi leszel, ha nagy leszel

2015 őszétől a kormány átszervezi a szakképzési rendszert Magyarországon. Majdnem minden állami támogatást elvennének a most működő alapítványi vagy egyházi kézben lévő szakképző iskoláktól, és szinte csak állami intézményben lehetne “ingyen” (vagy legalább is olcsóbban) szakképesítést szerezni. A cél elvileg az, hogy csak olyan szakembereket képezzenek állami pénzből, akikre tényleg szükség is van a piacon. Ez a nyilvánosságra került tervezetben nem mindenhol érhető tetten.

“Amit nekünk szállítottak, az botrányos”

Ismét tankönyvkáoszt hozhat a tanévkezdet. Körbetelefonáltunk több budapesti és vidéki iskolát. Van olyan intézmény, ahol hatszázból háromszáz gyereknek hiányzik egy vagy több könyve.

Két tankönyvkiadót vett az állam

Megvásárolt két tankönyvkiadót az állam, az Apáczai Kiadót és a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadót - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A kormány márciusban döntött arról, hogy a rendkívüli kiadásokra szánt tartalékból 10 milliárd forintot csoportosít át az állami tankönyvkiadás megteremtésére.

Lázár fenyeget: államosítás, bármi áron

Fekete napja lesz a közműcégeknek a szerdai, mert a kormány legközelebbi ülésén a szektor nonprofittá tételének irányába tesz lépéseket - lengette be a kaszát a rezsidémonok irányába Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár. De mire készülnek?

A takarékszövetkezeti tagokat kisemmizte az állam

A jól működő, a vidék gazdaságának, szolgáltató iparának segítséget nyújtó takarékszövetkezeti rendszer megszűnt azzal, hogy értékesítik a TakarékBank állami tulajdonrészét - erről Tóbiás József, az MSZP általános frakcióvezető-helyettese beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Újabb einstand: vinné a kormány a klinikákat

Újabb einstand: vinné a kormány a klinikákat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra készül, hogy leválassza a klinikákat az egyetemekről, erről szeretne egyeztetéseket folytatni a gyógyítást végző intézményekkel. Magyarországon négy ilyen egyetem van, köztük a Szegedi Tudományegyetem, amely a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot működteti.

Államosították a Neo FM frekvenciáit

Az NMHH Médiatanácsa vasárnap jelentette be, hogy javul a közszolgálati Kossuth és Dankó Rádió vételminősége, csak azt felejtették el közölni, hogy mindezt az egykori Neo FM frekvenciáival érik el, ami azt jelenti, hogy kvázi „államosították” az országos kereskedelmi rádiós frekvenciákat.

Kiakadtak a mérnökök az államosítási terveken

Államosításként fogják fel a magyar mérnökök a kormánynak azt a tervét, hogy 2014 és 2020 között az uniós beruházások tervdokumentációját csak állami tervezőirodák állíthatnák össze. A terv továbbá súlyosan versenyellenes, és nemcsak a magánszférát teszi tönkre, hanem a teljes magyarországi tervezést, állítják.

Archívum

PDSZ: kudarcsorozat a közoktatás államosítása

Pórul járt tankerületi igazgatók

Folytatódik az állami eistand

Indokolatlan milliárdokat szórhat el a kormány

MSZP: Csak a pedagógusok miatt nem omlott össze a rendszer

Államosítás után: csak a kréta el ne fogyjon

Tudásválságot idézett elő mára a kormány

Beszóltak a tanárok az esztelen államosítás ellen

Orbán már saját magával is szembe megy

Mit hoz az iskolák állami átvétele?

Milliárdokat szór el a kormány az iskolakáoszra

Tízmilliárdok hiányoznak az oktatás államosításához

Botka: Hoffmann Rózsa kövesse a helyettesét!

Januárban 120 ezren kerülhetnek utcára

Az államosítás egyetlen célja az elitcsere

Bajba kerülhet a kormány az iskolák államosítása miatt

Sötét jövő elé néznek az önkormányzatok

KDNP-sek szembefordultak Hoffmann Rózsával

Oktatás: csak a bizonytalanság a biztos!

Pokorni: egy furcsa rendszer képe bontakozik ki

Népszabadság: jöhet a brüsszeli tockos

Kirúgásokat hozhat Klebelsberg az oktatásban

A menzák államosításával a "Fidesz Zrt." jár jól

Gémesi: Majd a párttitkár szólhat, hogy Gizikét ne vegyék át