Lassan vége az  útfelújítási program második ütemének

Szegedi hírek | 2017. december 4. 20:52
útfelújítás, útépítés, vi2017-12, tv, szgy
A legfontosabb beruházás a Felső Tisza-part aszfaltjának cseréje volt, emellett sorra kerültek olyan kis utcák és útszakaszok is, amelyek helyrehozatalát már korábban is tervezték. (videóval)

Az önkormányzat ebben az évben majdnem 1 milliárd forintot fordít Szeged útjainak és járdáinak felújítására. A munkafolyamat első ütemében 10 utca készült el, a második ütem szeptember végén kezdődött, és 13 utcát érint a város szinte minden részén. A második ütemben szerepel többek között a Festő utca, továbbá a Felső Tisza-part, valamint a Szivárvány utca és a Sárosi utca egy-egy szakasza is megújul. A Bérkert utca macskaköves szakaszán a vízművek is dolgozott, ezt követően kerül rá az aszfaltréteg.

A munkálatokkal rövidesen végeznek, mert a kedvező időjárás miatt jól halad a kivitelező. Az idén a felújítások harmadik ütemének közbeszerzési eljárását is megindítják, amely további 5 utcát érint majd. Ezek a munkák már csak jövő tavasszal kezdődhetnek el. Az első két ütem munkálataira összesen 650 millió forintot költött az önkormányzat, a megmaradt pénzt a harmadik ütemre használják majd fel. 

 

A fotó illusztráció