Rátz Tanár Úr díjat kapott  a szegedi Gál Béla

Szegedi hírek | 2017. december 4. 21:17
Gál Béla, Radnóti Miklós Gimnázium, Rátz Tanás Úr díj, elismerés, vi2017-12, tv, szgy
Rátz Tanár úr díjat kapott Gál Béla. A pedagógusszakma Kossuth-díját magyar tulajdonú magáncégek alapították, minden évben négy, matematika, fizika, kémia vagy biológia szakos tanár kapja meg. (videóval)

Gál Béla 1980 óta tanít a Radnótiban. Igazgató először 1995 és 2000 között volt, most 2005 óta vezeti ismét az intézményt. Szaktanárként nagy sikerű tehetséggondozó tankönyvsorozatot írt a Mozaik Kiadónak, tanítványai számos tanulmányi versenyt nyertek.

Gyermekkorában először építészmérnök akart lenni, aztán jött a kémia, végül legkomplexebbnek a biológiát találta. Előbb kutató akart lenni, de hamar rájött, hogy szüksége van arra a mindennapi örömre, sikerre, amit csak a tanítás tud megadni.

A tanítást az egyik legszebb emberi tevékenységnek tartja. Intézményvezetőként pedig azt az elvet vallja, hogy a tanári kar tagjai hasonló szellemet képviseljenek a tanítás-nevelés alapkérdéseiben. Ennek kialakítására jelentős energiát fordít. Gál Béla azt mondja, ma is tanítani szeret legjobban, ez tartja fiatalon. Kár, hogy a jogszabályok ezt egy igazgatónak csak egy osztályban engedik meg.