Címoldal

A könyvtár és a múzeum is többet kap az idén

A könyvtár és a múzeum is többet kap az idén

A színházak után a városi múzeumok és könyvtárak idei támogatásáról is döntött a minisztérium: a Somogyi-könyvtár 30, a Móra-múzeum 9 millió forinttal nagyobb összegből gazdálkodhat az idén.

516 millióra „árazta be” a szegedi teátrumot a tárca

516 millióra „árazta be” a szegedi teátrumot a tárca

516 milliós állami támogatást kap idén a szegedi teátrum. Egyedül Győrnek jutott kevesebb állami forrás, de a különbség még az 5 millió forintot sem éri el.

A szlovákok kétszer annyi pénzt kapnak az államtól gyógyszerre, mint a magyarok

Ha a háziorvos felír egy gyógyszert, az egyszeri magyar állampolgár pedig elmegy a patikába, és megveszi, akkor azt jóeséllyel olcsóbban fogja kapni, mint amennyi annak a gyógyszernek a piaci értéke. Ez egyszerűen azért van, mert az állam beszáll a gyógyszerek árába, így a betegeknek csak a térítési díjat kell megfizetniük. - írja a 444.hu

Orbán Viktor „ordas nagyot lódított”

A kormány 80 milliárd forint értékben nyújtott adókedvezményt „kedvenc multinacionális cégeinek” 2012–2014 között – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón. - írja az mno.hu

Kevesebb támogatást kap Szeged közlekedése

Kevesebb támogatást kap Szeged közlekedése

szeged tv tartalom Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnap közölte, hogy összesen 2 milliárd forinttal támogatja országszerte a települések közösségi közlekedését. Szegedre több, mint 300 millió forint érkezik, az összeget a Szegedi Közlekedési Kft. és a Dakk Zrt. kapja meg. Az állami hozzájárulás mértéke folyamatosan csökken, ami évről évre nagyobb terhet ró az önkormányzatokra. (videóval)

Több mint félmilliárddal támogatta az MVM a CÖF-öt

Az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) tavaly 508 millió forintnyi támogatást adott a kormány mellett kiálló Békemenetet szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak (CÖKA) – írja az Átlátszó. Mivel az alapítvány közhasznúnak minősül, a támogatás után az MVM 101 millió forinttal csökkentette az adóalapját. A támogatás felhasználásának határideje 2017. november 20. - írja a mno.hu

Állami támogatást kapott a Szegedi Paprika

Állami támogatást kapott a Szegedi Paprika

szeged tv tartalom 172 millió forintos támogatást kapott a Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt., melyet az eszközpark fejlesztésére,ó fordít a cég, ezzel együtt új munkavállalókat is felvesznek. (videóval)

A milliárdok sem segítettek a magyar állami foci totális csődjén

Az illúziók – ha voltak egyáltalán – elvesztek, a huszonegyedik századi állami futball csődje kiteljesedni látszik. A privilegizált klubok közül az FTC legalább itthon kiemelkedik a mezőnyből, és a nézőszáma is magasan a szerény átlag fölött van, de bizony a zöld-fehér klub esetében is fel lehet tenni a kérdést: arányos-e a ráfordítás az eredménnyel? - írja a nol.hu

Visszaütött a rezsitrükk az Orbán-kormányra

A kormány intézkedései miatt vélhetően jókora állami támogatással kellett megmenteni a csődtől a vízközmű cégeket, amelyek hírek szerint részben egy-két ezer fős kirúgásokkal igyekeznek talpon maradni. Eközben zsíros üzleteket adnak egy kormány közeli reklámcégnek. - írja a napi.hu

2015 (is) Felcsút sikerét hozta

Felcsút 2015-ben sem tért le arról az útról. Az 1800 lelkes faluban többek közt kisvasút és több futballal kapcsolatos létesítmény is épült. Mindezeket javarészt állami támogatásokból finanszírozták. - írja a stop.hu

Korábbi híreink

Vajna közel 7 milliárdot kap a TV2-re az államtól

Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. 6,72 milliárd forintnyi hitelt kap a Szijjártó Péter által felügyelt állami Eximbanktól, tudta meg a Válasz.hu. Az újság az információt igazoló okiratot a cégbíróságon találta meg. - írja az Index

Köddé váltak a disznói, Mészáros Lőrinc?

Hetekig sikertelenül próbáltuk felkutatni, hová lett Mészáros Lőrinc – vélhetően ezres nagyságrendű – disznóállománya, amelyre tavaly 7,4 millió állami támogatást kapott a cége.

A Fidesz barátai kapják a civil pénzeket

Szinte leplezetlenül látja el állami milliókkal a Fidesz-közeli civil szervezeteket a Nemzeti Együttműködési Alap. A közpénzből folyó támogatások sokszor kormánypárti képviselők szervezeteihez jutnak, de van, ahol egy egész családi bizniszt finanszíroznak.

Erre költötték az állami pénzt a kamupártok

65 millió üzemanyagra és szállásra, 40 millió egy fél perces videóra: így, és még ennél is hajmeresztőbb tételekkel papírozták le a kamupártok a nekik jutó legalább 149 milliós állami kampánytámogatást. Volt, aki még arra sem vette a fáradságot, hogy a kapott 356 millió forint elköltését tovább részletezze annál, mint hogy „anyagi kiadásokra" elment 356 millió forint.

Kampánymilliárdok: soha nem látott káosz jöhet

Arra voltunk kíváncsiak, hogy állnak az országos listát állító kispártok jelöltjei az államtól kapott 1 millió forintos támogatás visszafizetésével. Kásler Árpád annyira ideges lett, amikor erről faggatuk, hogy ránk csapta a telefont. A NAV-nak nem lesz könnyű dolga a behajtással, több pártnak fogalma sincs, hogy miből fogja visszafizetni az esetenként több tízmillió forintra rúgó összeget.

Köddé váltak a disznói, Mészáros Lőrinc?

Hetekig sikertelenül próbáltuk felkutatni, hová lett Mészáros Lőrinc – vélhetően ezres nagyságrendű – disznóállománya, amelyre tavaly 7,4 millió állami támogatást kapott a cége. A felcsúti polgármester két év alatt virágzó agrárbirodalmat épített ki, melynek termékeit már nagy áruházláncokban értékesíti. Az is lehet, hogy a sertéseket már levágták Mészárosék húsüzemében, ám arra nem találtunk magyarázatot, hogy az állami nyilvántartásban miért nem látunk egyetlen kocát sem.

Bukhatják a boltosok a pénztárgép-támogatást?

Ellentmondásos és tarthatatlannak látszó határidőkkel sűrűn megszórt történet a pénztárgépek bekötése az adóhatósághoz. A legújabb hírek szerint könnyedén bukhatják a boltosok az állami dotációt, miközben a miniszter szerint minden a legnagyobb rendben van.

3.480 Ft, ennyi Kübekháza állami támogatása júliusra

3.480 Ft, ennyi Kübekháza állami támogatása júliusra

3.480 Ft-ot kapott Kübekháza júliusi működésének finanszírozására az államtól. Erről Molnár Róbert polgármester Facebook oldalán számolt be. A képviselők úgy döntöttek visszaküldik az összeget, ennek költségét a polgármester állja.

Előre kérték az állami milliókat a trafiknyertesek

Újdonsült trafikosok kaptak milliókat a gazdasági tárcától a munkahelyteremtésre, hogy az alkalmazottaik bérét állami pénzből tudják fizetni. Így nemcsak az időközben háromszorosára növelt árréssel, kibővített termékpalettával segíti őket a kormányzat, hanem még az eladóik fizetését sem nekik kell állni: így könnyű lesz extraprofitot elérniük.

Fideszes trükk: álellenzéki jelöltek özöne jöhet

Orbán Viktor 2012 júliusában még azt mondta: "úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen". Ehhez képest a választási eljárási törvény módosítását, s a május 18-án benyújtott kampányfinanszírozási javaslatot is csak tegnap fogadta el a Ház.

Archívum