Gyertyát gyújtottak a kóbor állatokért

Szegedi hírek | 2017. december 3. 17:56
Országos Állatvédelmi Alapítvány, flashmob, Széchenyi tér
Advent első vasárnapján a főváros mellett több nagyvárosban, köztük Szegeden is szerveztek gyertyagyújtást a megkínzott és hontalan állatokért. A békés megmozduláson a Széchenyi téren nyolcvanan vettek részt.

A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, nem tartatják be, de kiemelt szerepet kapott az ivartalanítás fontossága is.

A szegedi flashmobot az Országos Állatvédelmi Alapítvány szervezte. Balogh Ernő alapító megnyitó beszédében kiemelte, hogy az állatok védelme érdekében széles társadalmi összefogásra van szükség, mert e nélkül nem, vagy csak nagyon lassan indulhatnak el pozitív változások. Csak így érhető el, hogy a törvényalkotók és döntéshozók ne hagyják figyelmen kívül az állatkínzások igenis létező jelenségét, de említhetjük a rengeteg elhagyott állat, valamint az ivartalanítás eddig megoldatlan problémáját is - olvasható a civli szervezet közleményében..

Szili Éva, az alapítvány dél-alföldi régiós koordinátora az ivartalanítás fontosságáról tájékoztatta a megjelent szegedieket. Elmondta, hogy ez az egyetlen humános módszer, hogy megelőzhető legyen a fölös szaporulat, és ha kevesebb a kóbor cica és kutya, csökkenhet az állatkínzások száma is. Kiemelte, hogy a felelős állattartáshoz és az állatvédelemhez az ivartalanítás is hozzátartozik, sőt, elválaszthatatlan részét képezi.

Mindenki, aki egyetértett a flashmob akció céljaival, egy mécsest helyezhetett el a Széchenyi téren, a városházával szembeni oldalon. Az égő gyertyák pedig egy hatalmas állatbarát szívet alkottak.

Fotó: Országos Állatvédelmi Alapítvány

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!