Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Szegedi hírek | 2017. december 3. 12:53
Petőfi-telep, gyertyagyújtás, advent, Szabó Sándor, Szénási Róbert, Száva Szabolcs, vi2017-12
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Idén immár harmadik alkalommal lobban fel az adventi gyertya lángja Petőfi-telepen a templom előtt felállított adventi koszorún. Vasárnap délelőtt Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs plébános közösen gyújtották meg az első gyertyát.

Az igazi téli idő, hóesés és hideg ellenére közel százan gyűltek össze Petőfit-telepen, a Fő téren felállított adventi koszorú körül, hogy részesei legyenek az első adventi gyertya meggyújtásának. Az egybegyűlteket először Száva Szabolcs katolikus plébános köszöntötte, aki mindenkinek sok örömet kívánt a készülődéshez, az adventhez. Ennek az időszaknak a várakozásról, a családról, a szeretetről kell szólnia.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegedi gyertyagyújtások közül a mostani a petőfi-telepi a legelső. Advent idején a legfontosabb a nyitottság, az egymás iránti tisztelet, bizalom és elfogadása mindannak, ami körül vesz bennünket, különösen ami szép, jó és értéket hordoz számunkra – folytatta a képviselő. Karácsonyhoz közeledve a gyerekek már az ajándékokat várják, a felnőttek pedig, hogy az egész évi rohanás után megpihenjenek. Azonban bármilyen szépek is az ajándékok, nem azok drágaság, mennyisége határozza meg az ünnepet, hanem az a szeretet, amit adunk, illetve kapunk. A szeretet az egyetlen olyan dolog, amit minél több felé osztunk, annál több lesz belőle.

A gyertyagyújtás előtt a petőfi-telepi óvodások és iskolások szórakoztatták a közönséget karácsonyi versekkel, énekekkel, dalokkal. A rövid műsor után Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs plébános közösen gyújtották meg az első gyertyát.

Szénási Róbert a rendezvény után elmondta, három évvel ezelőtt szervezték meg az első petőfi-telepi adventi gyertyagyújtást, amelyből azóta hagyomány lett. Minden évben a képviselői alapjából biztosítja az anyagi fedezetet a koszorúra. Valamennyi alkalommal a telep ovisai és iskolásai adnak műsort, a gyertya meggyújtása után pedig forró teával és kaláccsal vendégelik meg az egybegyűlteket.

A petőfi-telepi karácsonyi program december 15-én folytatódik, amikor először a hagyományos karácsonyi lámpás felvonulásra kerül sor, amit a művelődési házban egy ünnepi műsor követ – mondta el Szénási Róbert.