Télköszöntő fókatornával és Tigrisetetéssel 

Szegedi hírek | 2017. december 7. 10:33
Szegedi Vadaspark, télköszöntő, látványetetések
Télköszöntő vasárnap tartanak december 10-én a Szegedi Vadasparkban. Többek között látványetetések és közös madáretető készítés várja aznap a látogatókat, de a borjúfókák téli tornáját is megcsodálhatják az érdeklődők.

Az időjárás előrejelzések szerint akár fehér is lehet a vadaspark télköszöntő rendezvénye december 10-én, amelyben persze nem a hó jelentené a fő attrakciót. Látványetetések, közös madáretető készítés és a Starbucks Szeged Árkád jóvoltából forró csoki és tea is várja aznap a látogatókat.

Délelőtt 10 órától késő délutánig kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket a Természetvédelmi Oktatóközpontban, ahol elsajátíthatják azt, hogy miként lehet újrahasznosítható, egyébként szemétbe szánt anyagokból madáretetőt készíteni.

Két alkalommal is – fél 1-kor és délután 3 órakor – indul egy séta az oktatóközponttól, amely során etetőket helyeznek el és bemutatják a vadasparki erdőt.

Az állatbemutatók sorát délelőtt 10 órakor a pápaszemes pingvinek etetése nyitja, majd 11 órától az ázsiai hidegkedvelőket etetik meg, a rozsomákoktól indul a séta, majd a szibériai tigrisek, végül a kétpúpú tevék kapják meg aznapi csemegéjüket.

Délután 1 órától a melegkedvelő állatokkal lehet testközeli kapcsolatba kerülni a terráriumházban, a kígyóktól a háromöves tatuig, fél 3-kor pedig a borjúfókák nyilvános téli tornája zárja a sort.

A Természetvédelmi Oktatóközpontnál a Starbucks Szeged Árkád csapata forró meglepetésekkel várja majd a látogatókat a rendezvény ideje alatt.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!