Fejlesztésekről a közmeghallgatáson

Szegedi hírek | 2017. november 30. 19:54
közmeghallgatás, Nagy Sándor, uszoda, Tarján, Odessza, Erzsébet-liget
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester tartott közmeghallgatást csütörtökön este a városháza házasságkötő termében, amelyre az érdeklődők mellett az önkormányzati képviselők többsége is elment.

A közmeghallgatáson két nagy projekt előkészületeiről beszélt az alpolgármester. Az Etelka sori új fedett sportuszoda tervezéséről elmondta, hogy a kiviteli tervek elkészültek, és néhány látványtervet is bemutatott a létesítményről. Jelenleg a kiviteli tervdokumentációk megrendelői észrevételek alapján történő javítása és véglegesítése van folyamatban.

Az uszoda a nemzetközi úszószövetség (FINA) előírásainak is megfelel majd, így nemzetközi úszóversenyek rendezésére is alkalmas lesz. Az épület alapterülete körülbelül 13000 négyzetméter lesz, a lelátó befogadó képessége pedig 1169 főre tehető. Az építkezés várhatóan a jövő év elején megkezdődik.

Három részletes rekonstrukciós terv is elkészült már az uniós pályázati pénzek felhasználásával induló „Zöld város projekt” kapcsán. Az újszegedi Erzsébet-liget, illetve a szomszédságában lévő Odessza lakótelep rekonstrukciós munkái indulhatnak meg rövidesen, de jól halad a Belső-Tarján területét érintő fejlesztés előkészítése is. Ezeknek a projekteknek az az elsődleges célja, hogy növelje az érintett területeken a zöld felületet, így teremtve meg az élhetőbb környezetet a paneles városrészekben is. Várható, hogy hasonló felfogásban alakítják majd át a Vértó környékét is, ám ez a projekt valamivel később indulhat, mint az előző három.

Ezekhez a témákhoz nem érkezett hozzászólás a hallgatóság részéről, ám lehetett egyéb ügyek kapcsán is faggatni az alpolgármestert. Az utak, járdák és közterek rekonstrukciójával kapcsolatban azt mondta Nagy Sándor, hogy egyre több forrást biztosít a város ezekre a munkákra, ám rengeteg a tennivaló, így mindig a legrosszabb állapotban lévő területekre koncentrálnak, de a rekonstrukciós munkálatok folyamatosak, így sor kerül a rossz állapotban lévő közlekedési útvonalak felújítására is.

A legtöbb kérdés a Cédrus Liget nevű projekt kapcsán érkezett, az itt élőknek ugyanis elég sok problémájuk van ezzel a magántőkéből megvalósuló beruházással. Nem látják ugyanis biztosítottnak ugyanazt az életminőséget, amit az építkezés, illetve bontás megindulása előtt biztosított a kertvárosias környék a volt kábelgyár környékén. Nagy Sándor biztosította a helyi lakosokat, hogy kérdéseikre 15 napon belül írásban is megkapják válaszukat, de a fórumon szóban is igyekezett biztosítani az érintetteket, hogy aggodalmaik túlzóak.    

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!