Defibrillátor az utasokért két helyen is

Szegedi hírek | 2017. december 1. 14:07
defibrillátor, segítség, Szeged Első Lions Club, vi2017-12, tv, szgy
Két újabb újraélesztő berendezést helyezett ki a Szeged Első Lions Club a városban. Az egyik a Nagyállomás, ahol naponta 5-6 ezer utas fordul meg , a másik a Mars téri autóbuszállomás várótermében kapott helyet. (videóval)

Csupán néhány mozdulatot kell elvégezni és életet menthetünk. Egy defibrillátor mától a MÁV utasait szolgálhatja ki baj esetén. A készülékeket az önkormányzattal és az egyházmegyével közösen vásárolta a jótékonysági szervezet, egyenként félmillió forintért. A püspökség szívesen ad támogatást az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekhez.

A másik defibrillátor is forgalmas helyre, a Mars téri buszpályaudvar várótermébe került. Ezzel nyolcra nőtt a Szeged nyilvános helyein található újraélesztő készülék száma. A Szeged Első Lions Klub három éve kezdte ezt a jótevékenységét.

Hamarosan a város legforgalmasabb terére, a Széchenyi térre is kihelyeznek egy újraélesztő készüléket, valamint jövőre újabb két berendezéssel gyarapítanák a városban elérhető defibrillátorokat a szegedi oroszlánok.