A Véradás Világnapján köszöntötték a véradókat

Szegedi hírek | 2017. november 29. 22:28
véradás, köszöntés, elismerés, Véradás Világnapja, vi2017-11, tv
A magyar véradók napján, november 27-dikén a Megyeháza Éttermében köszöntötték a régió legkitartóbb önkénteseit. A Véradó Szolgálat kitüntetéseket adott át, és ez alkalommal osztották ki annak a pályázatnak a díjait, amelyben gyerekek rajzoltak a véradás fontosságáról. (videóval)

Hagyomány a megyében, hogy ilyenkor köszöntik azokat, akik rendszeresen adnak vért, segítenek embertársaikon. A vacsora előtt kisebb műsor is elhangzott. Szauer Bianca a többszörösen díjnyertes ifjú hárfaművész muzsikált az egybegyűlteknek.

Agócs Lászlóné, az Országos Vérellátó Szolgálat megbízott megyei igazgatója elmondta, minden vöröskeresztes dolgozónak és minden beteg embernek ilyenkor nagy köszönet van a szívében a véradók iránt.

A megyeházára azokat hívták meg, akik sokszor adnak vért. November 27-dike a magyar váradók napja. A régióban és országosan is kielégítő a vérkészlet, vérhiány évek óta nem fordul elő. Ez a szolgálat és a véradók közös érdeme. Fontos szerepe van azoknak a cégeknek, önkormányzatoknak, intézményeknek is, akik a véradóknak ajándékokat ajánlottak föl.

Szekeres Viktória régióigazgató elmondta 100 olyan véradót köszöntöttek, aki 50, vagy annál több alkalommal adott vért. Az igazgatónő ötlete nyomán általános iskolásoknak és óvodásoknak rajzpályázatot írtak ki. A szlogen ez volt: vérvonal, ami összeköt. Közel 800 mű érkezett be a pályázatra, ezek közül a legkiválóbbakból látható egy válogatás a Megyeháza Étterem előterében.

A fotó illusztráció