A Senior Centerben is áll már a karácsonyfa

| Szegedi hírek | 2017. december 6. 17:39
Senior Center, fenyőünnep, Szabó Sándor, Joób Márton
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A karácsony közeledtével fenyőfát állítottak és vidám, műsoros ünnepet rendeztek az Idősügyi Tanács szervezésében a szegedi nyugdíjasok a Senior Centerben. Az ünnepi műsor keretében a szegedi szépkorúakat Szabó Sándor országgyűlés képviselő köszöntötte.

Zsúfolásig megtelt szerda délután a Senior Center nagyterme, ahol már feldíszített karácsonyfa várta a szegedi nyugdíjasklubok tagjait.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt arról, hogy advent és a karácsony a legbensőségesebb ünnep minden ember és minden család számára, mégis ez az az időszak, amikor a legnagyobb szükség van arra, hogy leginkább odafigyeljünk egymásra.

– Jó tudni, hogy Önöknek, szegedi szépkorúaknak van egy másik, egy nagyobb családja is, a nyugdíjasok közössége. Itt, a Senior Centerben minden nap találkozhatnak, megoszthatják egymással örömeiket, enyhíthetik egymás szomorúságát és segítő kezekre találnak, ha bajba kerülnek, mert ez a közösség olyan, mint egy nagy család – mondta Szabó Sándor, majd szólt arról is, hogy a velünk élő idősebb generáció még élénken emlékezik a karácsony igazi tartalmára, amely a szeretteinkről, a meghitt családi együttlétről szóltak. Mára viszont egyre inkább a vásárlásé, a sokszor túlzott ajándékozásé lett a főszerep. Pedig nem ez az ünnep lényege, hanem az, hogy odafigyeljünk egymásra. A legfontosabb a szeretet, hiszen minél többet adunk, minél többet osztunk meg másokkal, annál több marad belőle.

Köszöntője végén Szabó Sándor a város vezetése és a képviselőtestület tagjainak nevében is békés, boldog karácsonyt kívánt minden vendégnek.

Az est másik vendége, Joób Márton, a város Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke portálunknak elmondta, a szegedi önkormányzat mindig kiemelt figyelmet fordított a városban élő idős, nyugdíjas emberekre, akik összetartó közösséget alkotnak.

– Az idén az önkormányzat 15 millió forinttal támogatja a nyugdíjas szervezeteket, hogy tagjaik programokat szervezhessenek és kirándulhassanak. A tervek szerint jövőre hasonló mértékben szeretnénk segíteni a szegedi szépkorúakat abban, hogy különféle programokon jól érezhessék magukat.

A fenyőünnepen gálaműsor is szórakoztatta a megjelenteket. Elsőként a Dankó Pista Nótakórus karácsonyi dalokkal teremtett igazi ünnepi hangulatot, majd többek között a Földmíves és a Cső utcai óvodások adtak műsort, a Karolina Iskola fuvolásai – Kopniczky Emma, Pálföldi Csenge és Varga Máté – mellett fellépet még Szélpál Szilveszter operaénekes is, Noé Benedek pedig verssel köszöntötte az időseket.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!