Húsz új kerékpártároló létesült

| Szegedi hírek | 2017. december 4. 21:06
kerékpártároló, építés, kerékpár, vi2017-12, tv, szgy
November végéig húsz teljesen új kerékpártárolót alakítottak ki Szegeden, emellett a belvárosban található régiek egy részét is felújították. A beruházásra 10 millió forintot költött az önkormányzat. (videóval)

A húsz tárolót a város különböző pontjain építették, hogy minél több helyen segítsék a kerékpárosokat. Az erős, szürke vascsövek feltűntek a szőregi gazdabolt előtt, az újszegedi toronyháznál, Tápén a Budai Nagy Antal utcában, a Tanító téren, és az alsóvárosi Szentháromság utcában is biztonságos helyen zárhatják le a járműveiket a biciklisek. A tárolók helyét a kerékpárral közlekedők kérései alapján jelölték ki a környezetgazdálkodási cég munkatársai, és a jövőben is számítanak az érintettek segítségére. 

Az erre a célra most rendelkezésre álló, összesen tíz millió forintból kétmilliót a korábban telepített tárolók felújítására fordítottak, hiszen sokat megrongáltak a járművek, néhol elrozsdásodtak, megkoptak a korlátok az utóbbi években. Fontos, hogy az új kerékpártámaszok is olyan forgalmas csomópontokhoz közel legyenek, ahol sokan parkolnak le a kétkerekűjükkel. Ilyenek a buszvárók, a közintézmények, valamint a boltok melletti terek.