Hollandiából is írtak a szegedi novellapályázatra

Szegedi hírek | 2017. december 5. 13:05
Szegedi Idősügyi Tanács, Senior Center, Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája, novellapáláyzat, Boros Gyula
Közel félszázan küldték el írásaikat arra a novellapályázatra, amelyet a Szegedi Idősügyi Tanács az idén már hetedik alkalommal hirdetett meg. A beérkezett irodalmi műveket ma, kedden értékelte az öttagú zsűri.

Az idén már hetedik alkalommal írt ki novellapályázatot a Szegedi Idősügyi Tanás, a Senior Center és a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája.
Boros Gyula idősügyi referens a zsűri mai értékelő összejövetele előtt elmondta, immár harmadik éve a külföldön élő magyar nyugdíjasok írásait is várták. A „Határtalanul” címmel tavasszal meghirdetett pályázatra, a beadási határidőig, szeptember 1-ig összesen 47 pályamunka érkezett.

A beküldők között szegedi nyugdíjas irodalomtanár éppen úgy van, mint volt szövőnő. Szegedről összesen 35-en, Romániából és Szerbiából 3–3-an, a szegedi kistérségból pedig 5-en küldték be írásaikat, de egy Hollandiában élő magyar nyugdíjas is elküldte novelláját.

A zsűri – amelynek Tandi Lajos újságíró, Zsoldos Sándor irodalomtörténész, Balogh Gyula, az SZTE Kulturális Irodájának munkatársa, valamint Szerbiából Molnár Krekity Olga és Romániából Makkai Zoltán volt a tagja – tegnap délelőtt értékelte a beérkezett pályaműveket és döntött a díjazottakról is.
A beérkezett pályaműveket az elmúlt évek hagyományainak megfelelően most is kötetbe rendezik. A nyugdíjasok novelláiból összeállított kötet a 2018-as Ünnepi Könyvhéten jelenik majd meg. Ekkor adják át ünnepélyesen a díjakat is.

A novellapályázat díjazottjai

1. díj: Vörös Pál (Szeged)
2. díj: Vágó József (Szeged)
3. díj: Radmila Markovics (Kishegyes)

Szeged önkormányzatának különdíja: Györkey László (Szeged)
Az SZTE Kulturális Irodájának különdíja: Dorogi Géza (Szeged)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!