Újabb önkénteseket avat a Móra Ferenc Múzeum

Szegedi hírek | 2017. december 3. 16:29
Móra Ferenc Múzeum, önkéntesek, avatás, tárlatvezetés
Lezárult a szeptemberben indult önkéntes-képzés a Móra Ferenc Múzeumban. A tréning eredményeként negyvenen lépnek be újonnan az önkéntes csapatba, akiket ünnepélyes keretek között hétfőn délután avatnak múzeumi önkéntessé.

Idén nyáron kezdte meg újabb önkéntesek toborzását a Móra Ferenc Múzeum. Az intézmény önkéntes képzése iránt óriási volt az érdeklődés: a lelkes csapat felkészítését szeptemberben kezdték el a múzeum munkatársai. Öt héten keresztül vettek részt különböző tárlatvezetésekkel kapcsolatos módszertani előadásokon a jelöltek, amelyeket neves szakemberek, önkéntes mentorok tartottak.

A képzést tárlatvezetési vizsgák zárták, amelyeket az elmúlt hetekben bonyolítottak le a múzeumban. A képzés sikeres elvégzése után negyven új önkéntes kezdi meg munkáját a múzeum csapatában, akiket ünnepélyes keretek között avatnak fel a múzeumban hétfőn.

A leendő önkéntesek többféle módon fogják majd segíteni a múzeum munkáját: a tárlatvezetés mellett bekapcsolódhatnak a közgyűjtemény különböző programjainak, rendezvényeinek lebonyolításába, a múzeumi mindennapokba.

A képzés a Talentum Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!